ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

EuroBasket U16: Κυρίαρχη η Ρεάλ στην Κρήτη, έχει 4 από τους καλύτερους παίκτες του τουρνουά - μόνο ένας είναι Ισπανός

Ο Αντρέι Μπέλιτς
Ο Αντρέι Μπέλιτς FIBA.BASKETBALL

Το μέλλον της Ρεάλ μοιάζει, ξανά, λαμπρό, κάτι που φαίνεται και από τις επιδόσεις των τεσσάρων παικτών της που αγωνίζονται στο EuroBasket U16 του Ηρακλείου, αφού οι Μαδριλένοι έχουν τους πρώτους σκόρερ τεσσάρων διαφορετικών εθνικών ομάδων του τουρνουά. 

Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της Ρεάλ είναι γνωστή. Το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι έχουν παίκτες (σχεδόν) από όλο τον κόσμο, επίσης. Ακόμα πάντως και αν κάποιος δεν το γνώριζε αυτό, σίγουρα θα το μάθει βλέποντας όσα γίνονται στο EuroBasket U16 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην φετινή διοργάνωση η Ρεάλ έχει τέσσερις παίκτες σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Και οι τέσσερις είναι οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους, με δύο από αυτούς να είναι οι πρώτοι δύο σκόρερ της διοργάνωσης.

Η τετράδα των Αντρέι Μπέλιτς, Ομέρ Κουτλουάι, Μάρκος Ζουρίτα και Φαμπιάν Κάιζερ εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής και το SPORT24 παρουσιάζει τα διαμάντια των Μαδριλένων, που ετοιμάζονται να πάρουν την σκυτάλη σε μία ομάδα που κυριαρχεί πανευρωπαϊκά στις μικρές ηλικίες, αφού έχει κατακτήσει τα 4 από τα 5 τελευταία Adidas Next Generation Tournament, με την τελευταία κατάκτηση να έρχεται φέτος

Αντρέι Μπέλιτς (2008, 1.94 μέτρα, Σερβία)

Οι αριθμοί του: 19.2 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 43.2% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Μπέλιτς είναι μέχρι στιγμής ο απόλυτος σταρ και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Η επαφή του με το καλάθι είναι αυτή που τον κάνει να ξεχωρίζει. Πολύ καλός σουτέρ μετά από ντρίμπλα, αλλά και από στάση, ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ παρουσιάζεται ως μία από τις μεγάλες ελπίδες του σερβικού μπάσκετ. Το γεγονός ότι σουτάρει με 43.2% στα τρίποντα με 8.8 προσπάθειες ανά αγώνα σίγουρα δείχνει πολλά.

Ο Μπέλιτς βρίσκεται από πέρυσι στις ακαδημίες της Ρεάλ, που τον άρπαξε από την Μπόρατς Τσάτσακ, βλέποντάς τον να είναι πέρυσι (2023) ο νεαρότερος παίκτης της Σερβιας στο EuroBasket U16, όντας 15 χρονών.

Ομέρ Κουτλουάι (15 χρονών, 1.93 μέτρα, Τουρκία)

Οι αριθμοί του: 19 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Με λίγα λόγια: Ο γιος του θρυλικού Ιμπραήμ Κουτλουάι παρουσιάστηκε στο προηγούμενο αφιέρωμα του SPORT24 με τους γιους σπουδαίων παικτών που λάμπουν στην Κρήτη, οπότε δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις.

Ο Τούρκος γκαρντ είναι ο δεύτερος σκόρερ του τουρνουά, όντας αυτή τη στιγμή περισσότερο slasher (μετάφραση: παίκτης που κάνει μπασίματα) από ότι σουτέρ. Το γεγονός ότι στην Τουρκία αγωνίζεται ανάμεσα στο 1 και το 2 βοηθάει προκειμένου να ταιριάξει με τον Μπέλιτς στην Ρεάλ, αφού μπορούν να συνυπάρξουν στις θέσεις των γκαρντ.

Φαμπιάν Κάιζερ (2009, 2.02 μέτρα, Γερμανία)

Οι αριθμοί του: 11.4 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Λίγες ημέρες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 (όπου συμμετείχε αν και ήταν δύο χρόνια μικρότερος) και πριν από την έναρξη του EuroBasket U16, η Ρεάλ έσπευσε να αρπάξει τον Κάιζερ από την Πάντερμπορν. Ήταν μία κίνηση που οι Μαδριλένοι είχαν καιρό στο μυαλό τους, δεδομένου ότι ο νεαρός φόργουορντ αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος στο πρωτάθλημα U17 της Γερμανίας, όπου - αν και ήταν δύο χρόνια μικρότερος από τους αντιπάλους του - είχε 21.6 πόντους και 6.2 ριμπάουντ μέσο όρο.

Στο Ηράκλειο, ο Κάιζερ είναι ο πρώτος σκόρερ της Γερμανίας παρά το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία (ο Τζόρτζιε Κλάριτς είναι 10 μέρες μικρότερος, αλλά παίζει μόλις 7 λεπτά ανά αγώνα).

Ο Κάιζερ είναι ένας γκαρντ/φόργουορντ με καλό μέγεθος, που νιώθει άνετα με την μπάλα στα χέρια. Σε αυτή την Γερμανία είναι αυτός που στήνει τα Pick and Roll, σε αντίθεση με το Παγκόσμιο U17, όπου αυτό τον ρόλο είχε κυρίως ο - δύο χρόνια μεγαλύτερος - Τζέρβις Σεφς, με τον ίδιο να κινείται συχνά μακριά από την μπάλα. Το σουτ του Κάιζερ θέλει δουλειά ακόμα (ειδικά μετά από ντρίμπλα), ωστόσο το καλό του ποσοστό στις βολές είναι ενθαρρυντικό σημάδι.

Μάρκος Ζουρίτα (2008, 1.91 μέτρα, Ισπανία)

Οι αριθμοί: 15.4 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο με 40% στα τρίποντα σε 21 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο μοναδικός παίκτης της Ρεάλ στην 12αδα της εθνικής Ισπανίας είναι ο πρώτος σκόρερ της και 9ος συνολικά στο τουρνουά, όντας ο βασικός σούτινγκ γκαρντ της “Ρόχα” και η μεγαλύτερη απειλή σήμερα (16/8) στον ημιτελικό κόντρα στην Εθνική Παίδων.

Ο Ζουρίτα είναι ένας καλός σουτέρ από στάση, ο οποίος ταυτόχρονα παίρνει κατοχές και στο Pick and Roll. Είναι ξεκάθαρος πως σε αυτή την φάση της πορείας του είναι περισσότερο εκτελεστής παρά δημιουργός, κάτι που ίσως βολέψει και την Ρεάλ δεδομένου ότι οι Μπέλιτς, Κουτλουάι και Κάιζερ θέλουν την μπάλα στα χέρια.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ