ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Δεν μου μιλούσε ο πατέρας μου"

"Δεν μου μιλούσε ο πατέρας μου"
Τομάσεβιτς

Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς πριν τη μάχη του ΠΑΟ με την Παρτίζαν διηγείται στο SPORT 24...

" Επιστρέφω στην πόλη μου και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πολλές ευκαιρίες μέσα στη χρονιά να την επισκεφτώ. Αυτές οι 2-3 ημέρες που θα μείνουμε με τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι είναι αρκετές, όμως, για να αισθανθώ ωραία και να θυμηθώ τα παλιά. Εκεί βρίσκονται όλοι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου και τα καλύτερα μπασκετικά χρόνια μου", εξομολογήθηκε ο 33χρονος σέντερ του Τριφυλλιού, ο οποίος την Τετάρτη (29/11) θα ξαναπατήσει το παρκέ της γηρασμένης "Χάλα Πιονίρ", ενός γηπέδου το οποίο του ξυπνά απίστευτες αναμνήσεις, αλλά και φρικτούς… εφιάλτες!

Ξέρετε τι σημαίνει να είσαι… Θεός στον Ερυθρό Αστέρα και μετά από τέσσερα χρόνια θητείας να υπογράφεις στον αιώνιο, ταξικό και μισητό εχθρό, την Παρτιζάν, η οποία μάλιστα εδρεύει στην ίδια πόλη, στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο γήπεδο; Η περίπτωση του Αντώνη Νικοπολίδη σας λέει κάτι; Με τη διαφορά ότι την εβδομάδα της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Τομάσεβιτς, στον διεθνή σέντερ απέφευγε να μιλήσει ο ίδιος ο πατέρας του!!!

" Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι πέρασα. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η οικογένειά μου, η γυναίκα μου, ο γιος μου. Δεν με έβριζαν μόνο στα ντέρμπι Παρτιζάν – Ερυθρού Αστέρα, αλλά σε όλα τα γήπεδα της χώρας. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της οργής προς το πρόσωπό μου; Με έβριζαν στα γήπεδα όλης της επικράτειας επειδή είχα αποφασίσει να πάρω μεταγραφή στην Παρτιζάν, τη νέα τότε δύναμη του σερβικού μπάσκετ, η οποία τρία χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο και είχε αποκτήσει όλους τους ταλαντούχους μπασκετμπολίστες», θυμάται ο Τομάσεβιτς, ο οποίος ήταν αρκετά σκληρός για να λυγίσει από τα φρικιαστικά συνθήματα που άκουγε, ωστόσο… "ένιωθα τρομερά άσχημα όταν οι αντίπαλοι οπαδοί έπιαναν στο στόμα τους την οικογένειά μου και ειδικότερα τον γιο μου. Σε εκείνα τα ματς, τους έβαζα… 25 πόντους. Η οργή μου μετατρεπόταν σε συγκέντρωση και μαχητικότητα"…

Παρ' όλα αυτά, αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο, πάλι την ίδια… τρέλα θα έκανε. " Δεν ήταν τρέλα, φίλε. Ηταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ στην καριέρα μου. Αν έμενα στον Ερυθρό Αστέρα, θα ήμουν στάσιμος, ενώ στην Παρτιζάν απογειώθηκα. Επαιξε τέσσερα χρόνια, κατέκτησα τίτλους και εν συνεχεία πήρα μεταγραφή στην Μπουντούτσνοστ, που εδρεύει στην Ποντγκόριτσα, 500 χιλιόμετρα μακριά από το Βελιγράδι. Όπως λέμε Αθήνα – Θεσσαλονίκη! Μετά πήγα στην Ισπανία και τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό. Το οξύμωρο ήταν ότι ακόμη και στη διετία που πέρασα στην Μπουντούτσνοστ, με έβριζαν όλοι για την απόφασή μου να αφήσω τον Ερυθρό Αστέρα τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι παρά τα όσα αισχρά βίωσα επί έξι και όχι επί τέσσερα χρόνια, δεν θα έπαιρνα διαφορετική απόφαση αν είχα αυτή τη δυνατότητα. Ακόμη και αν ξαναχρειαζόταν να σκάσουν από τη στενοχώρια τους η οικογένειά και οι συγγενείς μου. Γιατί όλοι τους ήταν και είναι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα!", σχολίασε ο άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα νιώσει σαν στο σπίτι του, όπως και οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Μίλος Βούγιανιτς και Ντούσαν Σάκοτα.

Ισως να αισθανθούν ακόμη πιο ωραία και οικεία οι τέσσερις Ελληνες διεθνείς (Διαμαντίδης, Ντικούδης, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής), καθώς και ο δεύτερος συνεργάτης του "Ζοτς", Δημήτρης Παπαδόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν στην επική κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα στην "Μπεογκράτσκα Αρένα" του Βελιγραδίου, ωστόσο για να φύγουν όλοι τους νικητές από τη σερβική πρωτεύουσα " θα πρέπει να μην υποτιμήσουμε την Παρτιζάν και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή", σύμφωνα με την επισήμανση του Τομάσεβιτς, ο οποίος αποκάλυψε στο SPORT 24 ότι με τους μεθαυριανούς (29/11) αντιπάλους του έκανε την πρώτη… προετοιμασία της εφετινής χρονιάς!

Πρώτη προετοιμασία;;; " Ναι, καλά ακούσατε. Πρώτη προετοιμασία. Ποτέ δεν αφήνω το καλοκαίρι να πάει χαμένο. Πέρυσι, γνωρίζετε πόσα προβλήματα αντιμετώπισα με τον τραυματισμό μου στο πέλμα, όπου χρειάστηκε να κάνω 50-60 ενέσεις για να μπορέσω να παίξω όπως έπαιξα. Προτού αρχίσει, λοιπόν, η προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, και επί μια εβδομάδα, έκανα προπονήσεις με την Παρτιζάν, την οποία γνωρίζω απέξω και ανακατωτά και έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλους τους αγώνες της στην Ευρωλίγκα. Αυτή τη στιγμή, νιώθω απόλυτα υγιής!", τόνισε ο διεθνής σέντερ, ο οποίος "τα έβαζε" κυρίως με τους Κόστα Πέροβιτς " που παίζει πολύ καλά εφέτος" και Νίκολα Πέκοβιτς, "που είναι πιτσιρικάς και έχει όλο το μέλλον μπροστά του".

Το τελικό συμπέρασμα ανήκει στον… καθ' ύλιν αρμόδιο: " Η Παρτιζάν θα έχει τεράστιο κίνητρο για να μας κερδίσει. Ολοι αυτοί οι νέοι παίκτες αυτό περιμένουν. Μια σπουδαία βραδιά για τους ίδιους και την ομάδα τους. Έναν αγώνα για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην τους αφήσουμε να πετύχουν εύκολους πόντους. Αν δεν τα καταφέρουμε από την αρχή, τότε η ανατροπή θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι στην Μπανταλόνα".











TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ