ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

"Έχουμε σπουδαία ομάδα"

"Έχουμε σπουδαία ομάδα"
Αρσλάν

Ο εντυπωσιακός με τον Πανιώνιο, Ερντέν Αρσλάν, μίλησε για πολλά θέματα στην εφημερίδα KING BET

-Εντέρ είσαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα από την πορεία και τη λειτουργία της ομάδας;
« Πάρα πολύ. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα λειτουργούσαν στην εντέλεια στον Πανιώνιο. Ακρως επαγγελματική συμπεριφορά και πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε σπουδαία ομάδα».

– Τόσο σπουδαία ώστε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό τρεις φορές σε διάστημα 15 ημερών;
« Οπως μου το παραθέτεις, δεν είναι εύκολο. Μην ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και επισήμως αφού κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Το μπάσκετ είναι το ομορφότερο άθλημα γιατί όλα μπορούν να συμβούν. Η αλήθεια είναι ότι το πιστεύουμε βαθιά μέσα μας. Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό μας και χάσαμε στις λεπτομέρειες 89-86 στην παράταση. Ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τύχη. Δεν λέω να τον νικήσουμε, αλλά να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντί του. Θα κάνουμε το καλύτερο».

– Αγωνιστικά τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα σου για να φανεί ανταγωνιστική;
« Ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης σε όλους τους τομείς. Το δυνατό μας στοιχείο θα έλεγα ότι είναι η άμυνα. Παίζουμε δυνατή και πιεστική άμυνα δυσκολεύοντας τον αντίπαλο. Από εκεί και πέρα το επιθετικό ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα είναι σπουδαίο. Δεν στηριζόμαστε στο σκοράρισμα ενός παίκτη. Τη μία είναι ο Κένεντι (Ουίνστον), την άλλη ο Αντρέ (Χάτσον), εγώ, ο Περπέρογλου. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα βάλει 20 πόντους. Βέβαια με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να βάλουμε τουλάχιστον δύο αρκετούς πόντους».

– Εντέρ, η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα είναι η υπέρβαση της φετινής ομάδας. Απαντες, από διοίκηση μέχρι προπονητή, δηλώνουν ότι θέλουν τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα;
« Αυτό το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα το θέλουμε σαν τρελοί. Για αυτό το λόγο προπονούμαστε, για αυτό ιδρώνουμε, για αυτό δεν θα απογοητευτούμε αν χάσουμε τη σειρά με τον Παναθηναϊκό».

– Ολυμπιακός ή Αρης λοιπόν;
« Δύσκολη σειρά. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ποιότητα σε παίκτες, αλλά δεν είναι ακόμη ομάδα... Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει διαφορά. Ο Αρης έχει το πλεονέκτημα έδρας και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει γεμάτο Αλεξάνδρειο. Το συμφέρον του Πανιώνιου λέει ότι πρέπει να προκριθεί ο Ολυμπιακός για να έχουμε το δικαίωμα στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο τον Αρη, αφού ο Ολυμπιακός έχει εγγυημένο συμβόλαιο».

– Εντέρ, ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό της φετινής ομάδας και κάνει σούπερ χρονιά;
« Κατ’ αρχάς σούπερ θα είναι αν βγούμε 3οι. Κοίτα, φίλε, κάθε μέρα είτε μιλάμε για προπόνηση είτε για αγώνα, δίνουμε μάχη. Η ένταση με την οποία προπονούμαστε βγαίνει και στα παιχνίδια. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται στην προπόνηση. Και κάτι ακόμη που δεν το ξέρουν πολλοί, μόνο εμείς που ζούμε την ομάδα καθημερινά. Εμπιστοσύνη... Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Σημαντικό συστατικό για την επιτυχία».

– Εσύ τι σκέφτεσαι για του χρόνου; Θα μείνεις στην ομάδα;
« Είναι νωρίς για αυτό. Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μου είναι ο Παναθηναϊκός, ψάχνω να βρω τρόπους για να κερδίσουμε. Οταν με το καλό τελειώσει η χρονιά τότε θα σκεφτώ. Για να μη σε απογοητεύσω πάντως θα σου πω δύο πράγματα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στον Πανιώνιο και του χρόνου θέλω να παίξω στην Ευρωλίγκα».



















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ