ΠΑΟΚ

Εκδίκηση κι... επιστροφή

Μετά από τρεις ήττες η Ολύμπια επέστρεψε δυναμικά με "εκδίκηση" επί του ΠΑΟΚ (66-65) και νίκη 4άδας

Οι "πορτοκαλί" που προερχόντουσαν από τρεις συνεχόμενες ήττες, με όπλο τον αργό ρυθμο κα την καλή άμυνα επιβλήθηκαν του "δικεφάλου" έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χωρίς όμως να μπορέσουν να ξεφύγουν με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων.
Χωρίς το μεγάλο πρωταγωνιστή (σ.σ άλλωστε ο Ματ Ουόλς παρακολούθησε κι αυτό το ματς με πολιτικά από τον πάγκο), αλλά με πλουραλισμό και ισορροπία τόσο μεταξύ ψηλών-κοντών, όσο και βασικών-αναπληρωματικών, οι Θεσσαλοί έδειξαν το... γνωστό τους σοβαρό πρόσωπο απέναντι σε έναν αντίπαλο που στηρίχτηκε στο ταλέντο των περιφερειακών του (Πάρκερ-Σκεπάνοβιτς).

Αργό τέμπο

Παρά το καλό ξεκινημα του Βλάντο Σκεπάνοβιτς η Ολύμπια κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Με παίκτες κλειδιά τους Μπέλσερ-Κρστιτς και πρωταγωνιστή τον Τσιάρα οι "πορτοκαλί" μείωσαν τη διαφορά (11-6) κι έκλεισαν το δεκάλεπτο προπορευόμενοι με 16-17, με τρίποντο του Κροάτη πλέι-μέικερ στην τελευταία επίθεση.

Στη δεύτερη περίοδο οι Λαρισαίοι που έσφιξαν την άμυνα τους (κι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των γηπεδούχων από τα 6.25 με 2/8) έφτασαν να προηγούνται με 7 πόντους στην ανάπαυλα (25-32), με τους Πρίντεζη-Αποστολίδη να τραβάνε το σκοράρισμα και τον Αριγκμπαμπου να "δένει" τα... μετόπισθεν.

Σερί και βολές

Με τον ίδιο τρόπο που έκλεισαν οι Λαρισαίοι το δεκάλεπτο, ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη! Με ένα σερί 9-0 δια χειρός Σκεπάνοβιτς-Καλαμπόκη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 34-32.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβαλε τέλος στη δυστοκία μετά από 3 αγωνιστικά λεπτά, απαντώντας με ένα νέο σερί 9-0 (34-41), στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι Τζιγκάνοβιτς κι Αποστολίδης. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση του, αλλά παρά τις επινοήσεις του Τζέισον Πάρκερ δεν κατάφερε παρά να μειώσει στους 3 πόντους στο 30' (47-50).

Ίδιο σκηνικό και στην τελευταία περίοδο. Η Ολύμπια προηγήθηκε σταθερά, αλλά ο "δικέφαλος" εβρισε τον τρόπο να μένει μες στο παιχνίδι. Το αντιθλητικό κι η τεχνική ποινή που χρεώθηκαν οι φιλοξενούμενοι έδωσαν την ευκαιρία για ένα 4-0 (60-61), που έβαλε... φωτιά στο παιχνιδι.

Ο Μπέλσερ πέτυχε κρίσιμο τρίποντο στο 38'(60-64) για να ακολουθήσουν βολές εκατέροθεν με τον Σκεπάνοβιτς να μειώνει με 3/4 σε 65-66. Στην τελευταία επίθεση ο Πρίντεζης αστόχησε από τη γωνία, αλλά την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Πάρκερ (σ.σ στον πρώτο γύρο είχε στείλει το ματς στην παράταση), με αποτέλεσμα οι "πορτοκαλί" να πανηγυρίσουν τη σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:
16-17, 25-32, 47-50, 65-66

ΠΑΟΚ (Κώστας Πιλαφίδης): Πάρκερ 10 (1), Σκεπάνοβιτς 22 (3), Όστογιτς 4, Χαριτόπουλος 2, Καλαμπόκης 8, Κογιαντίνοβιτς 3 (1), Κούβελας 4, Ουάτσον 2, Αγαδάκος 4, Πάσαλιτς 6.

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κρστιτς 5 (8ασ), Μπέλσερ 8 (2), Αριγκμπάμπου 4, Θεοδωράκος, Αποστολίδης 14 (1), Τσιάρςα 7 (1), Κούρτοβιτς 3 (1), Πρίντεζης 15, Τζιγκάνοβιτς 7, Τριχόπουλος 3 (1), Καραγκιολίδης, Νεοφυτίδης.

Μπαρτζώκας: "Για το Γκίνες"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λάζαρος Αγαδάκος τόνισε: "Είναι κρίμα γιατί έχουμε παίξει στους τελευταίους 6 μήνες ένα μπάσκετ που δεν το αντιπροσωπεύσαμε. Είναι κρίμα, αλλιώς είχαμε φτάσει ως εδώ. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας".



Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε από τη μεριά του. "Πιστεύω ότι είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για το παιχνίδι. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κάναμε ότι μας είπε ο κόουτς. Ειδικά στην επίθεση. Στα σημαντικά σημεία του αγώνα παίξαμε καλά στην άμυνα. Είχαμε κάποια άδικα αποτελέσματα, που δεν μας άξιζαν, αλλά πήραμε ένα πολύ σημαντικό διπλό".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε: "Σε μια μεγάλη σεζόν που υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα σε μια ομάδα πρέπει να έχεις υπομονή για να μπορείς να τα διαχειριστείς. Αν το κάνεις, δικαιώνεσαι. Τον τελευταίο μήνα είχαμε τρία σπασμένα δάχτυλα και πηγαίναμε για το Γκίνες.

Με τη νίκη μας αυτή εξασφαλίζουμε μια θέση στα πλέι-οφ. Τερματίζουμε τουλάχιστον έβδομοι και μπορούμε και πιο πάνω. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Δειξαμε πνεύμα ομάδας με 15 ασίστ και παίζουμε πάντα για τη νίκη. Το σκορ μπορεί να ηταν χαμηλό, αλλά παίξαμε με πάθος για να τα καταφέρει.

Κάναμε ένα κράμα έμπειρων παικτών. Έχουμε πολύ καλό κλίμα και δεν έχασε τη δυναμικη΄της σαν ομάδα. Αν δεν είχαμε τραυματισμούς θα ήμασταν στην 5άδα γιατί δεν θα είχαμε χάσει από την ΑΕΚ και το Αιγάλεω. Η διοίκηση μένει σταθερή με τους δύο διοικούντες να είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί της ομάδας".

Πιλαφίδης: "Ζύγιζε 50 κιλά"

Τέλος ο Κώστας Πιλαφίδης ξέσπασε λέγοντας: "Νομίζω ότι η ψυχολογία της ομάδας μου είναι πάρα πολύ κακή τον τελευταίο μήνα. Ακόμη και παιχνίδια που κερδίζαμε, το κάναμε αγχωμένα χωρίς ψυχική διάθεση. Θεωρώ ότι το κάθε παπούτσι των παικτων μου ζύγιζε από 50 κιλά.

Το όσο κλίμα είχαμε... κι όταν λέω το καλό κλίμα, εννοώ το καλύτερο που μπορεί αν έχει μια ομάδα, μας συντήρησε στην 4η θέση. Δεν αντέχουμε ψυχικά. Υπάρχει πρόβλημα και κάτι πρέπει να αλλάξει.

Πρέπει να εξετάσουμε το ντέρμπι με τον Άρη από δύο πλευρές: ποιος είναι ο στόχος της ομάδας κι αν μπορεί να τον διεκδικήσει κι ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι κι η νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου θα αλλάξει τη ψυχολογία.

Δεν ήθελα να ονοματίσω ότι στόχος είναι η 4η θέση. Μπορεί να το βλέπω στραβά, αλλά θεωρώ ότι έχουμε άγχος, έστω κι αν παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Αν δεν είχαν άγχος θα ήταν ανίκανοι. Αν ήταν ανίκανοι δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Αν ο κόσμος δεν έρχεται επειδή δεν ήμαστε εμείς καλοί, τότε να φύγουμε για να επιστρέψει στις εξέδρες.

Το ζητούμενο είναι να παίξει μπάσκετ ο ΠΑΟΚ. Δεν βλέπω θέσεις, θέλω να βελτιωνόμαστε. Ο προπονητής δεν είναι η ομάδα. Μπορεί να μην ταυτίζονται μεταξύ τους οι δύο πλευρές. Για να κάνεις μια ομάδα να θυσιάζεις στόχους. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαρία. Οι παίκτες δεν είναι ούτε τυφλοί, ούτε κουφοί. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να χάσουν. Για αυτούς η νίκη είναι μονόδρομος. Γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχουν.

Αυτοί οι παίκτες που έχω στην ομάδα δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδαριώδη λάθη. Πρέπει να πάω σπίτι μου και να σκεφτώ τι πρέπει να αλλάξει στη διάθεση των παικτών μου. Να ξεχάσουμε το αποτέλεσμα και να παίξουμε μπάσκετ".



Η εξέλιξη του αγώνα

1' Τρίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
Πρώτοι πόντοι στο ματς. Απαντά ο Τσιάρας με τον ίδιο τρόπο
2' Τρίποντο Ολύμπια Τριχόπουλος
Ευστοχεί από τη γωνία
3' Δύο βολές ΠΑΟΚ Καλαμπόκης
Σκοράρει με βολές
4' Καλάθι και φάουλ ΠΑΟΚ Όστογιτς
Με δεύτερη προσπάθεια.
5' Δύο βολές Ολύμπια Τσιάρας
Με 4/4 μειώνει σε 11-10
6' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ
Κάνει το 16-10 με προσωπική ενέργεια
7' Δύο βολές Ολύμπια Αριγκμπάμπου
Ευστοχεί στις βολες.
9' Τρίποντο Ολύμπια Κρστιτς
Με τρίποντο στην τελευταία επίθεση χαρίζει στην Ολύμπια το προβάδισμα για πρώτη φορά (16-17)
10' Λήξη 10λεπτου 16-17
Με σερί 7-0 η Ολύμπια έκλεισε την περίοδο με μικρό προβάδισμα
12' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ
Σπάσει το σερί... αστοχίας
13' Δύο βολές Ολύμπια 18-19
Προβάδισμα ξανά στους "πορτοκαλί"
14' Τρίποντο Ολύμπια Κούρτοβιτς
Ρισκάρει στον αιφνιδιασμό και δικαιώνεται
15' Τρίποντο Ολύμπια Κουγιαντίνοβιτς
Ισοφάριζει μετά τη 1/2 βολές του Αριγκμπάμπου
16' Δίποντο ΠΑΟΚ Αγαδάκος
Απαντά στο καλάθι του Πρίντεζη και ισοφαρίζει εκ νέου
17' Δίποντο Ολύμπια Πρίντεζης
Σκοράρει στην εκπνοή της επίθεσης
18' Τρίποντο Ολύμπια Αποστολίδης
Ευστοχεί! Η διαφορά στους 7 (25-32)
19' Μπάλα άουτ Ολύμπια Πρίντεζης
Λάθος από τους Λαρισαίους. Η τελευταία επίθεση στον ΠΑΟΚ
20' Λήξη επίθεσης 25-32
Η Ολύμπια προηγείται με 7 πόντους, έχοντας επιβαλει ένα αργό τέμπο
21' Δύο βολές ΠΑΟΚ Καλαμπόκης
Πρώτοι πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο
22' Δύο βολές ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
Άστοχη η Ολύμπια κι ο ΠΑΟΚ μειώνει
23' Τρίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
Σερί 9-0 και μπροστά ο ΠΑΟΚ (34-32)
24' Δύο βολές Ολύμπια Τζιγκάνοβιτς
Σκοράρει μετά από 3 λεπτά στην επανάληψη η Ολύμπια. Ξανά μπροστά
25' Τρίποντο Ολύμπια Μπέλσερ
Απαντά με 7-0 σερί
26' Τρίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ
Ευστοχεί από τη γωνία. Ανάσα για τον "δικέφαλο"
27' Δίποντο Ολύμπια Πρίντεζης
Συνεχίζονται οι καλές άμυνες. Ο Πρίντεζης εκμεταλλεύεται την ασίστ του Τζιγκάνοβιτς και σκοράρει. Απαντά με κάρφωμα-φάουλ ο Πάσαλιτς
28' Δύο βολές Ολύμπια Τζιγκανοβιτς
Ευστοχεί σε μακρινό σουτ και στην επόμενη επίθεση κερδίζει και δύο βολές.
29' Δίποντο Ολύμπια Αποστολίδης
Δύσκολο καλάθι. Ο ΠΑΟΚ σκοράρει με βολές.
30' Λήξη 10λεπτου 47-50
Με δύο βολές του Χαριτόπουλου ο ΠΑΟΚ μειώνει σε 47-50.
31' Τρίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
Μειώνει με προσωπικό τρίποντο (50-52)
32' Δίποντο ΠΑΟΚ Κούβελας
Δύσκολο καλάθι στην εκπνοή! Απαντά ο Πρίντεζης
33' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
Πρωταγωνιστής στα τελευταία λεπτά
34' Δίποντο Ολύμπια Μπέλσερ
Τελειώνει την ασίστ του Κρστιτς.
35' Αντιαθλητικό φάουλ Ολύμπια
Αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή. Στον πόντο το παιχνίδι με 4 βολές.
36' Τρίποντο Ολύμπια Μπέλσερ
Ευστοχεί! Στο +4 (60-64) η Ολύμπια
37' Τάπα ΠΑΟΚ Αγαδάκος
Κρίσιμο κόψιμο στον Μπέλσερ
38' Δύο βολές ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
Με 2/2 μειώνει σε 64-66. Ένα λεπτό πριν τη λήξη κερδιζει πάλι φάουλ. Βάζει μόνο τη δεύτερη (65-66).
40' Λήξη αγώνα 65-66
Σπουδαία νίκη για την Ολύμπια!
















































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ