EUROLEAGUE

Ένα "περίεργο" φάιναλ-φορ

Ένα "περίεργο" φάιναλ-φορ
Φιλέρης

Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Ο Γιάννης Φιλέρης, ξανά στις επάλξεις

Μοιάζει λίγο περίεργο, το φάιναλ-φορ, εντός έδρας. Δεκάδες φίλοι και γνωστοί σε παίρνουν τηλέφωνο (με αποτέλεσμα να τελειώσει η μπαταρία και να χάσουμε την επαφή με τον Τριαντάφυλλο) ζητώντας εισιτήρια. Κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έλεγε το πρωί στον Μπερτομέου ότι πρέπει να σκεφτεί η Ευρωλίγκα " το θέμα των τιμών, διότι υπάρχουν και φτωχοί φίλαθλοι και δεν είναι δυνατόν το φάιναλ-φορ να γίνεται πασαρέλα"!

Τι εννοούσε ο αντιπρόεδρος της "πράσινης" ΚΑΕ;Βλέποντας ... ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, έξω από την αίθουσα, εξήγησε: " Ρε σεις. Τον Πειραιά σκέφτηκα και την φτωχολογιά! Που ξέρετε, σε πέντε έξι χρόνια, μπορεί να παίξει και ο Ολυμπιακός σε φάιναλ-φορ!"

Η συνέντευξη, πάντως, είχε ... πολλή φιλοσοφία. Συνηθίζονται αυτά στις συνεντεύξεις πριν από το τζάμπολ. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το παιχνίδι, αλλά του ανοίγει η όρεξη για να τοποθετηθεί επί παντός του επιστητού. Ειδικά για την σύγκριση, μεταξύ ΝΒΑ και Εuroleague. Η τοποθέτηση του Ομπράντοβιτς, ξεσήκωσε ... θύελλα χειροκροτημάτων.

Αντί του...Πούτιν!


Πάει για πολιτικός ο Ζέλικο; Όχι, βέβαια. Αντίθετα, πολιτικός είναι, πλέον, ο Σεργκέι Κουσένκο. Ανέλαβε την οργάνωση ολόκληρου του "συστήματος" της ΤΣΣΚΑ, που μη ξεχνάτε ότι εκπροσωπεί, ακόμη, τον ρωσικό στρατό. Δεν άφησε, βέβαια, την ομάδα μπάσκετ, στην οποία είναι, ακόμη, τζένεραλ-μάνατζερ, έχει, όμως, δουλειές με φούντες. Όπως και ο Σεργκέι Ιβανόφ, πρώην, πλέον, Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας (και μεγάλος φίλος της ΤΣΣΚΑ) που έγινε, λέει, νο 3 στην ιεραρχία της ρωσικής Κυβέρνησης. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο, μάλιστα, ξεκινάει προεκλογική εκστρατεία, αφού ο Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν μπορεί να επανεκλεγεί Πρόεδρος, μετά από δυο συνεχόμενες θητείες...

Ο Ιβανόφ έρχεται μαζί με τον Κουσένκο, την Παρασκευή το πρωί. Μαζί και ο "πολύς" ιδιοκτήτης της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μιχαήλ Πρόκχοροφ, (ο "βασιλιάς του νικελίου" νο 39 στην φετινή λίστα Forbes), που λέγεται ότι νοίκιασε σουίτα στον "Αστέρα" η οποία κοστίζει 7.000 ευρώ τη βραδιά! Φαντάζεστε τι πριμ έχει να δώσει;

Οι Ρώσοι έχουν φέρει μαζί τους 1.200 οπαδούς. Τους περισσότερους από ποτέ, σε φάιναλ-φορ. Θα έφερναν πιο πολλούς, αλλά η Ευρωλίγκα, δεν έδινε εισιτήρια, αν δεν ... έκλειναν, ταυτόχρονα, και πακέτο με αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο, από το επίσημο πρακτορείο της διοργάνωσης.

Φυσικά, ο Τζόρντι Μπερτομέου απέφυγε με ριβέρς ντρίπλα την ερώτηση για την "μαύρη αγορά" στα εισιτήρια, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του, για το σολντ-άουτ. Όλα καλά τα βρήκε (επισήμως) ο Τζόρντι. Ανεπισήμως, άστα να πανε!

Και ολίγη από Σεγκολέν!


Η Ευρωλίγκα ιδρώνει αρκετά (κάνει και ζέστη αυτές τις μέρες στην Αθήνα) για να συνενοηθεί με τον Δήμο Αθηναίων (δεν είναι και εύκολο), αλλά εδώ που τα λέμε, είναι κι αυτοί ... αγύριστα κεφάλια. Με το Supersport βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο (!) κι ας κάνει το ελληνικό κανάλι μια πραγματική υπερπαραγωγή, ενώ μέχρι να προσαρμοστούν στην ελληνική νοοτροπία ("τα ξέρω όλα, δεν χαμπαριάζω, θα περάσουν όλοι οι διαπιστευμένοι κλπ) θα έχει τελειώσει το φάιναλ-φορ.

Άσε που τα έμπλεξαν και στις ανοιχτές προπονήσεις. Έμπαινε η μία ομάδα, έβγαινε η άλλη, χαμός. Με ποιον να πρωτομιλήσεις. Ο φίλος μου Αρνό Λεκόμτ από την "Εκιπ" έχασε τον μοναδικό άνθρωπο που ήθελε να μιλήσει σε αυτό το φάιναλ-φορ. Τον Φλοράν Πιετρούς της Μάλαγα, ο δεύτερος Γάλλος μετά τον Αντουάν Ριγκοντό, που παίζει σε ένα φάιναλ-φορ, μετά το 2002, στη Μπολόνια.

Τι άλλο κοινό έχουν αυτές οι δυο διοργανώσεις; Συνέπεσαν με τις γαλλικές εκλογές. Το 2002 ο Σιράκ είχε νικήσει τον Λε Πεν στον δεύτερο γύρο. Τώρα (δηλαδή την Κυριακή) μονομαχούν Σαρκοζί και Σεγκολέν. Ο Αρνό... έχει τον νταλκά του: "Υπάρχει μεγάλο πάθος για τις εκλογές. Ο Σαρκοζί είναι άσχημη περίπτωση". Όπως καταλάβατε, ξέρετε τί ψήφισε! Πώς ψήφισε όμως; "Μέ εξουδιοδότηση..." Είδες οι Γάλλοι;

Α, αν σας ενδιαφέρει, ο Λεκόμτ μίλησε με τον Πιετρούς. Στο τηλέφωνο! Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι κι ας τα έχει κάνει θάλασσα η Ευρωλίγκα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ακριβώς απέναντι είναι και τα Γραφεία της ΕΟΚ. Θα βλέπουν τα πανώ της Euroleague και θα ανατριχιάζουν.

Μποξ ή σκάκι;



Ξέφυγα, όμως, ε; Ας πάμε στα ματς. Αφήνω τον Στέφανο Τριαντάφυλλο (ή Steve Rose) να σας ταλαιπωρήσει με υψηλού επιπέδου αναλύσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει τον πιο δύσκολο ημιτελικό της ιστορίας του. Η Ταού δεν αστειεύεται, είναι αποφασισμένη και θέλει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα που κυνηγάει εδώ και δυο χρόνια.

" Θα είναι ένας αγώνας μποξ και μια παρτίδα σκάκι" λέει ο Φρεντ Χάουζ. Διάλεξε άνθρωπέ μου. Μποξ ή σκάκι; Ό Παύλος Γιαννακόπουλος που μαζί με τον αδερφό του Θανάση (με ...τη γνωστή γραβάτα) ήταν παρόντες στην προπόνηση των "πρασίνων" σχολιάζει: " Εντάξει ρε παιδιά. Ένας αγώνας είναι. Κάποιος θα χάσει, κάποιος θα κερδίσει".

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός μοιάζει αρκετά αγχωμένος. Είναι η έδρα, ο κόσμος, αλλά και η δυναμική των Βάσκων που αν τους ...αφήσεις, αποκλείεται να μη σε τιμωρήσουν: " Αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό" λέει ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς που εμφανίστηκε στο Κέντρο Τύπου, ως σχολιαστής της κροάτικης τηλεόρασης: "Η Ταού είναι σπουδαίος αντίπαλος, αλλά πιστεύω ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να την νικήσει. Και μετά στον τελικό, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που δεν βλέπω πώς θα αποκλειστεί από τη Μάλαγα, θα είναι, πλέον, μια διαφορετική υπόθεση".

Τι κάνει ο Ζε-Πα; " Έφυγα από την Ιαπωνία. Ήταν μια ωραία εμπειρία, αλλά αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Αν υπάρχει καμιά δουλειά ... μου το λέτε, έτσι;" Μην ανησυχείς μεγάλε! Από "θύματα" άλλο τίποτε.

Φάιναλ-φορ λοιπόν. Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σκόλα, Μπράουν, Σισκάουσκας, Ερντογάν, Σπλίτερ, Μπατίστ, Ντικούδης, Μπέρνι Ροντρίγκεζ, Βασιλειάδης. Ξέρετε τίποτε καλύτερο; Its show time!


































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ