ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δύσκολα κερδίζει ο ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ

Δύσκολα κερδίζει ο ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ
ΝΙΚΟΛΑΣ

Η παράδοση των αγώνων ΠΑΟ-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ είναι συντριπτικά υπέρ των "πρασίνων"

Παίρνουμε ως αφετηρία τη σεζόν 1992-93, διότι τότε ανέλαβε τη διοργάνωση του πρωταθλήματος ο ΕΣΑΚΕ (ΕΣΑΚ λεγόταν τότε) και έδωσε στα πλέι οφ τη μορφή που έχουν σήμερα. Τότε επίσης άρχισε ουσιαστικά η κόντρα σε επίπεδο κορυφής των δύο "αιωνίων". Ο μεγάλος Άρης είχε υποχωρήσει, ο ΠΑΟΚ παρέμενε μεν δυνατός, αλλά σταδιακά φάνηκε κι αυτός να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στην ξέφρενη κούρσα του ανταγωνισμού Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Από εκείνη τη σεζόν και μετά οι δύο "αιώνιοι" έχουν αναμετρηθεί σε 11 σειρές αγώνων πλέι οφ (η φετινή είναι η 12η), 8 εκ των οποίων είναι τελικοί. Συνολικά έχουν παίξει 22 αγώνες στην έδρα του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει όλες κι όλες 2 νίκες.

Τη μία στη Γλυφάδα το 1993. Ήταν στον τρίτο αγώνα εκείνης της επεισοδιακή σειράς των τελικών, όπου οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 77-72 παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1. Στη συνέχεια πήραν και τον τίτλο, αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον τέταρτο τελικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Την άλλη εκτός έδρας νίκη του ο Ολυμπιακός την πέτυχε στο ΟΑΚΑ το 2002. Ο αγώνας έγινε αμέσως μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στην Μπολόνια, όπου ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το τρόπαιο, και οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 89-80. Στη συνέχεια επικράτησαν και στο ΣΕΦ και πέταξαν τους "πράσινους" εκτός πλέι οφ από τον πρώτο κιόλας γύρο. Πρωτάθλημα πάντως δεν πήραν εκείνη χρονιά, αφού η ΑΕΚ είχε διαφορετική άποψη.

Δύσκολα και με Ομπράντοβιτς

Επί εποχής Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Για τα πλέι οφ οι "ερυθρόλευκοι" έχουν νικήσει στο ΟΑΚΑ μόνο μια φορά το 2002 επί συνόλου 14 αγώνων, ενώ και στην κανονική περίοδο οι νίκες τους είναι μόλις δύο σε σύνολο 10 αγώνων. Την περίοδο 1999-2000, την πρώτη του Ζοτς στους "πράσινους", οπότε ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο του είχε νικήσει 69-68. Και την περίοδο 2006-07 όταν οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προπονητή τον Πίνι Γκέρσον και νίκησαν 89-84.

Επιχειρώντας μία πρόσθεση, διαπιστώνει κανείς ότι τη δεκαετία Ομπράντοβιτς ο Ολυμπιακός έχει πετύχει στο ΟΑΚΑ 3 νίκες σε σύνολο 24 αγώνων. Και από το 1993 και μετά οι αγώνες είναι 39 και οι "ερυθρόλευκες" νίκες μόλις 5.










TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ