ΓΑΛΛΙΑ

Έγραψε ιστορία ο Τόνι Πάρκερ: Έγινε ο πρώτος Γάλλος αθλητής, του οποίου αποσύρθηκε η φανέλα με το εθνόσημο

Έγραψε ιστορία ο Τόνι Πάρκερ: Έγινε ο πρώτος Γάλλος αθλητής, του οποίου αποσύρθηκε η φανέλα με το εθνόσημο
PRINTSCREEN

Ο Τόνι Πάρκερ έγινε ο πρώτος Γάλλος αθλητής του οποίου η φανέλα με το εθνόσημο αποσύρθηκε. Η ξεχωριστή τελετή διεξήχθη μετά από το φιλικό της Γαλλίας με τη Σερβία στην LDLC Arena.

Ιστορία γράφτηκε στην LDLC Arena, καθώς ο Τόνι Πάρκερ έγινε ο πρώτος αθλητής, του οποίου η φανέλα με το εθνόσημο αποσύρθηκε και πέρασε στο πάνθεον των "τρικολόρ".

Μετά από το φιλικό της Γαλλίας με τη Σερβία, διεξήχθη μια μοναδική τελετή με τον Πάρκερ να στέκεται με την οικογένειά του στο κέντρο του γηπέδου και να βλέπει τη φανέλα του με το No.9 να ανεβαίνει στην οροφή της LDLC Arena, εν μέσω μιας φαντασμαγορικής ατμόσφαιρας.

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της Γαλλίας σε όλα αθλήματα. Οπότε, σαφώς, όταν έμαθα τα νέα το προηγούμενο καλοκαίρι, έμεινα έκπληκτος. Είναι κάτι τρελό και ακόμα περισσότερο που που γίνεται στη Λιόν", δήλωσε ο Πάρκερ πριν από την έναρξη της τελετής.

Ο εμβληματικός πρώην γκαρντ και νυν μεγαλομέτοχος της Βιλερμπάν κατέκτησε τέσσερα μετάλλια με την εθνική Γαλλίας, όλα σε EuroBasket. Ένα χρυσό το 2013, ένα ασημένιο το 2011 και δύο χάλκινα το 2005 και το 2015.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ