EUROLEAGUE

Δηλώσεις ενόψει τελικού

Δηλώσεις ενόψει τελικού
διαμαντιδης

Διαμαντίδης: "Δεν είναι πάρτι, αλλά τελικός". Τεό: "Κορυφαίες ομάδες"

Για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο τελικός της Κυριακής, θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό φινάλε στην καριέρα του. Ο "Φράνκι", αναφερόμενος στον Παπαλουκά, ξεκαθάρισε ότι αντίπαλος είναι όλη η ΤΣΣΚΑ της οποίας έπλεξε το εγκώμιο.
" Ζητούμενο είναι να πάρουμε το Κύπελλο. Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα και θα δούμε πως θα πάει το παιχνίδι. Η ΤΣΣΚΑ έχει τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και είναι μεγάλη ομάδα, αλλά εγώ σκέφτομαι μόνο τη νίκη. Δεν έχει σημασία ότι αντιμετωπίζω πρώτη φορά Έλληνα παίκτη σε Final Four, αφού δεν βλέπουμε τα πρόσωπα αλλά την ομάδα", τέλος απάντησε και σε μία ερώτηση σχετικά με την αποχώρησή του από τα παρκέ: " Δεν μου πέρασε από το μυαλό να σταματήσω μετά τον τελικό. Άλλωστε η χρονιά τελειώνει τον Ιούνιο".

Σύμφωνα με τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο Παναθηναϊκός, πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα στα επιθετικά ριμπάουντ: " Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να δείξουμε θέληση. Δεν νομίζω ότι η Ταού πρέπει να έχει παράπονα από τη διαιτησία και σε όσε δηλώσεις είδα, δεν αναφέρθηκε κάτι. Ακόμα κι αν έγιναν 1-2 λάθος σφυρίγματα, δεν επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και ίσως ακόμα περισσότερος από όσους περιμέναμε. Αύριο περιμένουμε ακόμα περισσότερους".

" Προσωπικά δεν με προβλημάτισε η επίθεσή μας, αλλά τα 19 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Ταού. Στο χθεσινό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τους 13 πόντους, αλλά ορισμένα λάθη μας κόστισαν".

Το "κρυφό χαρτί" του Ομπράτοβιτς, ο Τόνι Ντελκ, είπε: " Θα πρέπει να παίξουμε όπως χθες κι ακόμα καλύτερα. Ο τελικός εναντίον της ΤΣΣΚΑ, θα είναι πρόκληση και είμαι σίγουρος ότι και πάλι η άμυνα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο".

Ο κινητήριος μοχλός του "τριφυλλιού", Δημήτρης Διαμαντίδης, απέφυγε να χαρακτηρίσει "πάρτυ" τον τελικό: " Δεν θα είναι πάρτυ το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά ένας τελικός στον οποίο έχουμε στόχο να πάρουμε το Κύπελλο. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και θα έχουμε την ενέργεια για να το κάνουμε. Ίσως ο κόσμος μας δημιουργήσει κάποια πίεση, αλλά όταν δεν πάμε καλά γι' αυτό το λόγο, θα πρέπει να το ξεπεράσουμε με την καλή μας άμυνα".

Τέλος, ο Μίλος Βούγιανιτς, αναφέρθηκε και στα μπουζούκια: " Προσπαθώ σκληρά τους τελευταίους έξι μήνες και πιστεύω ότι παίζω καλά. Θέλω να τα πάμε καλά και αύριο, να πάρουμε το Κύπελλο και μετά ποιος ξέρει... ίσως πάμε και στα μπουζούκια".

*Φανερά ευδιάθετος, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αρκετά νωρίτερα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και παρακολούθησε την προπόνηση της ΤΣΣΚΑ, αστειευόμενος για αρκετή ώρα με τους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου.

Παπαλουκάς: " Η άμυνά μας δεν είναι όπως της Ταού"

Με το που ολοκληρώθηκε η προπόνηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Θοδωρής Παπαλουκάς κατευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, έτοιμος να... αναλύσει τις σκέψεις του και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: "Για εμάς είναι ένα ματς ακόμη, που όμως είναι τελικός και κατά τη γνώμη μου θα παίξουν οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αυτός που θα είναι καλός, αλλά και τυχερός θα πάρει και τη νίκη".

Όσον αφορά το πώς θα νιώθει που θα είναι ο μοναδικός Έλληνας της ΤΣΣΚΑ και θα αντιμετωπιστεί ως αντίπαλος από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, απάντησε πως "σημασία έχει πως θα συμπεριφερθούν οι άλλοι σε μένα. Είμαι επαγγελματίας και είναι λογικό να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει. Είμαι Έλληνας και θεωρώ πως τιμώ την Ελλάδα, όπου κι αν παίζω, πάνω από όλα με ήθος".


Ο "Τεό" ρωτήθηκε και για το γεγονός, ότι ο Διαμαντίδης και ο ίδιος έχουν γενέθλια (την Κυριακή ο Διαμαντιδης, την Τρίτη ο Παπαλουκάς) και τόνισε πως "συνήθως όποτε είχα γενέθλια τις ημέρες που διεξαγόταν Φάιναλ Φορ και συμμετείχα, στο τέλος δεν πανηγύριζα. Φέτος τα γενέθλια μου είναι εκτός Φάιναλ Φορ, οπότε αυτό δεν μπορώ να πω με ακρίβεια τι μπορεί να σημαίνει".


Σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παπαλουκάς σχολίασε: "Η ΤΣΣΚΑ και η Ταού είναι εντελώς διαφορετικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει το ίδιο εύκολο έργο στην περιφέρεια, καθώς παίζουμε πιο πιεστική και καλή άμυνα".

Ίσως παίξει ο Βάντερπουλ
Το πρωί του Σαββάτου, ο Ετόρε Μεσίνα φαινόταν αρκετά ανήσυχος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο λόγος ήταν οι πόνοι που νιώθει ο Ντέιβιντ Βάντερπουλ στη μέση του και τον έχουν αφήσει εκτός δράσης. Ωστόσο, προπονήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης δήλωσε πως "είμαι καλύτερα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα παίξω, αλλά αυτό θα φανεί καλύτερα αύριο, πριν τον τελικό".





















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ