ΡΩΣΙΑ

Φιάσκο στη Ρωσία: Ερασιτέχνες παρίσταναν την εθνική Κολομβίας και η ομοσπονδία διέψευσε ότι έστειλε ομάδα μετά από συντριπτικές ήττες

Φιάσκο στη Ρωσία: Ερασιτέχνες παρίσταναν την εθνική Κολομβίας και η ομοσπονδία διέψευσε ότι έστειλε ομάδα μετά από συντριπτικές ήττες
PRINTSCREEN

Το απόλυτο χάος εκτυλίχθηκε στο φιλικό τουρνουά "Friendship Cup" της Ρωσίας, με ομάδα ερασιτεχνών να παρουσιάζεται ως η εθνική Κολομβίας. Μετά από τα πρώτα ματς, η ομοσπονδία μπάσκετ αρνήθηκε ότι έστειλε οποιαδήποτε ομάδα στη Ρωσία, με τον πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας να τονίζει ότι όλες οι επαφές έγιναν από επίσημα κανάλια επικοινωνίας και να παραδέχεται στη συνέχεια τη σύγχυση.

Το απόλυτο χάος εκτυλίχθηκε στη Ρωσία και στο φιλικό τουρνουά "Friendship Cup", με μια ομάδα ερασιτεχνών να παριστάνει την εθνική Κολομβίας και με την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας να αρνείται ότι έστειλε ομάδα στο τουρνουά.

Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη του "Friendship Cup" και με την αναμέτρηση της ρωσικής BC Parma με την Κολομβία να λήγει με το συντριπτικό 155-53 υπέρ των διοργανωτών. Ακολούθησε και η δεύτερη αναμέτρηση με τη Βενεζουέλα να επικρατεί με το ευρύ 108-57. Μετά από τη λήξη του αγώνα, η ομοσπονδία της Κολομβίας εξέδωσε ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος, τονίζοντας δεν ήξερε για κανένα φιλικό τουρνουά και ότι δεν έστειλε καμία ομάδα στην Ρωσία:

"Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Κολομβίας ενημερώνει ότι μετά από πολλαπλές αναφορές ψηφιακών ΜΜΕ, παρουσιάζεται μια υποτιθέμενη συμμετοχή της εθνικής ομάδας σε φιλικό τουρνουά στη Ρωσία. Σας πληροφορούμε και σας προειδοποιούμε με σεβασμό ότι η Ομοσπονδία δεν έλαβε ποτέ επίσημη πρόταση για να συμμετάσχει στο τουρνουά, ότι η Ομοσπονδία δεν έστειλε καμία ομάδα στην Ρωσία και ότι θα λάβει κάθε νομικό μέτρο απέναντι σε όσους εκμεταλλεύτηκαν την εικόνα και το λογότυπό της".

Τι συνέβη όμως; Μια ομάδα ερασιτεχνών παρίστανε την εθνική Κολομβίας, παρουσιαζόμενη στο παρκέ με εμφανίσεις και ρουχισμό που έφερε το επίσημο σήμα, προκαλώντας σύγχυση αφού είχε αγωνιστεί, ήδη, σε δύο αναμετρήσεις.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο, εξήγησε ότι η πρόσκληση και οι επαφές έγιναν μέσω επίσημων διαύλων επικοινωνίας, δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ, πριν παραδεχτεί τελικά όσα συνέβησαν:

"Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλες οι επαφές με την ομάδα από την Κολομβία έγιναν αποκλειστικά μέσω επίσημων διαύλων επικοινωνίας. Η θέση μας παραμένει αναλλοίωτη. Κάθε επικοινωνία και συνεργασία έγινε μόνο από διαπιστευμένες και επίσημες πηγές", για να ακολουθήσει ακόμα μια επίσημη θέση από την πλευρά του:

"Μετά από το πρώτο ματς, καταλάβαμε ότι το επίπεδο της ομάδας από την Κολομβία ήταν πολύ πίσω. Για αυτό, έχουμε τροποποιήσει το πρόγραμμα και το φορμάτ της διοργάνωσης για να συνεχιστεί ομαλά", επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, τις πληροφορίες για το φιάσκο στο φιλικό τουρνουά.

TAGS ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ