ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Δίκαιη η νίκη του Άρη"

"Δίκαιη η νίκη του Άρη"
Ματσόν

Για την ατμόσφαιρα σε Αλεξάνδρειο-ΣΕΦ, αλλά και την υπεροχή του Άρη μίλησαν οι πρωταγωνιστές

"Πρώτα από όλα θα ήθελα να συγχαρώ τον Άρη για τη νίκη του και να αποδώσω τα εύσημα. Έπαιξαν πολύ καλά σήμερα κι είχαν τον έλεγχο από την αρχή και σωστές επιθετικές επιλογές.

Εμείς κάναμε πολλά λάθη, δεν είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και η άμυνά μας δεν ήταν όπως στην Αθήνα. Στα συν για μας είναι ότι στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε πολύ δυνατά για να τα καταφέρουμε"

ήταν τα πρώτα λόγια του Ράιαν Στακ.

Ο άσος του Ολυμπιακού εν συνεχεία εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η ομάδα του θα επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο. "Ναι θα είμαστε και πάλι εδώ. Είναι μία δύσκολη σειρά θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω να δούμε τι λάθη κάναμε ώστε να ισοφαρίσουμε την Τετάρτη" συμπλήρωσε.

"Έχω παίξει πολύ καιρό εδώ. Ο Άρης έχει πολύ καλούς οπαδούς αλλά θα πρέπει να τους απομονώσουμε και να κάνουμε την δουλειά μας" κατέληξε.

"Καταρχήν πριν μιλήσω για το παιχνίδι θέλω να πω κάτι που είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακούότι εμείς προκαλέσαμε, ότι είπε συνήθως αυτοί που προκαλούν είναι οι μικρές ομάδες. Δεν ήταν σωστό.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα όπως και εμείς ο Άρης είμαστε μεγάλη ομάδα"

τόνισε ο Σάββας Ηλιάδης, ενώ όταν του έγινε η διευκρίνιση από το γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού πως δεν το είπε έτσι τόνισε: "Αν δεν το είπε ζητώ συγνώμη και το παίρνω πίσω αλλά έτσι τον άκουσα"/EM>.

Για το παιχνίδι ο γκαρντ του Άρη είπε: "Είναι πολύ δύσκολο να χάσουμε όταν το γήπεδο είναι έτσι. Θέλαμε πολύ το παιχνίδι, όποτε γυρνούσαμε την μπάλα βάζαμε καλάθι. Στο πρώτο ημίχρονο αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό σε πολλά λάθη και ήταν από τα κλειδιά της νίκης μας. Τώρα πάμε στο επόμενο παιχνίδι για να κερδίσουμε"

Από τη μεριά του ο Πίνι Γκέρσον δήλωσε: "Ποτέ δεν άκουσα τον αρχηγό μας, τον Παπαμακάριο να λέει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έχουμε μιλήσει έτσι για άλλη ομάδα Εμείς σεβόμαστε τον κάθε μας αντίπαλο και πολύ περισσότερο μία ομάδα όπως ο Άρης που μας κέρδισε στην έδρα μας και πήρε το πλεονέκτημα.

Σήμερα έπαιξε πάρα πολύ καλά και πήρε δίκαια τη νίκη. έχοντας 22 λάθη ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε. Δεν είναι εύκολο ακόμα και αν κερδίσαμε το τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο να γυρνούσαμε το παιχνίδι με την διαφορά που υπήρχε"

.

Σε ερώτηση για την δήλωσή του περί προβοκάτσιας απάντησε: "Πότε ήταν αυτό; Στο δεύτερο παιχνίδι; Δεν θέλω να πω κάτι. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Έχουμε μία πολύ καλή φιλική σχέση δεν θέλω να διαταραχθεί. Στα πλαίσια ενός παιχνιδιού όπως το μπάσκετ, ενός πολέμου πολλές φορές, οι παίκτες μιλάνε πολλές φορές και λένε διάφορα έτσι και οι προπονητές.

"Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πάρα πολλά λάθη. Ο Άρης μας ανάγκασε κι έπρεπε να κάνουμε αλλαγές και να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες. Θέλαμε μια πεντάδα που θα ήταν καλή σε άμυνα και επίθεση. Η άμυνα του Άρη είχε σαν αποτέλεσμα να βγάλει αιφνιδιασμούς και να έχει εύκολα καλάθια. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι με παίκτες που ήθελαν να παίξουε άμυνα.

Σίγουρα η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ σκληρή μπορεί να μην έχει τόσο κόσμο δεν είναι όπως στο Τελ Αβίβ είναι πολύ δυνατή με τόσο κόσμο. Σίγουρα από το πρώτο παιχνίδι στο δεύτερο υπήρχε μεγάλη διαφορά. Πολλές φορές είμαι τυχερός που δεν καταλαβαίνω κάποια από τα συνθήματα, αν και ήξερα ότι δεν θα με υποδεχτούν με κόκκινα τριαντάφυλλα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό το πλεονέκτημα της έδρας"

.

Τέλος ο Αντρέα Ματσόν υπογράμμισε: "Όταν έχεις την ευκαιρία να παίξεις με μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με τέτοιο μπάτζετ θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος μέσα στο γήπεδο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κερδίσουμε παίξαμε με καρδιά, προσπαθήσαμε να μειώσουμε τα λάθη μας, είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο μας, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να φθάσουμε στην Ευρωλίγκα και στους τελικούς και όσο ο κόσμος είναι στο πλευρό μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"

.

Για το ότι ακολούθησε του πρώτου παιχνιδιού είπε: "πρώτα από όλα δεν ξέρω τι γράφτηκε. Δεν δίνω σημασία στο γήπεδο και ότι κίνητρο έχει η ομάδα μου έχει να κάνει με το ότι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Φυσικά μου είπαν ότι έγιναν κάποιες δηλώσεις μετά το παιχνίδι αλλά δεν ήρε και το τέλος του κόσμου. Αυτό που έχει σημασία έχει το 2-1".

Φυσικά υπάρχει κάτι που με ενόχλησε την Πέμπτη. Δεν θέλω να προσβάλω την Ελλάδα αφού είμαι Ιταλός δεν είναι ωραίο να πέφτουν αντικείμενα και να υπάρχουν και φτυσίματα. Είναι φυσιολογικό να βρίσουν κάποια στιγμή. Αλλά είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν επιθέσεις σε βάρος ομάδων είναι αηδιαστικό"







.

Όσο για την απουσία του Σκέιλς, αλλά και το γεγονός ότι ο Καστλ έμεινε χωρίς πόντο 33' απάντησε: "Βλέπω τους παίκτες που έπαιξαν. Είμαστε ομάδα. προσπαθήσαμε το καλοκαίρι να κάνουμε μία ομάδα με βάθος με τα χρήματα που είχαμε. Με τον Σκέιλς έχουμε παίξει και άλλα παιχνίδια χωρίς αυτόν και τα καταφέραμε. Έχουμε παίκτες με μικρή εμπειρία όπως ο Τσαλδάρης, ο Ηλιάδης, ο Μάσεϊ και ο Ουίλκινσον αλλά τα καταφέρνουμε".













TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ