ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Μαυροβούνιο: Ο Σπανούλης σχεδίασε το "σύστημα Σπανούλης" για τον Τολιόπουλο, ευστόχησε ο 28χρονος γκαρντ

ACROPOLIS AEGEAN 2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
ACROPOLIS AEGEAN 2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ευστόχησε από μέση απόσταση για το 16-7 της Εθνικής ομάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο, εκτελώντας άψογα με τους διεθνείς το σύστημα του Βασίλη Σπανούλη.

Μια άψογη εκτέλεση του συστήματος του Βασίλη Σπανούλη και στα δύο σκέλη της επίθεσης από τους διεθνείς είδαν όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνική ομάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο για το τουρνουά "Ακρόπολις".

Σύμφωνα με το "εγχειρίδιο" του Kill Bill: "Το '4' δίνει πρώτα σκριν χαμηλά, ο γκαρντ παίρνει με hand-off την μπάλα από το '5' και μετά παίρνει σκριν πάλι από το '5' για να εκτελέσει στη συνέχεια".

Ο Βασίλης Τολιόπουλος εκτέλεσε το "Spanoulis play" σε διαδοχικές περιπτώσεις. Πήρε το σκριν από τον Ντίνο Μήτογλου κοντά στο καλάθι και ακολούθως έλαβε την μπάλα με hand-off από τον Κώστα Αντετοκούνμπο στην κορυφή του τριπόντου, μετά από δική του κάθετη κίνηση ξεκινώντας από τη baseline. Ο Αντετοκούνμπο εν συνεχεία έδωσε νέο σκριν κι έδωσε τη δυνατότητα στον γκαρντ του Άρη να εκτελέσει.

Ο Τολιόπουλος στην πρώτη εκτέλεση του συστήματος κέρδισε φάουλ. Στη συνέχεια της επίθεσης η εθνική μας εκτέλεσε ξανά το "Spanoulis play" μετά από την επαναφορά του Καλάθη, με τον Τολιόπουλο τελικά να σκοράρει από μέση απόσταση για το 16-7 της Εθνικής ομάδας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ