ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Εθνική Γαλλίας: Με Λεσόρ, αλλά χωρίς Φαλ και Ερτέλ οι κλήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Ματίας Λεσόρ σε αγώνα της εθνικής Γαλλίας
Ο Ματίας Λεσόρ σε αγώνα της εθνικής Γαλλίας Ⓒ 2019 ANDY WONG/ ASSOCIATED PRESS

Τους 19 παίκτες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ανακοίνωσε ο Βενσάν Κολέ την Πέμπτη (16/5). Μέσα σε αυτούς βρίσκεται ο Ματίας Λεσόρ, ενώ απουσιάζουν οι Μουστάφα Φαλ και Τομά Ερτέλ.

Τους 19 παίκτες που θα συμμετάσουν στην προετοιμασία της Εθνικής Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ανακοίνωσε ο Βενσάν Κολέ το απόγευμα της Πέμπτης (16/5). Μέσα σε αυτούς βρίσκεται ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού AKTOR, ενώ απουσιάζει ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού.

Ακόμα, απουσιάζει ξανά ο Τομά Ερτέλ, αφού η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ συνεχίζει το εμπάργκο που του έχει επιβάλει για την επιλογή του να πάει να αγωνιστεί στη Ρωσία με τη φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μετά το EuroBasket 2022, αθετόντας το συμφωνητικό που τον είχε υπογράψει.

Να θυμίσουμε πως ο Ερτέλ απουσίαζε από την Εθνική Γαλλίας και στο MundoBasket 2023, στο οποίο η ομάδα του Βενσάν Κολέ απέτυχε παταγωδώς, με τους υπόλοιπους αθλητές να τονίζουν στις δηλώσεις τους ότι η έλλειψη του Γάλλου πόιντ γκαρντ στοίχισε στην απόδοση των μπλε.

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν: Άντριου Αλμπισί, Κιλιάν Χέιζ, Τεό Μαλεντόν, Φρανκ Ντιλικινά, Μάθιου Στραζέλ, Νικολά Μπατούμ, Αϊζάια Κορντινιέ, Μπιλάλ Κουλιμπαλί, Νάντο Ντε Κολό, Ουσμάν Ντιένγκ, Εβάν Φουρνιέ, Ναδίρ Χίφι, Έλι Οκομπό, Τζέιλεν Χόαρντ, Ματίας Λεσόρ, Βενσάν Πουαριέ, Βικτόρ Γουεμπανιαμά, Γκιέρσον Γιαμπουσέλε και Ρούντι Γκομπέρ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ