ΑΡΗΣ

Ελληνική "πρώτη"

Πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο η επίσημη "πρώτη" του Αρη. Απουσίασαν οι Αγαδάκος-Καραδολάμης

Η επίσημη βέβαια πρώτη συγκέντρωση για τη νέα χρονιά όπως αρχικά είχε οριστεί είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου με την παρουσία και του Σιμόνας Σεραπίνας αλλά και σύσσωμου του τεχνικού τιμ. Των Γκόρντον Χέρμπερτ και Θανάση Παπαχατζή εκτός του Δημήτρη Νικολαϊδη που έδωσε το παρών σήμερα.
Σήμερα δηλαδή το παρών έδωσαν στο Αλεξάνδρειο και στη συνέχεια και στο Καυτανζόγλειο Στάδιο οι Σάββας Ηλιάδης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Σπύρος Παντελιάδης, Γιώργος Καλαϊτζής, Γάϊος Σκορδίλης και ο νεαποκτηθέντας Μιχάλης Τσαϊρέλης. Οι εν λόγω σήμερα, αύριο και μεθαύριο θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εκγύμνασης το οποίο θα περιλαμβάνει ελαφρύ τρέξιμο υπό την επίβλεψη του γυμναστή της ομάδας, Γιώργο Ζωγράφο, πριν την πρώτη επίσημη συγκέντρωση της ομάδας που θα γίνει στις 28 Αυγούστου, ενώ αύριο αναμένεται ο Λάζαρος Αγαδάκος.

Το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου εξάλλου πρόκειται να αναχωρήσει από την Λιθουανία ο Σιμόνας Σεραπίνας και ξημερώματα Κυριακής θα αφιχθεί στην Θεσσαλονίκη. Στην τελική ευθεία βρίσκεται παράλληλα η έκδοση της βίζας του Μπρέϊσι Ράϊτ. Ο Αμερικανός γκάρντ έχει καταθέσει στο προξενείο του Χιούστον τα απαραίτητα έγγραφα και μέχρι την Παρασκευή, μεθαύριο, αναμένεται να την παραλάβει. Εφόσον λοιπόν κυλήσουν όλα ομαλά, την Κυριακή θα αναχωρήσει από το Γουντλαντ του Τέξας και το μεσημέρι της Δευτέρας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τον ερχομό του Τζερεμάια Μάσεϊ στην περίπτωσή του όλα θα εξαρτηθούν από την τελική έκβαση που θα έχει η έκδοση του σλοβάκικου διαβατηρίου του, προκειμένου να του αποσταλούν τα αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει από το Ντιτρόιτ με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Και σήμερα πάντως δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη παρά το γεγονός ότι από την περασμένη εβδομάδα είχε υπάρξει η σχετική ενημέρωση για το αντίθετο από πλευράς της Σλοβάκικης ομοσπονδίας.

Τέλος, η ημερομηνία άφιξης του Τερέλ Καστλ και του Χάνο Μότολα θα οριστικοποιηθεί μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της Φιλανδίας αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για το νέο ξεκίνημα της ομάδας του Άρη τονίζοντας πως: "Μαζευόμαστε εμείς οι Έλληνες σήμερα για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για τη νέα χρονιά.

Ο Άρης πρέπει να έχει απαιτήσεις, γιατί η ομάδα είναι συνηθισμένη να έχει απαιτήσεις. Αυτές θα είναι μεγάλες για τη νέα σεζόν και εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Είναι μακρύ το διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Θα δουλέψουμε σε αυτό το διάστημα για να μπουν οι βάσεις, τα θεμέλια που λέμε, για να παρουσιάσουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα"

.

Σε ερώτηση προς τον γκαρντ του Άρη για την ενίσχυση των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με αρκετά εκατομμύρια ευρώ για ένα ακόμα καλοκαίρι απάντησε πως: "Προσωπικά, τα λεφτά που ξοδεύουν οι άλλες ομάδες με αφήνουν αδιάφορο. Γιατί μία ομάδα μπορεί να ξοδέψει πολλά χρήματα και να αποτύχει, ενώ μία άλλη με λιγότερα μπορεί να πετύχει".

Για τους στόχους του Άρη για την νέα χρονιά ο Τσαλδάρης είπε πως: "Για μένα ο Άρης πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Αυτός θα είναι ο στόχος που θα τεθεί. Έχει έρθει η ώρα για το βήμα παραπάνω, που αυτό μπορεί να μετουσιωθεί με μία συμμετοχή στον τελικό του πρωταθλήματος και μία καλύτερη πορεία στην Ευρωλίγκα".

Σε συζητήσεις με την γερμανική Μπάμπεργκ του Ντιρκ Μπάουερμαν βρίσκονται οι άνθρωποι του Άρη με σκοπό την διεξαγωγή δύο φιλικών αναμετρήσεων κεκλεισμένων των θυρών στο Αλεξάνδρειο για τις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.














TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ