ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Χωρίς Ρογκαβόπουλο στο Προολυμπιακό

Εθνική Ελλάδας: Χωρίς Ρογκαβόπουλο στο Προολυμπιακό
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δεν θα βρίσκεται στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ, καθώς είναι καταπονημένος μετά την πρώτη, δύσκολη, αλλά επιτυχημένη σεζόν του στην EuroLeague.

Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της Stoiximan Basket League και την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδας για το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου) προέκυψε η πρώτη απουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο λόγος για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, ο οποίος προέρχεται από τη rookie σεζόν του στην EuroLeague και δήλωσε αδυναμία να βοηθήσει την επίσημη αγαπημένη στην προσπάθεια που θα καταβάλει για να πάρει το ένα από τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, λόγω σωματικής καταπόνησης.

Να θυμίσουμε πως στη διάρκεια της σεζόν υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν έναν μήνα.

Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια με την Μπασκόνια στην EuroLeague και σε άλλα 26 ματς στην Liga Endesa. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ο Ρογκαβόπουλος μέτρησε 6.1 πόντους και 1.7 ριμπάουντ, δίνοντας αρκετές βοήθειες, ειδικά προς το τέλος της σεζόν, όταν αγωνίστηκε περισσότερο για να βοηθήσει να καλυφθεί το κενό του τραυματία Τσίμα Μονέκε. Αντίστοιχα, στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε 5.2 πόντους και 3.2 ριμπάουντ ανά συμμετοχή.

Με τον Ρογκαβόπουλο να βγαίνει εκτός κάδρου για το Προολυμπιακό, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα πάει με τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου στη θέση "3", ενώ ενδεχομένως να ανοίξει ο χώρος για έναν ακόμα γκαρντ στη δωδεκάδα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ