ΑΡΗΣ

Επαφή για Βεζένκοφ

Επαφή για Βεζένκοφ
INTIME SPORTS

Τετ α τετ με τον ατζέντη του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, Νίκο Λώτσο, είχε το πρωί ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στα γραφεία της ομάδας. Τι δήλωσε ο Κώστας Χαρίσης για τα πλέι οφ.

Στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης βρέθηκε το πρωί ο ατζέντης του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, Νίκος Λώτσος, που είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη, στα γραφεία της ομάδας. Κύριο θέμα συζήτησης τι άλλο από την περίπτωση του διεθνή Βούλγαρου φόργουορντ δεδομένου ότι η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται και παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο σε ισχύ και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε τον Λώτσο για τις προθέσεις που υπάρχουνε, με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να τα ξαναπούνε μετά το τέλος της σεζόν.

Πλέον τα πάντα θα ξεκαθαρίσουνε μετά την ολοκλήρωση των φετινών playoffs για τον Άρη έπειτα από την πρόκριση επί της ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής έχουνε ακουστεί σενάρια για τον Βεζένκοφ είτε όσον αφορά μεταπήδησής του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στο ΝΒΑ είτε σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα με την Μπαρτσελόνα να κινηθεί σχετικά είτε ακόμη και του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ΚΑΕ Άρης να προτείνει στον Βεζένκοφ να υπογράψει νέα συμβόλαιο με βελτιωμένους οικονομικούς όρους και για τις δύο πλευρές μετά την έλευση του Νίκου Λάσκαρη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Της επόμενης διετίας.

Χαρίσης: "Είμαι έτοιμος και μάχιμος"

Πετυχημένη χαρακτήρισε την χρονιά για τον Άρη ο Κώστας Χαρίσης και λάθος για την ΑΕΚ το γεγονός ότι κέρδισε με 38 πόντους στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς του Α' γύρου των playoffs. Στην συνέντευξη που χαρακτήρισε στο "YellowRadio 92,8" ο έμπειρος σέντερ του Άρη μίλησε ακόμη και για τον Νίκο Λάσκαρη λέγοντας μάλιστα πως το πριμ της πρόκρισης ήταν το πρώτο που έχει πάρει στην καριέρα του.

" Το πιο σημαντικό κομμάτι που μας δυσκόλεψε είναι των τραυματισμών. Χάσαμε ένα πολύ καλό μέλος της ομάδας, επιθετικό και ένα πλέι μέικερ που όλη τη χρονιά μας βοήθησε σε πολλούς τομείς. Ο τραυματισμός του Αντεγκμπόγιε ήταν μεγάλη απώλεια. Η ομάδα δούλεψε σαν γροθιά. Ο Νέιμικ παρά τον τραυματισμό του ήταν εκεί και βοήθησε πάρα πολύ", ήταν τα πρώτα λόγια του Χαρίση για να συνεχίσει για την ΑΕΚ.

" Η ΑΕΚ από ένα σημείο και μετά ανέβασε ταχύτητα στο πρωτάθλημα και γενικότερα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, όμως… Λογάριαζαν χωρίς τον κόσμο του Άρη που δημιούργησε τέλειες συνθήκες για εμάς. Και οι δύο ομάδες έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά με σκόρερ και έμπειρους παίκτες. Έχουμε το στοιχείο της άμυνας και της ομαδικότητας. Ήταν "μεγάλο λάθος" της ΑΕΚ που μας κέρδισε 38 πόντους. Ο κόσμος κάνει τη διαφορά αλλά στην ομάδα που παίζει στην έδρα της. Η ΑΕΚ είχε πολλά περισσότερα να κερδίσει από ότι εμείς γιατί εμείς είχαμε το άγχος".

Ο 35χρονος σέντερ συνέχισε μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον "Αυτοκράτορα" λέγοντας: " Ο Άρης είναι σε μία φάση αναδημιουργίας και έχει καταφέρει να είναι σε υψηλές θέσεις με πολλές αντίξοες συνθήκες. Κάθε χρονιά κάνουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη. Φτάσαμε στην 4η θέση και είναι μια επιτυχημένη χρονιά".

Η έλευση του Νίκου Λάσκαρη γέμισε όνειρα τον κόσμο του Άρη, αλλά και τις τσέπες των παικτών του Άρη με τον Χαρίση να σημειώνει: " Είναι το πρώτο πριμ στην καριέρα μου. 17 χρόνια έχω πληρώσει πρόστιμο, αλλά μπόνους δεν έχω πάρει ποτέ".

Μετά το δεύτερο παιχνίδι η ήττα 38 πόντων λειτούργησε αφυπνιστικά για τους παίκτες του Άρη και ο Κώστας Χαρίσης ανέφερε μία σκηνή που "παίχτηκε" στον πάγκο της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Αθήνα που ήταν: " Δεν περιμέναμε στην επιστροφή να μιλήσουμε. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τα είπαμε. Κάποιος συμπαίκτης μας είπε. "Να θυμόμαστε αυτό το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Όταν υπάρχει χαρακτήρας νικητή χάνεις τη μάχη, αλλά κερδίζεις τον πόλεμο. Το πρώτο με το τρίτο παιχνίδι ήταν όμοια. Είχαμε διαβάσει σωστά την ΑΕΚ. Αντιμετωπίσαμε όλα τα ατού της ΑΕΚ εκτός από τον Σάκοτα. Προσπαθήσαμε ο ένας να καλύψουμε τον άλλον. Αυτό σημαίνει ομάδα. Χαλάρωσαν μετά το δεύτερο παιχνίδι, ακόμα και αν δεν το παραδέχονται. Είναι παιχνίδια ψυχολογίας".

Κλείνοντας ο σέντερ του Άρη αναφερόμενος επί προσωπικού είπε: " Τον Άρη τον έχω ψηλά στην καρδιά μου. Δούλεψα όλη τη χρονιά περιμένοντας την ευκαιρία μου και την πήρα. Βγαίνω από το γήπεδο κάθε μέρα με ψηλά το κεφάλι. Είμαι έτοιμος και μάχιμος και παλεύω για την επόμενη στιγμή. Αυτή η επαφή με τον κόσμο μου αρέσει. Στις μεγάλες νίκες ξεπερνάς τον εαυτό σου. Στις μεγάλες ήττες ψάχνεις να κρυφτείς. Είναι ένα βάρος, αλλά αυτή η ομορφιά του μπάσκετ".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ