ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

Εθνική Σλοβενίας: Στο τεχνικό επιτελείο ο πρώην προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς

Dallas Mavericks assistant coach Sean Sweeney during Game 5 of the NBA basketball playoffs Western Conference finals against the Golden State Warriors in San Francisco, Thursday, May 26, 2022. (AP Photo/Jeff Chiu)
Dallas Mavericks assistant coach Sean Sweeney AP

Ο βοηθός προπονητή του Τζέισον Κιντ στους Ντάλας Μάβερικς, Σιν Σουίνι, βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Σλοβενίας του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ έχει συνυπάρξει στο παρελθόν και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς.

Η Εθνική Σλοβενίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Προολυμπιακό τουρνουά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (2-7/7), στο οποίο μπορεί να διασταυρωθεί με την Ελλάδα, σε περίπτωση που οι δύο ομάδες προκριθούν από τη φάση των ομίλων.

Αν τελικά το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη τεθεί αντιμέτωπο με τους Σλοβένους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δει έναν πρώην προπονητή του στο αντίπαλο "στρατόπεδο". Ο λόγος για τον Σιν Σουίνι, με τον οποίο συνεργάστηκαν στους Μπακς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μιλγουόκι (2014-2018) ως assistant coach του Τζέισον Κιντ.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo talks with assistant coach Sean Sweeney on the bench during an NBA basketball game against the Detroit Pistons Monday, Nov. 23, 2015, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Ο Σιν Σουίνι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο | 23 Νοεμβρίου 2025, Μιλγουόκι AP

Πλέον, ο Σουίνι έχει μετακομίσει στο Ντάλας και βρίσκεται και πάλι στο πλευρό του Κιντ ως βοηθός του, ενώ μοιράζεται με τον Λούκα Ντόντσιτς τόσο τα αποδυτήρια των Μάβερικς, όσο και της Εθνικής Σλοβενίας.

Η Σλοβενία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά απέναντι στην Κροατία, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά και με όνειρο τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ
2 Ιουλίου
Αίγυπτος - Δομινικανή Δημοκρατία (17:30)
Σλοβενία - Κροατια (21:00)
3 Ιουλίου
Κροατία - Νέα Ζηλανδία (17:30)
Δομινικανή Δημοκρατία - Ελλάδα (21:00)
4 Ιουλίου
Νέα Ζηλανδία - Σλοβενία (17:30)
Ελλάδα - Αίγυπτος (21:00)
6 Ιουλίου
Ημιτελικός ανάμεσα στον 2ο του Group B και τον 1ο του Group A
Ημιτελικός ανάμεσα στον 1ο του Group B και τον 2ο του Group A
7 Ιουλίου
Τελικός (21:00)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ