Η κλήρωση του EuroBasket 2025 (27/8-14/9) διεξάγεται σήμερα (27/3), με την Εθνική ομάδα να ετοιμάζεται να μάθει τους αντιπάλους της στην φάση των ομίλων, όπου ξέρει αρχικά ότι θα βρίσκεται μαζί με την συνδιοργανώτρια Κύπρο.
Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική ομάδα. Σήμερα (27/3) το μεσημέρι (15:00, Novasports Start και LIVE από το SPORT24) θα γίνει η κλήρωση του EuroBasket 2025 (27/8-14/9) στην Ρίγα, με την Ελλάδα να αναμένεται να μάθει τους αντιπάλους της. Η Εθνική μας βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το EuroBasket 2025 θα συνδιοργανώσουν τέσσερις χώρες: Η Λετονία, η Φινλανδία, η Κύπρος και η Πολωνία, που θα φιλοξενήσουν και από έναν όμιλο στην πρώτη φάση. Η Ελλάδα ξέρει ήδη ότι θα βρίσκεται στο Group C, στον όμιλο της Λεμεσού, μαζί με την συνδιοργανώτρια Κύπρο, όπως και ότι δεν θα έχει μαζί της την Τουρκία. Παράλληλα:
Στο Group A (Ρίγα – Λετονία) βρίσκονται θα βρίσκονται σίγουρα η Λετονία και η Εσθονία.
Στο Group B (Τάμπερε – Φινλανδία) θα βρίσκονται η Φινλανδία και η Λιθουανία.
Στο Group D (Κατόβιτσε – Πολωνία) θα βρίσκονται η Πολωνία, η Σλοβενία και η Ισλανδία.
Το σύστημα διεξαγωγής:
Οι 24 ομάδες έχουν χωριστεί σε 6 γκρουπ δυναμικότητας. Οι ομάδες από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί. Η Ελλάδα δηλαδή, που βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, δεν μπορεί να κληρωθεί με τις Λετονία, Λιθουανία και Σλοβενία.
Οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 6 ομάδων. Κοινώς, στην πρώτη φάση οι ομάδες θα δώσουν από 5 αγώνες.
Κάθε όμιλος θα φιλοξενηθεί σε άλλη χώρα. Συγκεκριμένα:
Το Group A θα φιλοξενηθεί στην Ρίγα (Λετονία)
Το Group B στο Τάμπερε (Φινλανδία)
Το Group C στην Λεμεσό (Κύπρος)
Το Group D στο Κατόβιτσε (Πολωνία)
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην φάση των 16 του EuroBasket 2025, με τους αγώνες έκτοτε να είναι νοκ-άουτ.
Στην φάση των 16, οι ομάδες του Group A θα διασταυρωθούν με τις ομάδες του Group B και οι ομάδες του Group C με αυτές του Group D.