ΑΡΗΣ

Εν αρχή ην η άμυνα για τον Άρη

Εν αρχή ην η άμυνα για τον Άρη
INTIME SPORTS

Όσο παίζει άμυνα, ο Άρης θα διεκδικεί τη διάκριση στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει. Το Sport24.gr καταγράφει τα πεπραγμένα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη στο πίσω μέρος του παρκέ.

Η πιο κλισέ ατάκα που μπορεί να ακούσει κάποιος από το στόμα ενός προπονητή είναι το "πρώτο μέλημά μας είναι η καλή άμυνα". Ή, ακόμη περισσότερο το "όπλο μας είναι η άμυνα". Η συντριπτική πλειονότητα των προπονητών επικαλείται αντίστοιχες ατάκες. Όχι ότι δεν το εννοούν, απλά τείνει να αποτελεί μια δήλωση - τοποθέτηση σχετικά με αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

Γνωρίζουν άλλωστε πως η καλή συμπεριφορά στο πίσω μέρος του παρκέ είναι αυτή που θα φέρει τα θετικά αποτελέσματα. Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεπέρασε τον μέσο όρο και φρόντισε να κάνει τα παραπάνω πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως φέτος ο Άρης διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όντας πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό -τον οποίο αντιμετωπίζει την Πέμπτη (24/12, 17:00).

Όπως επίσης, δεν είναι τυχαίο πως το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών ήταν το τρίτο φετινό (!) στο ελληνικό πρωτάθλημα που οι "κίτρινοι" δέχθηκαν 50 πόντους! Είχαν προηγηθεί αυτά με Αρκαδικό (εκτός έδρας) και Καβάλα (εντός έδρας). Χαρακτηριστικό είναι πως στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου (σε Eurocup και Basket League ΣΚΡΑΤΣ) η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει δεχθεί μόλις μία φορά περισσότερους από 80 πόντους. Πρόκειται για τον εκτός έδρας αγώνα με την Μπάνβιτ, στον οποίο το κοντέρ έγραψε 96 πόντους.

Εν αρχή ην η άμυνα για τον Άρη
INTIME SPORTS

Παρεμπιπτόντως, έγιναν η πρώτη ομάδα που κέρδισε την Ούνικς Καζάν στην έδρα της φέτος, ενώ ήταν αυτή που έβαλε τέλος στο εντός των συνόρων αήττητο της ΑΕΚ. Η επόμενη πρόκληση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη αφορά τις δύο αναμετρήσεις που ακολουθούν, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα. Εκεί όπου ο Άρης θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στη regular season (σ.σ.: βρίσκεται μια νίκη πίσω από τους "ερυθρολεύκους") και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πρόδηλο είναι πως μπαίνοντας σε αμφότερους αγώνες, ο Άρης είναι το αουτσάιντερ. Τούτο όμως δεν προδικάζει το αποτέλεσμα των παιχνιδιών, ειδικά εφόσον καταφέρει να δικαιολογήσει τον χαμηλό μέσο όρο που έχει στους πόντους που δέχεται ανά παιχνίδι τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τι έχει κάνει φέτος η Άμυνα του Άρη

Εν αρχή ην η άμυνα για τον Άρη

Με αστερίσκο (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ