ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ

Εθνική Σερβίας, ο Τσόβιτς θέλει την παραμονή του Πέσιτς ως ομοσπονδιακού τεχνικού: "Έχει ανοιχτή πρόσκληση"

Εθνική Σερβίας, ο Τσόβιτς θέλει την παραμονή του Πέσιτς ως ομοσπονδιακού τεχνικού: "Έχει ανοιχτή πρόσκληση"
FIBA.BASKETBALL

Ο νέος πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Νεμπόισα Τσόβιτς, αποκάλυψε πως επιθυμεί ο Σβέτισλαβ Πέσιτς να επιστρέψει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας, με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς είναι από την Τρίτη (2/10) ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σερβίας και σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της Σερβίας αποκάλυψε την πρόθεσή του να διατηρήσει τον Σβέτισλαβ Πέσιτς ως ομοσπονδιακό τεχνικό, παρά το γεγονός ότι η θητεία του έληξε και τυπικά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, η εκλογή του οποίου σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Παρτίζαν, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Η πόρτα της εθνικής είναι ανοιχτή για τον Πέσιτς. Έχει ανοιχτή πρόσκληση να επιστρέψει και συνεχίσει το έργο του. Έχω μιλήσει τρεις φορές μαζί του και θα συνεχίσουμε τις επαφές.

Είναι σημαντικό να παραμείνει κοντά στην εθνική είτε ως προπονητής, είτε με άλλο ρόλο, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξουμε. Αυτή είναι η πρόθεση μας, αλλά εξαρτάται από εκείνον να αποφασίσει εάν είναι πρόθυμος.

Είναι κλειδί το να υπάρχει συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το EuroBasket του χρόνου. Οι προσδοκίες της χώρας είναι μεγάλες, οπότε αντίστοιχη είναι και η ευθύνη".

Δεν θα έχω ενστάσεις εάν επιλέξει να μην συνεχίσει. Δικαιούται κατανόηση, αλλά θα ήταν εξαιρετικά, εάν έμενε. Θα μπορούσαμε να φέρουμε και δύο ή τρεις νεότερους προπονητές να δουλεύουν δίπλα του, για να βοηθήσουν να μπουν οι βάσεις για το μέλλον. Στη Σερβία έχουμε έλλειψη από ποιοτικούς προπονητές".

Μένει να φανεί ποια θα είναι η απόφαση του Πέσιτς, ο οποίος οδήγησε φέτος τους Σέρβους στο χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο του Παρισιού και το 2023 στο ασημένιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ