ΑΕΚ

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί
Ταπούτος

Με... μάχη και ήττα (86-80 από τη Λιέτουβος Ρίτας) γράφτηκε ο επίλογος της ΑΕΚ στο ULEB Cup

Η αδιάφορη Ένωση δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά από τις σημαντικές απουσίες των Μπρεντ Σκοτ, Γιάννη Γκαγκαλούδη και Σωτήρη Νικολαΐδη κι "έπεσε" μαχόμενη στο Βίλνιους.
Ουσιαστικά η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πλήρωσε την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, όπως φάνηκε από τις κακές επιστροφές, τις ανάσες στην άμυνα και τις καθαρές επιλογές. Παρόλα αυτά οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να μειώσουν -χάρις στη ζώνη- από τους 29 στους 6 πόντους στο 38'.

Άσχημο ξεκίνημα

Παρα τα δύο γρήγορα τρίποντα του Νικολαΐδη και τις προσπάθειες του Κόμματου η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει την επαφή με το σκορ, πληρώνοντας τις επιστροφές της απέναντι στη Λιέτουβος που "έτρεχε" σε κάθε ευκαιρία. Όταν, δε, οι Λιθουανοί ευστόχησαν σε τρία συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκαν με 11 πόντους στο 10' (26-15).

Στη δεύτερη περίοδο η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο ως και τους 21 πόντους της ανάπαυλας (52-31), που ήταν κι η μεγαλύτερη -ως τότε- διαφορά. Ο Νίκος Βετούλας με προσωπικές ενέργειες προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του μες στο σκορ, χωρίς όμως επιτυχία.

Ούτε η ζώνη του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφερε να σταματήσει τους παίκτες της Λιέτουβος που χάρις στους Μπλουμς και Ρας έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι, ακόμη και χωρίς τους εύκολους πόντους του τρανσίζιον.

Η διαφορά στο -29

Στην επανάληψη οι "κιτρινόμαυροι" δεν κατάφεραν σε κανέα σημείο να γίνουν απειλητικοί. Οι Λιθουανοί "χτύπησαν" μες στη ρακέτα με τους Νίλσεν και Πετραβίτσιους, την ώρα που ο Γιόμαντας παρέμεινε η αιχμή του δόρατος στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι επιστροφές συνέχισαν να... πονάνε την ΑΕΚ η οποία περίμενε πολλά από τον Νίκο Βετούλα (αγωνίστηκε όλο το παιχνίδι), ο οποίος όμως μοιραία κουράστηκε. Η διαφορά έφτασε το +29 για να "πέσει" στους 21 (76-55) στο 30'.

Η μεγάλη αντεπίθεση

Παρόλα αυτά στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο! Με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Ταπούτο αλλά και τον Νέστορα Κόμματο που πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα η Ένωση μείωσε ακόμη και στους 6 (83-77), έχοντας καταφέρει με την άμυνα ζώνη (την κράτησε σε όλη την επανάληψη) να ελέγξει το ρυθμό και να περιορίσει τον αντίπαλο.

Ωστόσο ο Καρίμ Ρας με 3 συνεχόμενους πόντους έβαλε τέλος στις φιλοδοξίες του "δικέφαλου", που έπεσε με ψηλά το κεφάλι (86-80).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 26-15, 52-31, 76-55, 86-80

Λιέτουβος Ρίτας (Σμάγκο Σάγκατιν): Μπλουμς 9 (3), Σλέζας 9 (1), Νίλσεν 17, Ρας 17 (4), Ντελινκάιτις 2, Πακαμάνις, Γιομάντας 10, Πετραβίτσιους 6, Λουκαούσκις 4, Μπατίστα 8, Ζουκάουσκας 4.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Νικολαΐδης 15 (2), Πέρκοβιτς, Ταπούτος 20 (2), Κόμματος 19 (4), Βετούλας 18 (4), Μάγλος 2, Παπανικολάου 3, Μαγκουνής 3.

Αλεξανδρής: "Το χειροκρότημα τα λέει όλα"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δήλωσε: "Τελείωσε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση για την ομάδα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα της όλης πορείας μας, αλλά δεν ήταν δυνατό να διακριθούμε δεδομένης της δομής της ομάδας (ελλιπής προετοιμασία όχι “πλούσιο” ρόστερ).

Υπήρχαν κοπιαστικά ταξίδια και απώλειες. Όμως, το όνομα της ΑΕΚ θα πρέπει να βρίσκεται πολύ ψηλά και αυτό το ξέρουμε όλοι. Να διεκδικεί τρόπαια και τίτλους. Από εδώ και πέρα θα ρίξουμε το βάρος στο πρωτάθλημα και εκεί θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα παιδιά. Κερδίσαμε με 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση.

Παίξαμε άμυνα και με τις λίγες αλλαγές που έκανα ήμασταν συγκλονιστικοί. Η Λιέτουβος Ρίτας είναι μια απ’ τις καλύτερες ομάδες του θεσμού και εμείς την αντιμετωπίσαμε με πολλές απώλειες. Δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα γι’ αυτό και έβαλα νέα παιδιά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο παίξαμε με τους βασικούς που το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος τα λέει όλα"



.






























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ