ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έσπασε το εμ-Πάργκο!

OKLAHOMA CITY - DECEMBER 11:  Jannero Pargo #2 of the New Orleans/Oklahoma City Hornets drives against Anderson Varejao #17 of the Cleveland Cavaliers December 11, 2006 at the Ford Center in Oklahoma City, Oklahoma. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the term and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2006 NBAE  (Photo by Layne Murdoch/NBAE via Getty Images) *** Local Caption *** Jannero Pargo
Πάργκο NBAE/GETTY IMAGES

Ο Τζανέρο Πάργκο έκλεισε στους "ερυθρόλευκους" και το μεσημέρι στις 12 πατάει... Αθήνα (vid)!

Αυτό το κείμενο ήταν προγραμματισμένο να δημοσιευθεί την Κυριακή το πρωί. Τότε, σύμφωνα με τις πηγές, τις πληροφορίες και το γενικότερο κλίμα, θα ανακοίνωνε ο Ολυμπιακός μια ακόμη μεγάλη μεταγραφή, αυτή του Τζανέρο Πάργκο. Όμως, η Ντιναμό Μόσχας και οι απαιτήσεις της καθυστέρησαν το "γάμο" των ερυθρολεύκων με τον Αμερικανό που τελικά ήταν γραφτό να γίνει.
Μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία, ο Ολυμπιακός απέκτησε την ελευθέρας του παίκτη και μπορεί να τον δηλώσει κανονικά στην Ευρωλίγκα, ώστε να παίξει στο πρώτο ματς για το Top 16 με την Αρμάνι Μιλάνο. Το σήριαλ είχε ευτυχές τέλος, έστω και αν την Κυριακή το βράδυ μετά το ματς με τον Πανιώνιο η παρατατεμένη καθυστέρηση δημιούργησε ανησυχία στους ανθρώπους και τους φιλάθλους της ομάδας. Επισήμως δεν επιβεβαιώνεται κάτι, αφού θα πρέπει να υπογράψει και τυπικά ο παίκτης για να ανακοινωθεί.

Η αλήθεια είναι ότι από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν από τον Πανελλήνιο που βρίσκεται στη Μόσχα για να παίξει με τη Ντιναμό (για το Eurocup) διέρευσε ότι ο Πάργκο δεν προπονήθηκε, ήταν προφανές πως ο Αμερικανός έχει βγάλει, ήδη, εισιτήρια για το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αν δεν αλλάξει (που δεν πρόκειται) κάτι δραματικά, ο Πάργκο φτάνει την Τρίτη το πρωί και ενδέχεται το βράδυ να πάρει πάλι το αεροπλάνο με προορισμό το Μιλάνο, όπου ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ήδη εκεί για να παίξει την Πέμπτη με την Αρμάνι Μιλάνο. Η αποστολή αναχωρεί πρόωρα, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Τετάρτη.

Η ιταλική ομάδα μετά τον Χόλις Πράις προχώρησε στην απόκτηση και του βετεράνου του ΝΒΑ, Μορίς Τέιλορ (32, 2.06) με 534 αγώνες στο ΝΒΑ (μ.ο 11π, 4.6ρ) αλλά ανενεργός από τη σεζόν 2006-07 όταν έπαιξε μόλις 12 αγώνες με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Ο Τέιλορ θα παίζει μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκας

Το στόρι της μεταγραφής


Όταν μαθεύτηκε πως ο Ολυμπιακός ψάχνει παίκτη για να καλύψει το ξαφνικό κενό που προέκυψε στο ρόστερ του μετά το πρόβλημα του Τζος Τσίλντρες στη βουβωνική χώρα, ατζέντηδες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ άρχισαν να πολιορκούν το φαξ και τους ανθρώπους της ομάδας με ονόματα παικτών που είτε δεν είχαν "εργασιακή στέγη", είτε ήθελαν να φύγουν από την ομάδα τους, είτε απλώς έβλεπαν ως καλή προοπτική για την καριέρα τους το να παίξουν στον Ολυμπιακό.

Κι ενώ ξεκινήσαμε αναλύοντας τα ονόματα του Μπρέισι Ράιτ, του Ντε Χουάν Κόλινς, του Μουσταφά Σακούρ (που πήγε στον Πανελλήνιο), ή ακόμη και του Κάρλος Ντελφίνο (!) για τη θέση "3", προέκυψε το θέμα του Στεφόν Μάρμπουρι, αλλά στην πραγματικότητα ακόμη και το ESPN είχε πέσει έξω! Ο Παναγιώτης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη είχαν κυκλώσει το όνομα του Τζανέρο Πάργκο από νωρίς.

Μάλιστα, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν ψυχανεμιστεί το οικονομικό κραχ στο ρωσικό μπάσκετ και απλώς περίμεναν ότι οι συγκυρίες θα τους έδιναν και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έναν παίκτη που πρίν από δύο χρόνια ήθελαν και πάλι να τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα, αλλά τότε δεν τα είχαν καταφέρει. Όμως, από την αρχή -σχεδόν- της εβδομάδας που πέρασε, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν κινήσει τα νήματα για ένα ακόμη μεταγραφικό κόλπο γκρόσο.

Η οικονομική "κανονιά" που έπεσε στη Ρωσία και τη Ντιναμό Μόσχας άνοιξε το δρόμο για τον Ολυμπιακό και πλέον έμεναν οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη. Ο Μαρκ Μπαρτερλστάιν, ατζέντης του Πάργκο, έπαιξε κι αυτός το ρόλο του, καθώς οι σχέσεις του με την ερυθρόλευκη ΚΑΕ παρέμεναν σε πολύ καλό επίπεδο, παρά την ατελέσφορη επαφή τους δύο περίπου χρόνια πριν.

Αρχικά, οι οικονομικές απαιτήσεις του Πάργκο ήταν αρκετά υψηλές για το μικρό χρονικό διάστημα του συμβολαίου του και στον Ολυμπιακό δεν είχαν καμία διάθεση να δώσουν περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε. Στην τελική (σύμφωνα με το σκεπτικό τους), οι ερυθρόλευκοι θα αποκτούσαν ένα πολυτελές κομμάτι για το παζλ τους, αλλά δεν θα έπαυε να είναι απλά ένα κομμάτι, ένα συμπλήρωμα.

Οπότε, η διοίκηση του Ολυμπιακού είπε ξεκάθαρα προς τον παίκτη, ότι δεν πρόκειται να πάρει χρήματα που ξεπερνούν... τους νόμους της αγοράς, ενώ παράλληλα έπρεπε να ξεπεραστεί και το εμπόδιο της Ντιναμό Μόσχας, που ζητούσε με τη σειρά της ένα μπάι άουτ, αν και η οικονομική της ασυνέπεια προς τον Πάργκο, δεν της επέτρεπε πολλά δικαιώματα.

Εν τέλει, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ολοκλήρωσαν το deal σύμφωνα με τους όρους του Ολυμπιακού και πλέον ο Τζανέρο Πάργκο ετοιμάζεται για το πρώτο του παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο για το top 16 της Ευρωλίγκας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αναρωτιέται πού και πόσο θα παίζει ο Πάργκο, κατά πόσο θα επηρεαστεί ο σχεδιασμός της ομάδας και κυρίως τι θα γίνει όταν επιστρέψει ο Τσίλντρες.

Ας το πάμε ανάποδα: Όταν επιστρέψει ο Τσίλντρες, τότε και μόνο τότε θα σκεφτεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης τι θα κάνει με το ρόστερ του, βασιζόμενος στην εικόνα του Πάργκο και του Γκριρ, αλλά και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Τσίλντρες. Συνεπώς, εκτιμήσεις για το τι θα γίνει ύστερα από δύο περίπου μήνες και με τόσα δύσκολα και κρίσιμα ματς να μεσολαβούν, μοιάζουν με ασαφείς και αβάσιμες θεωρίες.

Τώρα, για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Πάργκο, οι επιλογές είναι περισσότερες από μία. Παίζει τόσο ως πλέι μέικερ, όσο και ως δυάρι, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δώσει τις απαιτούμενες -και με το παραπάνω- ανάσες στον Θοδωρή Παπαλουκά, ενώ παράλληλα να παίξει στην ίδια πεντάδα μαζί του, έχοντας ως μπακ απ τον Λιν Γκριρ.

Παράλληλα, το σχήμα με τους Χαλπερίν και Πάργκο (στον άσο και το δύο εναλλάξ) μπορεί να αποδώσει, όπως και μια τριάδα κοντών (στην οποία συχνά πυκνά αρέσκεται ο Γιαννάκης) θα έχει πλέον δύο τουλάχιστον παίκτες (αν είναι Πάργκο-Γκριρ και Χαλπερίν-Πάργκο μαζί) με εκτελεστική δεινότητα από την περιφέρεια και ικανότητα στη δημιουργία φάσεων στο ένας εναντίον ενός.

Άλλα όλα αυτά θα φανούν στο παρκέ. Λίαν συντόμως...

Το mixed βίντεο του Τζαννέρο Πάργκο για μια ενδεικτική γεύση

Το αυτόγραφο που του ζήτησε ο Μάικλ Τζόρνταν!

Έχει παίξει -εκτός των άλλων- στους Λος Άντζελες Λέικερς με συμπαίκτες τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Σακίλ Ο'Νιλ, από τους οποίους τονίζει πως έμαθε πάρα πολλά. Όμως, η καλύτερη ανάμνηση που έχει από το ΝΒΑ, είναι ύστερα από ένα ματς με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς.

Ο Μάικλ Τζόρνταν, αφού τελείωσε ο αγώνας, κατέβηκε στα αποδυτήρια των Μπουλς και του ζητήσε ένα αυτόγραφο. Όχι για τον ίδιο, αλλά για το γιο του, ο οποίος είναι φανατικός θαυμαστής του Τζανέρο Πάργκο!







































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ