ΑΡΗΣ

Δαμιανίδης: "Το μπάσκετ χρειάζεται τον Άρη"

Δαμιανίδης: "Το μπάσκετ χρειάζεται τον Άρη"
Δαμιανίδης

Σε ραδιοφωνική του εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, ο πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Δαμιανίδης, αναφέρθηκε στη δική του παρουσία ως φιλάθλου της ομάδας, την ΚΑΕ και την λειτουργία της, αλλά και το φετινό αγωνιστικό κομμάτι.

Στην αρχική του τοποθέτηση βρισκόμενος στο στούντιο του ΑΡΗΣ FM 92,8 ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης σημείωσε: «Έχουν περάσει πάνω από 35 χρόνια από τότε που πήγαινα στη Θύρα 3 του Κλεάνθης Βικελίδης, όταν εκεί υπήρχε ακόμη χώμα. Είναι η 11η χρονιά που βρίσκομαι στην Διοίκηση της ομάδας, από την περίοδο 1999-2000. Τον τρόπο με τον οποίο αναμειχθήκαμε στα διοικητικά του Άρη, τον γνωρίζουν οι περισσότεροι και αυτός ο τρόπος ήταν μονόδρομος από την στιγμή που ο Κοντομηνάς έφυγε από τον Άρη και ο Σύνδεσμος πήρε την εντολή να σχηματίσει Διοίκηση.

Άρχισαν δύσκολες ημέρες για τον Σύλλογο, ημέρες που μας στιγμάτισαν. Έχουμε ζήσει τα πάντα στον Άρη, αλλά από μικρά παιδιά τον έχουμε ψηλά στην καρδιά μας. Υπήρξαν πολλά που μας στενοχώρησαν, αλλά από το 2000 ο Σύλλογος ζει μία γλυκιά περιπέτεια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Σάρισα, το όργανο που στηρίζει οικονομικά και όχι μόνο την ΚΑΕ Άρης, την Γένεσις και τον Θανάση Τζεβελέκη, τονίζοντας: «Έχουν ειπωθεί οι λόγοι για τους οποίους οι Αρειανοί δημιούργησαν την Γένεσις, στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι που ήθελαν να προσφέρουν. Τα μέλη της Γένεσις είναι άνθρωποι του Άρη και αγωνιούν γι’ αυτόν. Στη συνέχεια, ήρθε ο Θανάσης Τζεβελέκης που και αυτός αποχώρησε. Στον Άρη υπάρχει πολύ δουλειά. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν προς το καλύτερο, είσαι ικανοποιημένος. Ο Άρης είναι σταθερά η καλύτερη ομάδα μετά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα» και συνέχισε: «Ο Άρης έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα σαν μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του μπάσκετ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου συμμετέχει σε συναντήσεις και συμβούλια, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο Άρης έχει διατηρήσει κάτι που άλλες ομάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν. Δεν έχει χάσει τη δυναμική του στην Ευρώπη, γι’ αυτό εξάλλου πήραμε και τις wild card. Έχει πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο Πρωτάθλημα, αν εξαιρέσουμε την περασμένη χρονιά».

Στην ερώτηση τι θα βρει κάποιος στον Άρη αυτή τη στιγμή αν επιχειρήσει να μπει ‘’μέσα’’ στον Σύλλογο, απάντησε: «Σε αυτό μπορεί να απαντήσει οποιοσδήποτε παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ, σκάουτερς, παράγοντες από τις ομάδες της Αθήνας, προπονητές που έχουν περάσει από τον Άρη. Όλοι αυτοί θα πουν τι είναι ο Άρης και πώς λειτουργεί».

Σχετικά με το αν η ΚΑΕ Άρης είναι τακτοποιημένη οικονομικά ή αν αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικής φύσης, τόνισε: «Αυτό που μπορώ να πω και το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τον Άρη, είναι ότι μία ομάδα λειτουργεί καλά ή όχι, όταν τα όργανά της λειτουργούν θετικά ή αρνητικά για την ομάδα. Όταν υπάρχουν προσφυγές, όταν δεν υπάρχει διαφάνεια μιας Ανώνυμης Εταιρείας με το ΙΚΑ ή άλλους φορείς, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ο Άρης λειτουργεί πάνω απ’ όλα αυτά. Είναι μία ομάδα που μέσα από την οργάνωσή της, πληρώνει τα συμβόλαια που υπογράφει και μία ομάδα είναι μεγάλη, όταν παρέχει όσα πρέπει στους παίκτες της.

Αυτό δε σημαίνει, φυσικά, ότι ο μπασκετικός Άρης έχει λύσει όλα του τα προβλήματα, γιατί δυστυχώς στον Άρη, όλοι θέλουν να επαναπαύονται σε μία κατάσταση που τους βολεύει. Όλοι βασίζονται σε μία συγκυριακή ευκολία, προκειμένου να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους. Αν το ενδιαφέρον μετουσιωνόταν στην εντολή της καρδιάς κάθε Αρειανού να κάνει αυτά που πρέπει, τότε θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε.

Παράπονο μπορεί να έχει κάποιος διοικητικός παράγοντας ή να μην έχει κάποιος που είναι εκατομμυριούχος. Βλέπουμε ανθρώπους που χάνουν τα εκατομμύρια τους, επιστρέφουν ξανά την επόμενη χρονιά να βάλουν κι άλλα, αλλά τους ενδιαφέρει και ο κόσμος. Πόσο μάλλον εμάς, λοιπόν. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία και το ότι μία ομάδα σαν τον Άρη, την χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό αποδείχθηκε και στην απεργία.

Ο Άρης ένωσε όλους τους Αρειανούς και έβαλε "κάτω από την ίδια ομπρέλα" όλους τους Έλληνες, είναι η ομάδα του 20ου αιώνα και όλα αυτά θα πρέπει να τα σκεφτούμε. Ζούμε μία κατάσταση δύσκολη, γενικά, αλλά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα αν κάνουμε αυτό που μας λέει η καρδιά μας».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ Άρης ή για τυχόν λάθη που ο ίδιος έχει κάνει, είπε χαρακτηριστικά: «Η ανάγκη της ομάδας αυτής, του Αυτοκράτορα, είναι διαφορετική αυτή τη στιγμή και εγώ πρέπει να κάνω αυτό που είναι καλύτερο γι’ αυτήν. Αν, όμως, λειτουργείς για πολλά διαφορετικά ζητήματα καθημερινά, θα κάνεις και λάθη. Η ΚΑΕ Άρης είναι μία ανώνυμη εταιρεία που έχει μετόχους.

Η Γένεσις συστάθηκε όχι για να είναι για πάντα μία Ανώνυμη Εταιρεία, ενώ οι άνθρωποί της δεν ζήτησαν πίσω τα χρήματα που έχουν έβαλαν. Ο κ. Τζεβελέκης όταν πήρε τη σκυτάλη από την Γένεσις, αντιμετώπισε μία συγκεκριμένη κατάσταση και διοίκησε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μακριά από τον Άρη. Γνωρίζω ότι είναι Αρειανοί. Όταν ασχολείσαι με μία ομάδα σαν τον Άρη, έχεις στο νου σου ότι κανείς δεν μπορεί να μπει πάνω από αυτήν. Προσωπικά, έχω “βάλει πλάτη” για πολλά θέματα στον Άρη, έχω δεχθεί την κριτική, γιατί πίστευα ότι έτσι έκανα καλό στον Άρη και μιλάω και για θεσμικά θέματα. Δεν πρόκειται να μιλήσω περισσότερο, όμως, γι’ αυτά, γιατί ο Άρης δεν το έχει αυτό ανάγκη» και εν συνεχεία μίλησε για τη Σάρισα, σημειώνοντας: «Από τις 27 Ιουλίου, όταν με την ήμασταν με την wild card στο χέρι, στα γραφεία του Συλλόγου δημιουργηθεί η Σάρισα. Έκτοτε έχει περάσει στον κόσμο ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι 30 άτομα και ότι αυτοί κάθε χρόνο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ό,τι πρέπει, ώστε να υπάρχει η ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό πάρα πολλά, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι όλο αυτό που παρουσιάζεται. Ο Άρης δεν έχει περάσει στον κόσμο τι ακριβώς είναι η Σάρισα.

Η Σάρισα είναι μία εταιρία Αστικής Ευθύνης και σε αυτήν εισχωρεί όποιος το επιθυμεί. Τα χρήματα δεν είναι το μόνο κίνητρο για να γραφτεί ένας Αρειανός σε αυτήν, γιατί η Ένωση των Αρειανών είναι το ζητούμενο, το να εκφράζεται ο Άρης ενιαία. Υπάρχει ένα σύστημα, ένα κατεστημένο, στο οποίο κινούνται πολλά χρήματα, με λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ, κινούνται υπέρογκα ποσά και κανένας δε λέει τίποτα.

Δυστυχώς, όμως, το σύστημα αυτό έχει οδηγήσει το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα και με τη συνδρομή της Πολιτείας, που μοιράζει τα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Η εκάστοτε πολιτεία με τον τρόπο της παρακολουθεί από μακριά τα όσα συμβαίνουν. Το μπάσκετ μάς έκανε υπερήφανους και στην ποδοσφαιρική μας ομάδα. Θυμάμαι ότι σε ματς με τον Ολυμπιακό ήμασταν 700 άτομα. Ο Άρης μέσα μου είναι κάτι πολύ μεγάλο και για μένα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Είμαι υποχρεωμένος να τοποθετούμαι με αυτόν τον τρόπο και έτσι θα κάνω και στο μέλλον. Η ομάδα μπάσκετ του Άρη είναι κάτι ξεχωριστό, είναι το “καντήλι” στο σπίτι του καθένα».

Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ενημερωθεί ο κόσμος της ομάδας για οικονομικά ζητήματα και όσα αφορούν το Σύλλογο, είχε να πει: «Δε νομίζω ότι οι φίλοι του Άρη είναι δύσκολο να ενημερωθούν για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν. Δε νομίζω, επίσης, ότι γίνεται συνέντευξη Τύπου, στην οποία απαντώνται ερωτήματα για ό,τι συμβαίνει κάθε μέρα στην ΚΑΕ. Τα ζητήματα θα τεθούν όπως πρέπει, σε μία ομάδα όπως ο Άρης. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, οι παράγοντες προερχόμαστε από τον κόσμο του Άρη. Στο ποδόσφαιρο του Άρη υπάρχει ένας εκατομμυριούχος ή στο μπάσκετ του Άρη υπάρχει, αντίστοιχα, κάποιος;

Ο Σύνδεσμος ανέλαβε το 1999 και κατηγορήθηκε μάλιστα και γι’ αυτό. Τι εμποδίζει, λοιπόν, τον καθένα να ασχοληθεί με την ομάδα; Θέλοντας να καθησυχάσουμε λέμε αυτά που λέμε. Αδικούμε πολλές φορές ανθρώπους, αλλά δεν μπορούμε να απαξιώνουμε την προσφορά τους».

Αναφορικά με τη Λέσχη Φίλων Άρη και τον αντίκτυπο που μπορεί ο Φορέας να έχει, δήλωσε: «Η Λέσχη είναι βασισμένη σε ισπανικό μοντέλο και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Θεωρώ ότι η Λέσχη, από τη στιγμή που εκφράζεται από ένα μαζικό κίνημα, πρέπει να μεταλλάσσεται μέρα με τη μέρα. Το να γραφτεί κόσμος στη Λέσχη, είναι κάτι που θα γίνει αν του δώσεις κίνητρο για να το κάνει. Κινδυνεύει να παρεξηγηθεί το γεγονός ότι στη Λέσχη πρέπει να γραφτείς μόνο αν κερδίζει η ομάδα. Στο μαζικό κίνημα, δίνεις μέρα με τη μέρα, ώστε να μπορείς να έχεις. Η Μπατσελόνα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε, αλλά δούλευε και παρουσιάζει σήμερα αυτό που όλοι μας βλέπουμε. Πρέπει να μας απασχολεί καθημερινά η Λέσχη Φίλων Άρη. Έχει ένα ρόλο, δημιουργήθηκε για ένα σκοπό. Παλιότερα και επί Προεδρίας του κ. Σκόρδα, είχαμε συζητήσει για ενιαίο εισιτήριο διαρκείας, αλλά απέτυχε παταγωδώς, γιατί δεν κάναμε αυτό που έπρεπε για τον Άρη».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά δεδομένα της κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ και τις χορηγίες του Άρη, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ σημείωσε: «Το οικονομικό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο. Το μπάσκετ βάλλεται από παντού και παρ’ όλο που ασχολούμαστε πολλοί άνθρωποι με αυτό και πολλές ώρες σε θέματα χορηγιών, δυσκολευόμαστε, αν και φέτος κάναμε καλό βήμα. Υπογράψαμε με την CYTA, για την οποία θα μάθετε περισσότερα στην παρουσίαση της ομάδας. Δεν θα κερδίσουμε κάτι αν σήμερα πούμε τι έχει αφήσει και τι έχει παραλάβει ο καθένας μέσα στο Σύλλογο. Ο Άρης μάς έχει όλους ανάγκη και πρέπει όλοι μας να δώσουμε πραγματικά σε αυτή την ομάδα την οντότητα που μας έδωσε ως φιλάθλους».

Αναλύοντας το κεφάλαιο “Νίκος Γκάλης”, υπογράμμισε: «Ο Γκάλης, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε είναι ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στον Άρη. Τα τελευταία χρόνια έχει εκδηλώσει την επιθυμία να μπορεί να ασχοληθεί με τον Άρη, αλλά για να έχεις αυτόν άνθρωπο, θα πρέπει να έχεις εξασφαλισμένα κι άλλα πράγματα. Ο Νίκος, με τον οποίο διατηρώ καλές σχέσεις, είναι ένας άνθρωπος που θέλει την αλήθεια κι εγώ θα του λέω πάντα την αλήθεια».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αγωνιστικό κομμάτι του Άρη λέγοντας: «Μετά από την περσινή χρονιά που μας πλήγωσε όλους με βάση τη βαθμολογία μας, αρχίσαμε έναν κύκλο επαφών, ώστε να καταφέρει η ομάδα να αγωνιστεί στο Eurocup. Λόγω του κόσμου, της Ιστορίας και της πόλης, πήραμε τηνwild card, αν και η θέση στη βαθμολογία δεν δικαιολογούσε την παρουσία μας στην Ευρώπη.

Φέραμε έναν προπονητή, τον οποίο άρχισα να παρακολουθώ από πολύ παλιά. Αυτός ο προπονητής είχε πολλά να παρουσιάσει στην Μακάμπι, η οποία είναι ομάδα σαν τον Άρη και ένας προπονητής που έχει περάσει από το “σχολείο” της Μακάμπι, μπορεί να βρίσκεται και στον Άρη. Θεωρήσαμε όλοι, λοιπόν, ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κατάλληλος. Είναι ένας τεχνικός που έχει πολλά να δώσει στον Άρη. Παίζει το μπάσκετ που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι της ομάδας και έχει καλή σχέση και με τους παίκτες του».

Για ενδεχόμενη αλλαγή των Πιρς και Ντάνστον, οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει ακόμη τα αναμενόμενα, είπε: «Φέτος μειώσαμε το μπάτζετ στο 50% και αυτό λέει πολλά. Τα δεδομένα αυτό όριζαν και αυτό έπρεπε να κάνουμε. Φέραμε τους παίκτες που θέλαμε, Θεσσαλονικείς κυρίως - οι οποίοι γνωρίζουν τι είναι ο Άρης - και έτσι κάναμε μία ομάδα, η οποία έως τώρα είναι μέσα στους στόχους της. Είναι, όμως, νωρίς για να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Η πολύ καλή χημεία και η δουλειά που γίνεται μάς δίνει το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ποια είναι η ταυτότητα της ομάδας, η οποία έχει το αγωνιστικό και το διοικητικό προφίλ. Το διοικητικό είναι υποχρεωμένο να δουλέψει με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Υπήρχαν εκκρεμότητες από την περσινή χρονιά, οι οποίες διακανονίστηκαν φέτος. Αυτός είναι ο Άρης ως ταυτότητα σήμερα και προκειμένου να βαδίσει χωρίς προβλήματα, δεν θα υπερβούμε το μπάτζετ που έχουμε προκαθορίσει.

Υπάρχουν, βέβαια, και αστάθμητοι παράγοντες, όπως πέρσι που είχαμε τέσσερις παίκτες με σπασμένα χέρια και πόδια. Αν, λοιπόν, κάποιος από αυτούς τους παράγοντες έρθει στο προσκήνιο, τότε θα εξετάσουμε και αυτήν την περίπτωση της αλλαγής των παικτών. Εμάς μας ενδιαφέρει ο στόχος που έχουμε βάλει. Πρέπει να έχουμε όλοι στο νου μας ότι ο στόχος του Άρη είναι η Ευρωλίγκα, μία διοργάνωση που έχει κύρος και από μόνη της απορροφά κραδασμούς, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει αίγλη και παροχές, στοιχεία που σε κάνουν να λειτουργείς καλύτερα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Άρης είναι η ομάδα, που παρά το ότι δεν έχει χρήματα, έχει την Ιστορία, τη δυναμική και τον κόσμο για να συμμετέχει κάθε χρόνο στην Ευρωλίγκα. Μόνο αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε, το πώς θα σπρώξουμε αυτήν την ομάδα να βρεθεί εκεί. Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο και αν κάποιος από τους αστάθμητους παράγοντες που προανέφερα, όπως κάποιος τραυματισμός ή προσωπικό πρόβλημα ενός παίκτη, τότε θα αντιδράσουμε. Το να συζητάμε συνέχεια για το αν θα αλλάξουμε παίκτες, δεν είναι επί του παρόντος.

Θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε. Ο Άρης έχει μία ταυτότητα και δεν την απέκτησε φέτος. Κάθε χρόνο είχαμε συγκεκριμένα χρήματα, τα οποία θα μπορούσαμε να διαθέσουμε σε φτηνούς μεν παίκτες, αλλά που να μπορούν να αγωνίζονται σα να κοστίζουν περισσότερα χρήματα και να βοηθούν την ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Όταν τα έσοδα είναι συγκεκριμένα και όταν τα λεφτά προέρχονται από χορηγούς, τότε αναγκαστικά πηγαίνεις σε αυτές τις λύσεις. Όταν έρχεται ένας παίκτης να αγωνιστεί σε αυτή την ομάδα, έρχεται και για να δουλέψει, ώστε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δεν είναι εύκολο να ψάχνεις παίκτες, που αγωνίζονται με λίγα χρήματα στην πιο υψηλή διοργάνωση».

Για τον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους και για το αν ο Άρης έκανε κινήσεις για την απόκτησή του, δήλωσε: «Δεν θέλω να συζητάω αυτό το θέμα. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, η Διοίκηση προέρχεται από τα σπλάχνα του Συλλόγου και θέλει το καλύτερο γι’ αυτόν. Δεν υπάρχει περίπτωση που να μην την έχει εξετάσει. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν τα λεφτά».

Αναφορικά με την απόδοση του Πι Τζέι Τάκερ και τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε από την ΚΑΕ Άρης, είπε: «Ο Τάκερ γνωρίζαμε τι παίκτης είναι και συγκυριακά βρέθηκε αυτό το κασέ. Ο φίλαθλος του ΑΡΗ είναι μαχητής και απαιτητικός, το ίδιο είναι και ο Τάκερ. Θα δείτε ότι θα παίξει και πολύ καλύτερα στη συνέχεια, γιατί έχει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Με την περίπτωσή του κάναμε μία υπέρβαση.

Βλέπω, γενικά, ότι ο Άρης έχει χημεία, ότι ο κόουτς πέρασε τη φιλοσοφία του και πως όλοι οι παίκτες παλεύουν μέσα στο γήπεδο» και συνέχισε: «Όταν παρουσιαστούμε πιο ενωμένοι, θα ζήσουμε και καλύτερες ημέρες. Σε άλλες Ανώνυμες Εταιρείες βλέπουμε ότι όταν δεν υπάρχει ο χρηματοδότης, οι παίκτες είναι προς την έξοδο. Όταν, λοιπόν, εμείς λέμε ότι έχουμε ένα μαζικό κίνημα-είτε λέγεται Λέσχη, είτε Σάρισα- και λειτουργεί όπως πρέπει, τότε έχουμε μέλλον, αλλά πώς μπορείς να έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου, όταν δεν υπάρχει η χρηματοδότηση που πρέπει;

Αυτό που θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, είναι να παρουσιαζόμαστε όσο πιο μαζικά και ενωτικά γίνεται. Δεν θα είναι τότε πρόβλημα ο ένας ξένος ή το αν θα αλλαχτεί κάποιος άλλος. Το πρόβλημα είναι να αποδεχτούμε την ταυτότητά μας και να δώσουμε τα πάντα, ώστε να βάλουμε τη φωτογραφία μας σε αυτήν».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους νεαρούς παίκτες του Άρη, υπογραμμίζοντας: «Από το 2003 είχαμε πει ότι από τη στιγμή που δεν μπορούμε με τους Έλληνες παίκτες, θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα από τις μικρότερες κατηγορίες, για να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά καλών καλαθοσφαιριστών. Είδαμε ότι η εφηβική ομάδα του Άρη κατέκτησε το πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν τότε και ήταν οι καλύτεροι, ήταν ο Παπανικολάου και ο Χρυσικόπουλος, πλαισιωμένα και από άλλα νέα παιδιά, όπως ο Μούρτος. Η προσπάθεια έγινε, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προβλέφθηκε. Οι εξελίξεις, όμως, τρέχουν. Η ομάδα είναι επαγγελματική και θα έπρεπε να λύνονται τα προβλήματά της, ώστε να μπορεί να δημιουργεί. Στην πόλη αυτή, που δεν υπάρχουν οι εκατομμυριούχοι, ποια είναι η λύση; Να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Τότε θα δούμε καλύτερες ημέρες».

Για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, συγκεκριμένα, είχε να πει: «Πολλά έχουν ειπωθεί για το παιδί αυτό και λογικό είναι άλλωστε, αλλά ο τρόπος που ασχολήθηκαν οι περισσότεροι με αυτό το ζήτημα ήταν λάθος. Δεν μπορεί ένας 17χρονος να γίνεται ζήτημα με τέτοιον τρόπο. Στην Ελλάδα δεν είμαστε πολύ της ουσίας. Είδαμε ότι ξαφνικά και με τον Μποχωρίδη έγινε το ίδιο. Πίσω από την ομάδα υπάρχει το εφηβικό τμήμα και τα μικρότερα, με ανθρώπους να δουλεύουν σκληρά και να κάνουν μία καταπληκτική δουλειά. Ο Λίνος είναι παίκτης του ΑΡΗ και το τι πρόκειται να γίνει σε μία ομάδα που διοικείται από ανθρώπους που γεννήθηκαν στον Σύλλογο, οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα είναι αποφάσεις που θα βρίσκουν σύμφωνους όλους τους Αρειανούς» ενώ για τον Πιερ Πιρς συμπλήρωσε: «Ακούγονται κατά καιρούς διάφορα πριν και μετά από παιχνίδια. Εγώ ξέρω ότι όταν έχουν κάτι συγκεκριμένο κατά νου ο προπονητής και η Διοίκηση, προχωράνε στη λύση του θέματος αυτού. Κανένας δε βγήκε από τη Διοίκηση να πει ότι ψάχνουμε να αλλάξουμε τον παίκτη.

Ο στόχος του Άρη είναι να παίξει στην Ευρωλίγκα και σε κάθε παιχνίδι θα διεκδικήσει το καλύτερο. Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει ρόστερ άλλων ομάδων που αγωνίζονται στο ULEB CUP. Η υπόσχεση που ζήτησα και την έχουν δώσει παίκτες και προπονητής, είναι ότι θα δούμε μία μαχητική ομάδα, η οποία θα παλεύει για το κάθε παιχνίδι. Αν ο Άρης είναι αυτός που πρέπει, δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Για τη σχέση του με το Σύνδεσμο των Ιερολοχιτών του Άρη, ανέφερε: «Οι Ιερολοχίτες είναι Αρειανοί, όπως και όλοι όσοι αγαπούν τον Σύλλογο, αλλά έχουν αναφερθεί με επιστολές στο πρόσωπό μου, στις οποίες δεν έχω απαντήσει. Αυτή είναι η απάντησή μου. Κανένας δεν είναι περισσότερο Αρειανός από τον διπλανό του, αλλά θα πρέπει να συμβαδίσουμε στο μυαλό, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ερωτηθείς για το αν έχει νιώσει πίκρα κατά τη διάρκεια που βρίσκεται στην Προεδρία του Άρη, απάντησε: «Τη μεγαλύτερη πικρία έζησα όταν μετά από την ειδική εκκαθάριση και μετά από τη δημιουργία της Γένεσις, δεν μπόρεσε ο Άρης να κάνει την απαραίτητη δομή, ώστε η ομάδα να βαδίζει σίγουρα χρόνο με τον χρόνο. Αυτό είναι που με πικραίνει πάρα πολύ. Ποτέ δεν χτύπησε η πόρτα για να πει κάποιος “θέλω να βοηθήσω”.

Την πόρτα άνοιξε η Γένεσις το 2003 και μέχρι τώρα η Γένεσις δεν είναι ενεργή, ο κ. Τζεβελέκης το ίδιο. Η Σάρισα είναι μία δεξαμενή παραγόντων και κάνει έναν τεράστιο αγώνα. Η μεγαλύτερή μου πικρία δεν είναι αγωνιστική. Θα είμαστε όλοι πιο χαμογελαστοί, όταν πραγματικά βάλουμε πάνω από εμάς την ομάδα».

Σχετικά με το αν ο Άρης έχει δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, δήλωσε: «Δεν έχουμε παραχωρήσει σε κανένα κανάλι δικαιώματα, γιατί δεν μας ικανοποίησε καμία πρόταση. Η συμφωνία θα πρέπει να αρμόζει στην Ιστορία της ομάδας. Αν στη δεύτερη φάση, καταλήξουμε κάπου, έχει καλώς, αλλά το να δεχθούμε προτάσεις που μας θίγουν, είναι κάτι που δεν το θέλουμε» και στην επόμενη τοποθέτησή του μίλησε για τον Γάιο Σκορδίλη, τονίζοντας: «Ο Γάιος δεν είναι το πρόβλημα του Άρη, είναι ο πιο παλιός παίκτης αυτή τη στιγμή. Τον πήραμε από τα 18 του στην ομάδα μας και βρίσκεται μαζί μας εδώ και πέντε χρόνια. Έχουμε πολλές απαιτήσεις, ο παίκτης δουλεύει καθημερινά και - όπως όλοι οι παίκτες - αγωνίζεται καθημερινά για το καλύτερο».

Για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα, είχε να πει: «Έχουν γίνει πολλά λάθη και το μπάσκετ είναι αναγκασμένο να ζει με αυτά. Το ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να ανακάμψει και αν ανατρέξουμε λίγο στις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου, θα καταλάβουμε εύκολα ότι υπάρχει κατεύθυνση και όραμα. Όλοι περιμένουμε με αγωνία τους καρπούς των προσπαθειών που γίνονται.

Το πλάνο του Άρη θα πρέπει να το καταστρώσουμε όλοι οι Αρειανοί μαζί. Το αν ο Άρης θα βαδίσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν είναι μόνο δουλειά δική μου. Αυτή η ομάδα βοήθησε και τον Σύνδεσμο να γαλουχήσει τα μικρά παιδιά και τη νέα γενιά των Αρειανών. Η υπόθεση μπάσκετ είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτή».

Οδεύοντας προς το τέλος της συνέντευξης, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ζήτημα του γηπέδου: «Η Θέρμη, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένα όνειρο. Το θεωρώ δύσκολο να πραγματοποιηθεί και νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά. Μόλις τελειώσουν οι εκλογές θα κάνουμε μία συνάντηση. Σε περίπτωση επανεξέτασης της Θέρμης, βγαίνουμε από αυτό το θέμα και είμαστε αναγκασμένοι – ως άνθρωποι που προερχόμαστε από τον Άρη - να εξετάσουμε μία άλλη περιοχή. Δύσκολα θα παραχωρηθεί το Χαριλάου, είτε μέσω επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, είτε μέσω άλλου Φορέα».

Στην τελική του τοποθέτηση, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο, λέγοντας: «Στην κλήρωση της Μαδρίτης του Top 16, τη 2η χρονιά της Ευρωλίγκα, όλες οι ομάδες είχαν βίντεο παρουσίασης 45’’ και ο Άρης 2'. Όταν σε μία τέτοια εκδήλωση, ο Άρης έχει αυτή την αναγνώριση, πρέπει να αναλογιστούμε αν έχουμε δικαίωμα να παραμελούμε αυτή την ομάδα».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ