EUROLEAGUE

Δεν ξεχνά την Πόλη ο Μίλος

Δεν ξεχνά την Πόλη ο Μίλος

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ξεκαθαρίζει ότι δεν σκέφτηκε τον εαυτό του μακριά από την ΤΣΣΚΑ, παραδέχεται ότι δεν έχει τελειώσει τη δουλειά στη Μόσχα και φέρνει ως παράδειγμα τον χαμένο τελικό στην Κωνσταντινούπολη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετράει 11 νίκες στις τελευταίες 12 υποχρεώσεις της στην Euroleague, αγνοεί την ήττα στο TOP-16 από τις 17 Ιανουαρίου, ήταν η ομάδα που έσπασε το φετινό αήττητο της Ρεάλ και, γενικώς, δείχνει ικανή να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος παραμένει εκτός δράσης λόγω του προβλήματος που απέκτησε στο δεξί γαστροκνήμιο, μίλησε στο planetacb.com για την παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και υπενθύμισε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ''δεν κερδίζεις, αν δεν τελειώσει το παιχνίδι'', φέρνοντας ως παράδειγμα την ήττα της ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ο Σέρβος γκαρντ αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ ενώ παραδέχτηκε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι αρκετά καλή για να κερδίσει τον τίτλο στο Μιλάνο.

Το περασμένο καλοκαίρι αναπτύχθηκε φημολογία ότι θα υπογράψεις στην Μπαρτσελόνα ή τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Θα παίξεις κάποια στιγμή στην Ισπανία;

''Φήμες και φήμες... Οι φήμες είναι πάντα σημαντικό μέρος της δουλειάς. Έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ και δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ άλλες επιλογές. Επίσης, δεν έχω πετύχει ακόμα τους στόχους μου εδώ. Θα σκεφτώ το μέλλον μου όταν πετύχω τους στόχους μου και αφού ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου στη Μόσχα''.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Ρεάλ ενώ κέρδισε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη φάση. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θα ήθελες να τις αντιμετωπίσεις στο Final-4, στο Μιλάνο;

''Δεν με ενδιαφέρει με ποιον θα παίξουμε στα playoffs. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα στην έδρα μας όμως χάσαμε στην Ισπανία. Επίσης, κερδίσαμε τη Ρεάλ στη Μόσχα όμως πρέπει να παίξουμε στη Μαδρίτη. Σίγουρα δεν έχουμε αίσθημα υπεροχής απέναντι στις δυο καλύτερες ισπανικές ομάδες''.

Μετά τις αποτυχίες στα τελευταία δύο Final-4, πιστεύεις ότι φέτος θα έχεις την ευκαιρία να κατακτήσεις την Euroleague για πρώτη φορά στην καριέρα σου;

''Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλοί για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Το Final-4 στην Κωνσταντινούπολη ήταν το καλύτερο παράδειγμα. Δεν κερδίζεις αν δεν τελειώσει το παιχνίδι''.

Πιστεύεις ότι ο Έτορε Μεσίνα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχες ποτέ; Τι θαυμάζεις στον συγκεκριμένο κόουτς;

''Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης γιατί έχω συνεργαστεί με ορισμένους από τους καλύτερους προπονητές που σέβομαι πολύ. Αυτό πάντως που θαυμάζω στον Μεσίνα είναι οι σπουδαίες γνώσεις του για το μπάσκετ, η επιθυμία του να είναι πρώτος παντού!''.

Γίνεσαι 27 ετών. Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς στο ΝΒΑ;

''Δεν λέω ότι έχω σκοπό να παίξω εκεί όμως δεν παρατάω τις πιθανότητες για να το κάνω κάποια στιγμή''.

Η Σερβία θα αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Βραζιλία, Αίγυπτο, Γαλλία και Ιράν στον Α' Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τι γνώμη έχεις για τους αντιπάλους σας;

''Σίγουρα είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Έχουμε μαζί μας τις δυο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη συν τη Βραζιλία που είναι παραδοσιακά ισχυρή. Το Ιράν και η Αίγυπτος έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ επικίνδυνοι αντίπαλοι. Επομένως, είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά''.

Θα ήθελες να παίξεις κόντρα στις ΗΠΑ;

''Φυσικά! Δεν φοβάμαι!''

Όταν αποσυρθείς από την ενεργό δράση, με τι σκοπεύεις να ασχοληθείς;

''Είμαι πολύ νέος για να το σκέφτομαι. Ίσως δημιουργήσω δική μου σχολή μπάσκετ''.

Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

''Βγαίνω με τους φίλους μου''.

Αν είχες την ευκαιρία να υπογράψεις πέντε παίκτες στην ομάδα σου, ποιοι θα ήταν αυτοί;

''Θα επέλεγα τους συμπαίκτες μου στην ΤΣΣΚΑ''.

Ποιος βάζει τη μουσική στα αποδυτήρια;

''Συνήθως οι Αμερικάνοι μας. Ο Άαρον Τζάκσον, ο Τζέρεμι Πάργκο και ο Σόνι Γουίμς''.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ