EUROLEAGUE

Final-four numbers

Το SPORT 24 παίζει με τους αριθμούς και παρουσιάζει γνωστά και άγνωστα στοιχεία του φάιναλ-φορ

3... ομάδες έχουν έστω κι έναν Έλληνα στο ρόστερ τους. Την εξαίρεση αποτελεί η Τάου. Συνολικά θα αγωνιστούν 8 Έλληνες (Χατζηβρέττας, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Παπανικολάου, Αλβέρτης, Βασιλειάδης, Παπαλουκάς).

18... διαφορετικές χώρες έχουν εκπρόσωπο στο φάιναλ-φορ. Η Ελλάδα εχει τους περισσότερους (8), ακολουθούν οι ΗΠΑ (7), η Ισπανία (6), η Ρωσία (6 με τον... Χόλντεν), η Αργεντινή (4), η Σλοβενία (3), η Σερβία (3), η Τουρκία κι η Λιθουανία (2). Από έναν παίκτη έχουν η Αυστραλία, η Βενεζουέλα, το Βέλγιο, η Τσεχία, το Πουέρτο Ρίκο, η Γαλλία, η Βοσνία κι η Κροατία.

1... Αμερικάνο έχει μόνο η Ταού. Από έναν Έλληνα κι έναν Σλοβένο έχουν οι τρεις ομάδες!

1... Ισπανό παίκτη έχει στο ρόστερ της η Τάου. Ο λόγος για τον Σέρχι Βιντάλ.

2... Μοιρασμένοι είναι φέτος οι προπονητές του φάιναλ-φορ, στο οποίο θα αναμετρηθούν δύο Ιταλοί (Μεσίνα, Σκαριόλο) και δύο Σέρβοι (Ομπράντοβιτς, Μάλκοβιτς).

9... είναι τα φάιναλ-φορ στα οποία έχει πάρει μέρος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

8... είναι οι φορές που ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κι ο Παναθηναϊκός διεκδίκησαν τον τιτλο της Ευρωλίγκα.

3... συνεχόμενα φάιναλ-φορ μετράει η Τάου

8... διαφορετικές εθνικότητες συναντάμε στο ρόστερ της Μάλαγα: Ισπανούς, Αργεντίνο, Αμερικάνους, Πορτορικάνο, Γάλλο, Τσέχο, Σλοβένο και Έλληνα!

5... σερί φάιναλ-φορ μετράει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2... φορές η πρωταθλήτρια ομάδα έχει κάνει το repeat (Γιουγκοπλάστικα, Μακάμπι)

2... παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν κατακτήσει ξανά τον τίτλο. Ο λόγος για τον Αλβέρτη και τον Παπανικολάου (με τον Ολυμπιακό στη Ρώμη)

1... χαμένη ευκαιρία είχαν οι Μπετσίροβιτς (Κίντερ 2002), Βούγιανιτς (Σκίπερ 2004), Τομάσεβιτς (Παρτίζαν 1998), Ντικούδης (ΤΣΣΚΑ 2005), Χατζηβρέττας (2005), Διαμαντίδης (2005), Τσαρτσαρής (2005) και Σάκοτα (2005).

1-0... είναι το ρεκόρ του Ομπράντοβιτς εναντίον του Μάλκοβιτς σε φάιναλ-φορ. Η Ρεάλ του "Ζοτς" είχε κερδίσει τη Λιμόζ του "Μπόζα" το 1995 στη Σαραγόσα.

1... κατάκτηση έχει ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στην Αθήνα. Είχε σηκώσει το τρόπαιο με τη Λιμόζ το 1993.

2... φορές έχει παίξει με Αμερικάνο ο Παναθηναϊκός σε φάιναλ-φορ. Ο λόγος για τον Ντομινίκ Ουίλκινς το 1996 και τον Μάικ Μπατίστ το 2005. Φέτος θα ειναι η παρθενική του συμμετοχή με δύο παίκτες από τις ΗΠΑ στο ρόστερ.

12-3-3-1... Αυτό είναι το εθνικό ρεκόρ των προπονητών στα φάιναλ-φορ: 12 φορές έχει πάρει το τρόπαιο Γιουγκοσλάβος (Ομπράντοβιτς, Παβλίσεβιτς, Ίβκοβιτς, Μάλκοβιτς, Πέσιτς), 3 φορές Ισραηλινος (Γκέρσον), 3 φορές Ιταλός (Καζαλίνι, Μεσίνα) και 1 φορά Λιθουανός (Καζλάουσκας).

1... φορά θα παίξει σε φάιναλ-φορ η Ουνικάχα Μάλαγα

2... παίκτες έχουν εμπειρία φάιναλ-φορ από την ισπανική ομάδα. Ο Μπράουν το έχασε δύο φορές με την ΤΣΣΚΑ κι ο Σάντσεζ το πήρε μια με τον Παναθηναϊκό!

5... Ισπανικές ομαδες έχουν παίξει σε φάιναλ-φορ πριν από τη Μάλαγα: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Εστουντιάντες, Μπανταλόνα και Τάου.

1987... είναι το έτος γέννησης του νεαρότερου παίκτη του φάιναλ-φορ, του Κασίροφ της ΤΣΣΚΑ

34... ετών είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες της διοργάνωσης. Ο λόγος για τους Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Ινάκι Ντε Μιγκέλ και Ντειβιντ Βάντερπουλ, που έχουν γεννηθεί το 1973.

1.86... είναι το ύψος του Κάρλος Καμπέθας, του πιο κοντού παίκτη του φετινού φάιναλ-φορ.











































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ