ΜΑΡΟΥΣΙ

Δε θέλει κόπο, θέλει "Σόφο"

Δε θέλει κόπο, θέλει "Σόφο"
σοφο βασιλοπουλος

Ο Ολυμπιακός χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά με τρόπο και "Σόφο" νίκησε εντός έδρας το Μαρούσι με 71-53

Ο Σχορτσιανίτης ήταν πραγματικά ασταμάτητος και ας δήλωσε μετά ότι "μέσα από την ομαδική δουλειά που κάνουμε, μπορεί να πάρει λάμψη ο κάθε παίκτης". Σύμφωνοι, αλλά η παρουσία του Έλληνα σέντερ έδωσε δύναμη στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που οι Έιμπραμς και Γιάζβιν δεν είχαν τρόπο να τον σταματήσουν και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, ήταν να "φορτώνονται".
Ο "Σόφο" γνώρισε την αποθέωση μετά το τέλος του αγώνα από τον κόσμο του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο ΣΕΦ, αλλά δεν ήταν ο μόνος που άξιζε το χειροκρότημα. Ο Βασιλόπουλος ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν εύστοχος σε τρία τρίποντα. Επίσης, ο Γιάννης Μπορούσης απέδειξε και πάλι ότι κατέχει όσο λίγοι, την τέχνη του ριμπάουντ. Οι Αμερικανοί του Ολυμπιακού, μάλλον έκαναν... κούρα ενόψει της ΤΣΣΚΑ, ενώ μακριά από τον καλό του εαυτό ήταν και ο Άντρια Ζίζιτς.

Από το Μαρούσι ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις με 11 πόντους (ίσως να ήθελε να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στον επόμενο Ολυμπιακό), ενώ κατά διαστήματα έδινε βοήθειες και ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Τέλος, ο Χριστόφορος Στεφανίδης οργάνωσε καλά την ομάδα του, όταν εκείνη ζόρισε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός του πρώτου δεκαλέπτου έμοιαζε αποφασισμένος να "καθαρίσει" το παιχνίδι από νωρίς και να μη δώσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στο Μαρούσι. Με εύστοχα τρίποντα (από τους Πεν και Βασιλόπουλο), αλλά και με τη συνεισφορά του Άλεξ Άκερ οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν γρήγορα με 14-4 και ανάγκασαν τον Ντάρκο Ρούσο να προβεί σε αλλαγές.

Όμως, αλλαγές έκανε και ο Πίνι Γκέρσον και μάλιστα η μία έπιασε για τα καλά. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης πέρασε στο παρκέ και προκάλεσε αμέσως μπελάδες στην άμυνα του Αμαρουσίου, ενώ ο πρώτος που την "πλήρωσε" ήταν ο Ντάνια Έιμπραμς ο οποίος χρέθηκε σύντομα με τρία φάουλ. Ο "Σόφο" πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους και ανέβασε τη διαφορά στους 14 πόντους (20-6), για να μειώσει στο τέλος της περιόδου το Μαρούσι σε 25-10.

Η εικόνα του αγώνα προμήνυε για ένα εύκολο απόγευμα του Ολυμπιακού, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση άλλαξε. Οι ερυθρόλευκοι "κόλλησαν" στην επίθεση, άρχισαν να κάνουν λάθη, ενώ οι παίκτες του Ρούσο έδειχναν να πατάνε καλύτερα στα πόδια τους. Αποτέλεσμα; Ένα 13-0 σερί από την πλευρά του Αμαρουσίου "ζόρισε" τον Ολυμπιακό και έκανε το σκορ 30-26.

Ο Πίνι Γκέρσον τα έβαλε με τους παίκτες του που είχαν μείνει για περίπου πέντε λεπτά χωρίς πόντο, ενώ παράλληλα προσπαθούσε με συχνές αλλαγές να βρει το κατάλληλο σχήμα για την ομάδα του. Τελικά, ένα γκολ-φάουλ του καλού σε απόδοση, Γιάννη Μπουρούση, "έγραψε" το 33-26 και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός θυμήθηκε το καλό του πρόσωπο και κυριάρχησε με σχετικά συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και πάλι χωρίς να χρειαστεί να πατήσει το γκάζι. Απλά, βελτίωσε την άμυνά του, πρόσεξε τις επιλογές του στην επίθεση και συν τοις άλλοις ο Σχορτσιανίτης επέστρεψε στο παρκέ, μετά τον μικρό-τραυματισμό του στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τη διαφορά και περιόρισαν τους παίκτες του Ρούσο, που δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι για τέσσερα λεπτά. Η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 53-39 και όλα έδειχναν πώς ο Ολυμπιακός δε θα είχε πρόβλημα να πάρει τη νίκη.

Όπως κι έγινε. Μπορεί το Μαρούσι στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου να μείωσε στους εννιά πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι δε θορυβήθηκαν. Ο Σχορτσιανίτης έδωσε λύσεις, ο Βασιλόπουλος δε στάματησε να βοηθάει σε άμυνα και επίθεση και μερικές καλές επιλογές ήταν αρκετές για να ανοίξουν και πάλι την ψαλίδα του σκορ και να δώσουν στον Ολυμπιακό το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 33-26, 53-39, 71-53

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν 6 (2), Παπαμακάριος 3 (1), Άκερ 10 (1), Στεφάνοφ 3 (1), Ζίζιτς, Μπουρούσης 13, Ντόμερκαντ 3 (1), Χαρίσης 2, Μπάρλος 2, Βασιλόπουλος 11 (3), Σχορτσιανίτης 18.

Μαρούσι (Ντάρκο Ρούσο): Γιάζβιν 2, Συμεωνίδης 2, Χαραλαμπίδης 8 (2), Κυρίτσης 8, Σεϊμπούτις 11 (3), Έιμπραμς 6, Στεφανίδης 4, Κολώκας 3, Καϊμακόγλου 9 (1), Γιαννουλάκος.

Γκέρσον: "Με την ΤΣΣΚΑ δεν φτάνει μόνο η άμυνα"

Ο Πίνι Γκέρσον μετά το τέλος του αγώνα με το Μαρούσι δήλωσε: "Αυτή την εβδομάδα είχαμε προβλήματα και απουσίες. Παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά πρέπει να έχουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση, για να βελτιωθούμε και σε αυτό το κομμάτι. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεν θα παίξει ρόλο μόνο η άμυνα, γιατί και εκείνη είναι πολύ καλή αμυντικά. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και στην επίθεση".

Ο Ντάρκο Ρούσο έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού: "Είναι η ομάδα που τον τελευταίο καιρό παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά είχαμε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. Όμως, είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι με το Αιγάλεω και πρέπει να μάθουμε από την ήττα από τον Ολυμπιακό".


Το φιλμ του αγώνα
2' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (3-0)
2' Τρίποντο Ολυμπιακός Πεν (6-0)
3' Τρίποντο Μαρούσι Σεϊμπούτις (6-4)
4' Τρίποντο Ολυμπιακός Πεν (9-4)
5' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Άκερ (12-4)
5' Δύο βολές Ολυμπιακός Άκερ (14-4)
6' Δίποντο Μαρούσι Έιμπραμς (14-6)
8' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Σχορτσιανίτης (18-6)
9' Δίποντο Ολυμπιακός Σχορτσιανίτης (20-6)
9' Δύο βολές Μαρούσι Στεφανίδης (20-8)
9' Δίποντο Ολυμπιακός Σχορτσιανίτης (22-8)
10' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (25-10)
10' Λήξη 10λεπτου 25-10
Σοβαρός, συγκεντρωμένος και απλός στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός μοιάζει να θέλει να καθαρίσει από πολώ νωρίς τον αγώνα με το Μαρούσι. Μάλιστα, από τη στιγμή που πέρασε και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης στο παρκέ, η φθορά των παικτών του Αμαρουσίου (που έχει πρόβλημα στην επίθεση) είναι μεγάλη.
11' Δύο βολές Μαρούσι Στεφανίδης (25-12)
11' Δύο βολές Ολυμπιακός Σχορτσιανίτης (27-12)
12' Τρίποντο Ολυμπιακός Στεφάνοφ (30-12)
12' Τρίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (30-15)
13' Δίποντο Μαρούσι Κολώκας (30-17)
15' Δίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (30-19)
16' Δίποντο Μαρούσι Κυρίτσης (30-21)
Το Μαρούσι τρέχει ένα σερί 0-9. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει το ρυθμό του και μαζί τον Σχορτσιανίτη, που κτύπησε σε μια ανύποπτη φάση και ζήτησε να γίνει αλλαγή.
17' Δίποντο Μαρούσι Κυρίτσης (30-23)
0-11 το σερί για το Μαρούσι
18' Δύο βολές Μαρούσι Σεϊμπούτις (30-26)
Συνεχίζει το Μαρούσι να μειώνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει μπλοκάρει.
19' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Μπουρούσης (33-26)
20' Λήξη ημιχρόνου 33-26
Ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοσή του στο δευτέρο δεκάλεπτο και για περισσότερα από τέσσερα λεπτά έμεινε χωρίς πόντο. Την ίδια ώρα, το Μαρούσι κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μπλακ άουτ των ερυθρολεύκων και να πλησιάσει ακόμη και στους 4 πόντους.
21' Τρίποντο Ολυμπιακός Άκερ (36-26)
22' Τρίποντο Μαρούσι Σεϊμπούτις (36-29)
22' Δίποντο Ολυμπιακός Σχορτσιανίτης (38-29)
24' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Σχορτσιανίτης (40-29)
25' Δύο βολές Ολυμπιακός Σχορτσιανίτης (42-29)
27' Τρίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (47-33)
28' Δίποντο Μαρούσι Γιάζβιν
29' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης (50-39)
29' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (53-37)
29' Δίποντο Μαρούσι Κυρίτσης (53-39)
30' Λήξη 10λεπτου 53-39
Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι το καλό του πρόσωπο με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Σχορτσιανίτη να επανέρχεται και να κάνει "ζημιά" στο Μαρούσι. Πολύ καλός ο Βασιλόπουλος σε άμυνα και επίθεση.
31' Τρίποντο Μαρούσι Σεϊμπούτις (53-42)
32' Δίποντο Μαρούσι Έιμπραμς (53-44)
32' Τρίποντο Ολυμπιακός Παπαμακάριος (56-44)
33' Τρίποντο Μαρούσι Χαραλαμπίδης (56-47)
38' Δίποντο Μαρούσι Συμεωνίδης
































TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ