ΑΡΗΣ

Φλέτσερ: "Oι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ευρώπη"

Φλέτσερ: "Oι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ευρώπη"
Φλέτσερ

Στη Θεσσαονίκη βρέθηκε ο Κέβιν Φλέτσερ που επισκέφθηκε το "Αλεξάνδρειο" και μίλησε για το πέρασμά του από τον Άρη

Ο Αμερικάνος φόργουορντ που αγωνίστηκε στους "κίτρινους" την περίοδο 2006-07, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Κρασνόιαρκ-Ένισεϊ και επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για ολιγοήμερες διακοπές πριν επιστρέψει στο Ντένβερ.
Το απόγευμα του Σαββάτου πέρασε από το "Αλεξάνδρειο" όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παλιούς συμπαίκτες του Σάββα Ηλιάδη, Δημήτρη Τσαλδάρη και Γάϊο Σκορδίλη αλλά και τον Αντρέα Ματσόν, τους ανθρώπους που εργάζονται στο αγωνιστικό επιτελείο της ομάδας, αλλά και το προσωπικό των γραφείων της ΚΑΕ.

Στη συνέχεια μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη για τη Θεσσαλονίκη, τη σειρά με το Μαρούσι και τον κόσμο της ομάδας.

Κέβιν, πως νιώθεις που βρίσκεσαι ξανά στην Θεσσαλονίκη και σε ένα μέρος όπου σου θυμίζει τόσα πολλά;

" Η Θεσσαλονίκη καταρχήν είναι μια πόλη που την λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Πέρασα πολύ όμορφα εδώ και τώρα που έχω ελεύθερο χρόνο ήρθα για διακοπές. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην επισκεφτώ το γήπεδο και να δω τον χθεσινό αγώνα του Άρη. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν για μια ακόμη φορά φανταστική και ένιωσα πολύ ευχάριστα για το καλοσώρισμα του κόσμου και των ανθρώπων της ομάδας προς το πρόσωπο μου".

"Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί παίκτες που αγωνίστηκαν στον Άρη, όσα χρόνια και να περάσουν έχουν την ομάδα στην καρδιά τους και με την πρώτη ευκαιρία έρχονται στην Θεσσαλονίκη για να θυμηθούν τα παλιά. Και αυτό επειδή εκτιμάμε την ζεστασιά με την οποία μας περιβάλλουν οι φίλαθλοι και οι άνθρωποι της ομάδας

".

Μερικές εβδομάδες πιο πριν είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο ένας άλλος πρώην συμπαίκτης σου στον Άρη, ο Μάικ Γουίλκινσον. Είχες επικοινωνήσει μαζί του πριν έρθεις;

" Ξέρω ότι είχε έρθει, αλλά δεν είχαμε μιλήσαμε όταν ήρθε. Τα είπαμε στο τηλέφωνο 4-5 φορές όσο αγωνιζόμασταν στην Ρωσία κατά την διάρκεια της σεζόν. Και εκείνος νιώθει τον Άρη σαν το σπίτι του. Γενικότερα αισθανόμαστε πολύ άνετα κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ".

Παρακολουθώντας την χθεσινή αναμέτρηση του Άρη με το Μαρούσι, ποια είναι η εντύπωση που αποκόμισες για την ομάδα και ποια η πρόβλεψη σου για το ποιος θα καταλάβει τελικά την τρίτη θέση;

" Όλοι διαπίστωσαν χθες ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολη η σειρά των αναμετρήσεων με το Μαρούσι. Είναι καλή ομάδα και θα παλέψει σκληρά για την τρίτη θέση. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος ο Άρης θα τα καταφέρει και θα βρίσκεται του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Χθες η ομάδα φαινόταν αγχωμένη και δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά και αυτό είναι που μετράει περισσότερο".

Πως ένιωθες ως φίλαθλος του Άρη από την κερκίδα, ενώ δύο χρόνια πριν αγωνιζόσουν στο ίδιο γήπεδο φορώντας την κίτρινη φανέλα;

" Είναι πραγματικά σκληρό να κάθεσαι στην κερκίδα και να βλέπεις από εκεί την ομάδα για την οποία νοιάζεσαι. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα τόσο έντονα ψυχολογικά σε σημείο που έλεγα μέσα μου ότι θα μπορούσα να ήμουν στο παρκέ και να έκανα κάποια πράγματα που θα βοηθούσαν την ομάδα. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα να παίξω"!

"Πρέπει να πω όμως ότι τα παιδιά κάνανε αυτό που έπρεπε και ο Άρης πήρε τη νίκη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εδώ έχω ζήσει τόσες πολλές εμπειρίες και είναι διαφορετικά από ότι στην Ρωσία ή σε άλλες χώρες που αγωνίστηκα. Οι φίλαθλοι είναι πιο κοντά στην ομάδα και η ατμόσφαιρα πιο ζεστή

".

Τελικά είναι μεγαλύτερη η πίεση που νιώθεις όταν αγωνίζεσαι, ή όταν βρίσκεσαι στην κερκίδα;

" Όταν παίζεις είναι μεγαλύτερη η πίεση. Όταν βρίσκεσαι στην κερκδία και παρακολουθείς ως φίλαθλος τον αγώνα, ασφαλώς και αισθάνεσαι άγχος, αλλά ξέρεις ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί απλά κάθεσαι και τον βλέπεις. Δεν αισθάνεσαι λοιπόν πίεση σε προσωπικό επίπεδο, άσχετα με το γεγονός ότι αγαπάς την ομάδα".

Είχες ωστόσο την ευκαιρία να βιώσεις ξανά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Άρη. Μόνο που αυτήν την φορά υπήρχε και η μπάντα του SUPER 3. Πως σου φάνηκε το όλο σκηνικό στην κερκίδα;

" Μου άρεσε πολύ. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι φίλαθλοι να τραγουδούν το ίδιο σύνθημα και υπήρξαν στιγμές που κουνούσα τους ώμους μου στους ρυθμούς των τραγουδιών τους"!

Πιστεύεις ότι το πέρασμα σου από τον Άρη σε ωφέλησε ως παίκτη;

" Αναμφισβήτητα ο ένας χρόνος παρουσίας μου στον Άρη με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Προπονούμουν καθημερινά σε υψηλό επίπεδο και όλα όσα έμαθα από τον κόουτς Ματσόν μου φάνηκαν χρήσιμα όταν πήγα στην Ρωσία, όπου και εκεί υπάρχουν καλοί παίκτες και μεγάλα μπάτζετ. Ήμουν ήδη προετοιμασμένος, αφού είχα λάβει πολλές γνώσεις γύρω από το μπάσκετ και αυτό το οφείλω στον Άρη".

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή που θυμάσαι από εκείνη την χρονιά;

" Το αίσθημα όταν αγωνιζόμουν σε μια μεγάλη ομάδα και ότι καταφέραμε να βγούμε στην Ευρωλίγκα πετυχαίνοντας τον βασικό μας στόχο. Είναι πολλές οι ευχάριστες αναμνήσεις. Όπως για παράδειγμα, κάθε φορά που ταξιδεύαμε στο εξωτερικό βλέπαμε κόσμο που περίμενε στα αεροδρόμια για να δεί από κοντά τον Μαχμούντ Αμποντούλ-Ραούφ".

"Όλοι τον ήξεραν ενώ όσα χρόνια και αν περάσανε εξακολουθούσε να είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και έμαθα πολλά για την ζωή κοντά του. Πολύ γελούσα πάντως με τον Μάσεϊ. Απίστευτος τύπος

".

Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους του Άρη;

" Να συνεχίσουν έτσι. Νιώθω περήφανος κάθε φορά που λέω σε όλους ότι είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι που έχω δει. Έχουν την δική τους φήμη σε όλη την Ευρώπη και να είναι περήφανοι για τους εαυτούς τους, όπως είμαι και εγώ για εκείνους. Και κάτι ακόμη: "Άρη σ' αγαπώ"!






































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ