EUROLEAGUE

EuroLeague: Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν πρέπει να πληρώσουν από 1 εκατομμύριο ευρώ για να πάρουν wild cards σύμφωνα με σερβικό μέσο

EuroLeague: Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν πρέπει να πληρώσουν από 1 εκατομμύριο ευρώ για να πάρουν wild cards σύμφωνα με σερβικό μέσο
ABA LEAGUE J.T.D. / DRAGANA STJEPANOVIC

Η Meridian Sport αποκάλυψε πως η EuroLeague έστειλε πρόσκληση σε Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα για να παίξουν και την ερχόμενη σεζόν στη διοργάνωση, μέσω της εξασφάλισης wild card, το κόστος της οποίας φτάνει στο 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε κλαμπ.

Πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην EuroLeague τη σεζόν 2024/25 έλαβαν τόσο ο Ερυθρός Αστέρας, όσο και η Παρτίζαν, σύμφωνα με το σερβικό Meridian Sport. Για να μπορέσουν, ωστόσο, τα δύο κλαμπ να παίξουν του χρόνου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα πρέπει να αγοράσουν wild cards.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το κόστος μίας wild card για την EuroLeague ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Ή για την ακρίβεια η τιμή της wild card είναι 750.000 ευρώ και οι υπόλοιπες 250.000 ευρώ αντιστοιχούν σε δικαστικά έξοδα που πρέπει να καλυφθούν από τις ομάδες. Μάλιστα, η καταβολή του ποσού πρέπει να γίνει εφάπαξ, δεν μπορεί να αποπληρωθεί, δηλαδή, σε δόσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει, μάλιστα, προγραμματισμένη συνέλευση των μετόχων της EuroLeague και μέχρι τότε θα πρέπει οι δύο ομάδες να έχουν αποφασίσει εάν είναι σε θέση να καταβάλουν το εν λόγω ποσό για να προχωρήσει η διαδικασία.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως ο CEO της EuroLeague, Παούλιους Μοτιεγιούνας, είχε αναφέρει στη διάκρεια της συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του Final Four στο Βερολίνο, πως οι αποφάσεις για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση την ερχόμενη σεζόν θα παρθούν τον Ιούλιο και τότε θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ