EUROLEAGUE

Fair play, FIBA και ασφάλεια παικτών

Fair play, FIBA και ασφάλεια παικτών

Τη Δευτέρα (24/11) συναντήθηκαν στη Βαρκελώνη οι μέτοχοι στη Euroleague, για να συζητήσουν επί του φλέγοντος ζητήματος της βίας, το γεγονός να αποκτήσει η διοργάνωση οικονομικό fair play, τη σχέση με τη FIBA και την ασφάλιση των παικτών.

Οι μέτοχοι της Euroleague συναντήθηκαν στη Βαρκελώνη, στα γραφεία της Euroleague Basketball, με το αφεντικό της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν να αποκαλύπτει μέρος όσων ειπώθηκαν και αφορούν το management του τουρνουά, αλλά και τις στρατηγικές που θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο.

" Κατ' αρχάς, οι μετέχοντες εξέφρασαν τη θλίψη και τα συλλυπητήρια τους για το συμβάν της Κωνσταντινούπολης, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης είχε ως συνέπεια διαπληκτισμού των οπαδών, το θάνατο ενός ανθρώπου" δήλωσε ο Βατούτιν, για να προσθέσει "θύμισε σε όλους τα μεγάλα ρίσκα που μπορούν να επηρεάσουν το πρωτάθλημα. Τώρα, οι αρχές της Τουρκίας διενεργούν έρευνα και σύντομα θα υπάρχουν συμπεράσματα. Η μάχη εναντίον των εξτρεμιστών και τις βίας στις εξέδρες, στα γήπεδα και έξω από αυτά είναι μια από τις προτεραιότητες της Euroleague. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης εξήραν τις συμφωνίες που έχει επιτύχει η ΤΣΣΚΑ σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του τουρνουά στη Ρωσία, σε μια περίοδο που η γενικότερη αγορά έχει παρουσιάσει πτώση. Από αυτόν τον τομέα προέρχεται το 59% των εσόδων, οι χορηγοί είναι στο 27% και όλα τα άλλα φτάνουν στο 14%. Την ίδια ώρα, η Euroleague εξέφρασε την επιθυμία του διπλασιασμού των εσόδων και τόνισε την αρχή της να τα μοιράζει στους συλλόγους. Για μία ακόμη φορά, ανέκυψε το ερώτημα επί του να καλωσορίσει η Euroleague το οικονομικό fair play, αναλογικά με τις αρχές που έχει η UEFA. H υπόθεση ήταν ότι το μίνιμουμ του μπάτζετ για ομάδα της διοργάνωσης είναι στα 4.000.0000 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, οι μισθοί των παικτών και του προπονητικού τιμ, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 65% του μπάτζετ. Οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να προσφέρουν τα ίδια, με τις συνέπειες να αφορούν τη γενικότερη λειτουργία. Για αυτό είπαμε, στη σεζόν 2015-16, θα φτάσει το 70%, την επομένη το 70% και τη σεζόν 2017-18 θα είναι στο 65%. Ο στόχος είναι να γίνουν έτσι τα πράγματα, ώστε ο κάθε οργανισμός να βγάζει τα δικά του χρήματα. Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν, ήταν και η σχέση της Euroleague με τη FIBA, αλλά και η ασφάλεια των παικτών".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ