ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ελλάδα - Αίγυπτος: Γιατί η Εθνική ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού του ΣΕΦ

Ο Νικ Καλάθης
Ο Νικ Καλάθης EUROKINISSI - KLODIAN LATO

Η Εθνική ομάδα έχει ουσιαστικά κλειδώσει την παρουσία της στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ μετά την άνετη νίκη της επί της Δομινικανής Δημοκρατίας, ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της. Το SPORT24 εξηγεί, παρουσιάζοντας και το ακραίο σενάριο που την θέτει εκτός συνέχειας.

Η Εθνική ομάδα έκανε πάρτι χθες (3/7) κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία, διαλύοντάς την με 109-82, στον πρώτο αγώνα της στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ. Έχει κλειδώσει την παρουσία της στα ημιτελικά. Παρόλα αυτά, ενόψει του αποψινού (4/7) αγώνα με την Αίγυπτο (21:00, ΕΡΤ1, Novasports Start και LIVE από το SPORT24) δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της.

Το να μείνει η Ελλάδα εκτός ημιτελικών είναι ουσιαστικά αδύνατο. Με νίκη επί της αδύναμης Αιγύπτου ή ήττα έως και 19 πόντους θα προκριθεί ως πρώτη, ενώ με ήττα από 20 έως και 41 πόντους πόντους θα κατακτήσει την 2η θέση στον όμιλό της. Μολαταύτα, υπάρχει ακόμα ένα σενάριο που μπορεί να την θέσει εκτός συνέχειας.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Ελλάδας (Group B)
1. Δομινικανή Δημοκρατία 3 (1-1) και -14 στην διαφορά πόντων
2. Ελλάδα 2 (1-0) και +27 στην διαφορά πόντων
3. Αίγυπτος 1 (0-1) και -13 στην διαφορά πόντων

Είναι ακραίο, βασικά είναι εξωφρενικό, αλλά δεν παύει να υπάρχει ως σενάριο. Αν λοιπόν η Εθνική ομάδα ηττηθεί απόψε με διαφορά +42 πόντων, τότε θα πέσει στην 3η θέση του ομίλου της και θα αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης. Ο λόγος; Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με την Αίγυπτο και τους Δομινικανούς, με τις τρεις ομάδες να έχουν από μία νίκη και μία ήττα, με αποτέλεσμα να θα τεθεί ως κριτήριο η συνολικά διαφορά πόντων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Δομινικανή Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων έχοντας -14 στην συνολική διαφορά πόντων. Αν η Ελλάδα ηττηθεί με διαφορά 42 πόντων, τότε θα πέσει από το +27 που βρίσκεται στο -15. Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος θα εκτόξευε σε αυτό το σενάριο το δικό της +/- στο +29 και θα κατακτούσε την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Ακραίο; Εξωφρενικό; Σίγουρα. Δεν παύει όμως να είναι και αυτό ένα σενάριο. Και ο λόγος που η Ελλάδα δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα σενάρια των τεσσάρων Προολυμπιακών τουρνουά.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ