NBA

Έσκασε η βόμβα Βαλαντσιούνας με τριετές συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον

Έσκασε η βόμβα Βαλαντσιούνας με τριετές συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον
FIBA.BASKETBALL

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αποχαιρέτησε την Νέα Ορλεάνη για να μετακομίσει στην Ουάσινγκτον.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους free agents της αγοράς και δεν άφησε χρόνο για χάσιμο. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έδωσε τα χέρια με τους Γουίζαρντς και μετακομίζει στην Ουάσινγκτον για τρία χρόνια και 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 32χρονος ύψους 2μ.11 σέντερ αποχαιρέτησε τους Νιου Ορλίανς Πέλικανς μετά από τρία χρόνια, ενώ σε 12 σεζόν στο NBA έχει 13.4 πόντους (58% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο, 79% στις βολές), 9.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και ένα μπλοκ ανά 25.7 λεπτά σε 856 αγώνες κανονικών περιόδων.

Συνολικά στην καριέρα του σε Ράπτορς, Γκρίζλις και Πέλικανς ο Βαλαντσιούνας έχει εισπράξει 135.756.944 δολάρια, ενώ φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να μην αγωνιστεί με την Λιθουανία στο προολυμπιακό τουρνουά ώστε να μη ρισκάρει το μέλλον του στο NBA.

Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει από τη συμφωνία Γουίζαρντς - Βαλαντσιούνας είναι πώς και πού θα χρησιμοποιηθεί ο Άλεξ Σαρ, ο νεαρός Γάλλος ψηλός που η ομάδα απέκτησε στο νούμερο 2 του NBA Draft 2024. Κι αυτό το ερώτημα μπορούν να το απαντήσουν μόνο οι παράγοντες και ο προπονητής του οργανισμού.

TAGS NBA ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ