ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Final Four 2024, Παπαπέτρου: "Ο Εργκίν Αταμάν είναι ιδιαίτερος άνθρωπος, δεν ένιωσα ούτε στιγμή φόβο ότι δεν θα πάμε στο Final Four"

Final Four 2024, Παπαπέτρου: "Ο Εργκίν Αταμάν είναι ιδιαίτερος άνθρωπος, δεν ένιωσα ούτε στιγμή φόβο ότι δεν θα πάμε στο Final Four"
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στον Εργκίν Αταμάν, στη σεζόν του Παναθηναϊκού AKTOR, στην επάνοδο από τον τραυματισμό του, στον Νικ Καλάθη και στον Γιώργο Παπαγιάννη, στο πλαίσιο των δηλώσεών του πριν από το Final Four της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε (24/5, 19:00, Match Center από το SPORT24) στον ημιτελικό του Final Four της EuroLeague και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στα κανάλια Novasports αναφορικά με τον Εργκίν Αταμάν, την τελική φάση του Βερολίνου και την επάνοδο από τον τραυματισμό του.

Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των Νικ Καλάθη και Γιώργου Παπαγιάννη και να εξηγήσει πώς ονειρεύεται το πρωί της Δευτέρας (27/5).

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου:

Για τον Εργκίν Αταμάν: "Είναι ιδιαίτερο να είσαι παίκτης του Εργκίν Αταμάν. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Τού αρέσει πολύ να κερδίζει, είναι πολύ απαιτητικός. Όπως άλλωστε είναι απαιτητικοί πολλοί προπονητές σε αυτό το επίπεδο.

Έχει πολύ μεγάλη δίψα για νίκη και δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα πρόσωπα. Τον ενδιαφέρει πώς μπορεί να φτάσει στη νίκη, με οποιονδήποτε και αν παίξει στο γήπεδο. Δεν τον ενδιαφέρει αν στεναχωρήσει κάποιον. Δεν τον ενδιαφέρει να ευχαριστήσει κανέναν. Είναι απόλυτα δίκαιος και έχει πολλά πράγματα που τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους προπονητές σε αυτό το γήπεδο".

Για τις απαιτήσεις του Final Four: "Προσπαθώ να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται μέσα στο μυαλό μου. Η προετοιμασία και η συγκέντρωση είναι εκεί καθημερινά. Θεωρώ ότι όταν έχεις προετοιμαστεί καλά και έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι σε ένα υψηλό επίπεδο, δεν μένει τίποτα άλλο να προσπαθήσεις να συγκεντρωθείς, να κοιτάξεις ποιος είναι ο αντίπαλος, ποιο είναι το πλάνο παιχνιδιού, ποια είναι η τακτική του αγώνα και να προσπαθήσεις να είσαι προσηλωμένος σε αυτό. Εννοείται ότι όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, είτε είναι αγώνας Final Four, είτε είναι φιλικό παιχνίδι, κάνεις αυτά που έχεις προπονήσει άπειρες φορές. Αυτά που έχεις συνηθίσει, αυτά που έχουν γίνει αυτοματισμοί. Είναι πολύ σημαντικό αν είσαι έτοιμος και προετοιμασμένος για να έρθει η ώρα να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό".

Για το αν είχε αμφιβολίες για την πρόκριση στο Final Four: "Δεν ένιωσα καμία στιγμή φόβο, δεν ένιωσα ποτέ ότι δεν είμαστε στο Final Four. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι στα playoffs και ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο στο 2-1 της Μακάμπι. Ναι, υπήρξαν δύσκολες στιγμές, παρ’ όλα αυτά δεν ένιωσα ποτέ δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν ένιωσα ποτέ ότι δεν θα είμαστε στο Final Four. Ένιωσα ότι μας αξίζει, ότι έχουμε δουλέψει για αυτό και είχα πίστη ότι θα τα καταφέρουμε".

Για τον τραυματισμό του μέσα στη σεζόν: "Κάπως έτσι είναι και η ζωή. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Πρέπει να παλεύεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος και οτιδήποτε σου συμβεί. Καλό, κακό, οτιδήποτε. Δεν προέβλεψα ότι είχα αυτό το χειρουργείο φέτος, δεν το ήθελα. Πάντα λέω πως ο Θεός έχει ένα πλάνο και το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε εμείς είναι να προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να παλεύουμε κάθε μέρα για να κάνουμε τη δική μας πραγματικότητα καλύτερη. Αυτό προσπάθησα να κάνω από την ημέρα που επέστρεψα από τον τραυματισμό. Ήθελα χρόνο για να καλύψω τον χαμένο χρόνο. Ευχαριστώ την ομάδα και τον κόσμο που μού έδειξαν εμπιστοσύνη".

Για την ετοιμότητά του: "Είμαι πανέτοιμος για το Final Four, νομίζω ότι φάνηκε και στη σειρά με τη Μακάμπι. Είμαι υγιής και νιώθω καλά μέσα στο γήπεδο. Έχω προετοιμάσει τον εαυτό μου πολύ καλά και κάλυψα πάρα πολύ χαμένο έδαφος. Νιώθω πραγματικά καλά".

Για το ότι δεν έτρωγε κρέας για τρεις μήνες μετά από τον τραυματισμό του: "Η αλήθεια είναι ότι τον καιρό που ήμουν τραυματίας, επειδή για μεγάλο διάστημα δεν πατούσα το πόδι, δεν μπορούσα να γυμναστώ, δεν μπορούσα να κάνω αερόβια άσκηση, ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν να μην πάρω κιλά. Ήξερα και ότι όταν επιστρέψω θα έπρεπε να χάσω κιλά, γιατί όταν κάνεις καθιστική ζωή είναι πιο εύκολο να πάρεις κιλά. Πάντα προσέχω τη διατροφή μου, αλλά κατάλαβα ότι για λίγο καιρό δεν θα έπρεπε να τρώω κρέας, οποιοδήποτε κρέας.Βέβαια, έτρωγα ψάρι μια-δύο φορές την εβδομάδα. Το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας θα μού έδιναν παραπάνω κιλά. Για περίπου τρεις μήνες τρεφόμουν μόνο με φυτά".

Για την εμπειρία του από το Final Four: "Παίζει ρόλο σίγουρα, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να αγχωθείς. Ανάβουν τα “μεγάλα φώτα”, βέβαια. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, που στα δικά μου μάτια είναι εύκολο, είναι να μπεις μέσα στο γήπεδο και όταν τελειώσει ο αγώνας να πεις ότι “έχω δώσει παραπάνω από το 100% μου. Έχω προσπαθήσει, ανεξαρτήτως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα”. Καμιά φορά στη ζωή το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά κάποιες φορές δεν μπορείς να το ελέγξεις. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Είμαστε δύο παιχνίδια μακριά από τον τίτλο".

Για τη συνύπαρξη με Ναν και Σλούκα εντός παρκέ: "Εντός παρκέ είναι φοβερή. Κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη. Μπορώ να καταλάβω ακριβώς πού χρειάζεται να βρίσκομαι για να μπορώ να διευκολύνω και αυτούς, δίνοντάς τους λύσεις".

Για τη Φενέρμπαχτσε: "Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα. Με την έλευση του κόουτς Γιασικεβίτσιους άλλαξε πολύ η ταυτότητα αυτής της ομάδας. Βλέπεις πολύ τον τρόπο παιχνιδιού του κόουτς Σάρας στην ομάδα. Μια ομάδα που διαθέτει πολύ ταλέντο, έχει βάθος, έχει σκληράδα και μέταλλο. Ένα πράγμα που έχει σίγουρα η Φενέρ και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι και στην κακή της βραδιά, με άριστα το 10, θα παίξει στο 7. Μπορεί να είναι λίγο πιο προβλέψιμη και να μη διαθέτει το τρομερό ταλέντο που διαθέτουμε εμείς στα γκαρντ. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ κλειστό παιχνίδι".

Για τον Καλάθη: "Είναι ο καλύτερος πασέρ και ο καλύτερος playmaker που είχα την τιμή να παίξω μαζί. Με τον Καλάθη γίνονται όλα πολύ πιο εύκολα".

Για τον Παπαγιάννη: "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, γιατί το καλοκαίρι άκουσε πολλά. Δίκαια ή άδικα ήταν ένα παιδί που ήταν πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έκατσε σε δύσκολα χρόνια, πέτυχε δύσκολα χρόνια. Πήρε μια απόφαση να πάει εκεί και είμαι πολύ χαρούμενος που και αυτοί πέτυχαν τον στόχο τους και φυσικά και για τον Γιώργο. Γιατί ξέρω τι παιδί είναι και πόσο πολύ ήθελε κάτι τέτοιο. Όμως μέχρι τον ημιτελικό είναι καλά για αυτούς, τώρα θα συνεχίσουμε εμείς (σ.σ. γέλια)".

Για το πρωί της Δευτέρας: "Αν το πρωί της Δευτέρας δεν έχω κοιμηθεί καθόλου και είμαι εντελώς άυπνος στο αεροδρόμιο, λογικά θα είναι για καλό. Τώρα που το σκέφτομαι, βέβαια, μπορεί να μην κοιμηθώ και αν χάσουμε στον τελικό. Οπότε το πρωί της Δευτέρα ονειρεύομαι να είμαι απλά χαρούμενος και να μας έχει δώσει και ο κόουτς μερικές μέρες ρεπό, για να το γιορτάσουμε όπως θα αξίζει"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ FINAL FOUR 2024 FINAL FOUR EUROLEAGUE ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ