ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεκάλεπτο για… πέταμα

Δεκάλεπτο για… πέταμα
STOLISVAGGELIS

To Sport24.gr παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός ξεκινά τα παιχνίδια του τελευταίου μήνα, εκεί όπου βρίσκεται επί μονίμου βάσεως σε μειονεκτική θέση. Αποτέλεσμα αυτού να κυνηγάει από νωρίς στο σκορ.

Η παρουσία ή καλύτερα η απουσία του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στον Ολυμπιακό μπορεί να προκάλεσε τεράστια έκπληξη, ωστόσο ήρθε να δώσει συνέχεια και σε άλλες άσχημες εμφανίσεις του "τριφυλλιού" τον τελευταίο μήνα, στο ξεκίνημα των αναμετρήσεων.

Από τη στιγμή, δηλαδή, που μπήκαμε στην περίοδο με τους σημαντικούς αγώνες, η ομάδα του "τριφυλλιού" αντί να βελτιώνεται, παρουσιάζει το ίδιο νωθρό πρόσωπο μετά το τζάμπολ των αγώνων, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να κυνηγάει στο σκορ από την αρχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα βέβαια, αποτελεί το ντέρμπι, εκεί όπου οι "πράσινοι" μπήκαν να παίξουν για δύο αποτελέσματα κι έμειναν χωρίς αντίδραση για περισσότερα από δέκα λεπτά.

Σημείωσαν λιγότερους πόντους από τον Σπανούλη (είχε 10 στο δεκάλεπτο) ενώ ο Ολυμπιακός που είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα στο Top 16, στο 16' είχε 60%, με τους "πράσινους" απλώς να παρακολουθούν. Σημαντικό επίσης, είναι το γεγονός πως στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί 64 πόντους ενώ για την 15η αγωνιστική, είχε δεχθεί 53 μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Δεκάλεπτο για… πέταμα
STOLISVAGGELIS

Ενδεικτικά το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πρώτα δεκάλεπτα στις 8 αναμετρήσεις του τελευταίου μήνα από τις οποίες η ομάδα του "τριφυλλιού" έχει καταφέρει να προηγηθεί μόλις στις δύο από αυτές ενώ τη μία φορά έφτασε σε εύκολη επικράτηση, στην αναμέτρηση με τον Άρη. Παράλληλα δέχεται 19.6 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία 8 παιχνίδια και πετυχαίνει 17.1. Το πρόβλημα για τους "πράσινους" δεν έχει λυθεί παρότι ο καιρός περνάει ενώ όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό στοιχίζει περισσότερο στα ματς της Euroleague, εκεί όπου η δυσκολία είναι μεγαλύτερη, ώστε να ανατρέψεις τα δεδομένα που δημιουργούνται στη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να διαπιστώσετε τι κάνει ο Παναθηναϊκός στα πρώτα δεκάλεπτο ενώ πριν από μερικό διάστημα είχαμε αναλύσει την παρουσία στα πρώτα ημίχρονα, κάτι που δείχνει πως οι "πράσινοι" έχουν ξεκάθαρο πρόβλημα στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια, ασχέτως αν πρόκειται για Πρωτάθλημα ή για τη Euroleague.

Τα πρώτα δεκάλεπτα τον τελευταίο μήνα

30.12: Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 28-18 (-10)

2.1: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 18-17 (-1)

8.1: Παναθηναϊκός - Μάλαγα 21-17 (+4)

11.1: Παναθηναϊκός - Κηφισιά 14-22 (-8)

14.1: Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 14-16 (-2)

17.1: Παναθηναϊκός - Άρης 22-7 (+15)

21.1: Λοκομοτίβ - Παναθηναϊκός 22-22 (-)

25.1: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 27-9 (-18)

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ