ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φουρνιέ, η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Φουρνιέ, η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού
AP

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Γάλλο παικταρά, για το δώρο των Αγγελόπουλων στα 100 χρόνια και τον γρίφο του Μπαρτζώκα.

Μια μεταγραφή από το "κλείνει" μέχρι το "υπέγραψε", πολλές φορές απέχει όσο η γη από την σελήνη. Στα σκληρά, αλλά και πολύ πιο σωστά χρόνια της δημοσιογραφίας, κάθε λέξη είχε την σημασία της και ο κόσμος γνώριζε πάρα μα πάρα πολύ καλά τι σημαίνει.

Πλέον όλα έχουν αλλάξει. Το απλό ενδιαφέρον για έναν ποδοσφαιριστή ή μπασκετμπολίστα, στα μάτια του κοινού μετατρέπεται αυτομάτως σε σίγουρη συμφωνία. Εσύ λες "ενδιαφέρεται η τάδε ομάδα" και η... μετάφραση βγαίνει στο "αποκτήθηκε". Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή...

Πάμε λίγο να ξεκαθαρίσουμε και πάλι τι ισχύει με τον Εβάν Φουρνιέ, έναν... καπνό που υπήρχε εδώ και εβδομάδες, αλλά χωρίς φωτιά. Πλέον ναι, υπάρχει σπίθα. Ως εκεί. Όπως ακριβώς το ανέφερα και στην Game Night της Κυριακής, θέτοντας την ιστορία στις σωστές της βάσεις. Ξέρετε άλλωστε πως όταν μιλάμε για μεταγραφές, όλα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη.

Πάμε και στην ουσία; Ήταν Μάιος του '22 με τους Πειραιώτες στο Final Four της Euroleague στο Βελιγράδι. Εκεί έφτασε ένα μαντάτο. Η εξής δήλωση του Εβάν Φουρνιέ: "Αν μια μέρα γυρνούσα στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω εκεί που θέλω, θα το έκανα για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα σπουδαίο κλαμπ".

Κι επειδή σ' αυτή την ζωή πρόσεξε τι θα πεις, πλέον ο Γάλλος έχει την επιλογή να πάει εκεί που θέλει. Μένει να δούμε αν θα τοκάνει για τον Ολυμπιακό. Αυτό που δεν αλλάζει με το τίποτα πλέον, είναι ένα δεδομένο: Όπως κύλησε η ιστορία στο ΝΒΑ για τους "ερυθρόλευκους" είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρουν έναν παίκτη ο οποίος -επίσης παλαιότερα- έχει δηλώσει υποστηρικτής τους. Αλλά αυτό κριτήριο δεν είναι. Ο τύπος θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα του Πειραιά και θα βάλει... μπουρλότο στην Ευρωλίγκα. Είναι παικταράς και τέτοιοι μπασκετμπολίστες δεν εμφανίζονται συχνά στα μέρη μας.

Οι ερωτήσεις σας αναμενόμενες. Πρώτη, τι λένε οι Αγγελόπουλοι; Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού να θυμίσω ότι τέτοιες κινήσεις τις έχουν κάνει πολλάκις.

Και ναι, είναι μια ιστορία που θυμίζει... Λίνας Κλέιζα, τότε που Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έφταγαν τις νύχτες τους να φέρουν τον Λιθουανό, μετέπειτα πρώτο σκόρερ στην Euroleague. Προπονημένοι με Τσίλντρες, με Μασιγιάουσκας, ε και εδώ που τα λέμε, μπορεί να τους έχει λείψει και λίγο αυτή η αγωνία για ένα "μπαμ".

Ο ατζέντης του Φουρνιέ όπως είπαμε ήδη μιλάει με τον Ολυμπιακό. Αλλά όχι μόνο με τον Ολυμπιακό. Και η Ρεάλ μιλάει και κανα- δυο άλλοι. Επειδή όμως εμάς μας ενδιαφέρει η ελληνική ομάδα, εδώ που τα λέμε για το τμήμα μπάσκετ των "ερυθρόλευκων" καλύτερο δώρο για τα 100 χρόνια της ομάδας δεν θα μπορούσε να γίνει. Φουρνιέ θέλει ο λαός, Φουρνιέ φέρνει η διοίκηση...

Επόμενο ζήτημα: Ο Γάλλος μπαίνει στην... σκακιέρα; Ο Μπαρτζώκας τι θα κάνει; Προσωπικά τον ρώτησα στο Βελιγράδι (υπάρχει το video στο κανάλι μας στο youtube) και ο κόουτς έσταζε μέλι τότε. Άλλο όμως τότε και άλλο τώρα.

Θα πείτε υπάρχει άνθρωπος να μην θέλει αυτή την μεταγραφή; Δεν νομίζω. Ο Μπαρτζώκας όμως έχει τους κανόνες του και πρέπει να μοιράσει και τα κουκιά. Με Φουρνιέ κάποιος θα περισσεύει.

Ένας τόσο καλός προπονητής τα σκέφτεται αυτά, άσχετα αν πρέπει να δει και λίγο πιο μακριά. Γιατί στα μεγάλα ματς έχει αποδειχθεί, ότι θές τους παικταράδες να τα καθαρίζουν.

Την άποψή μου την θέλετε; Ο Φουρνιέ επιθυμεί να πάει σε μια ομάδα να μπορεί να πάρει Ευρωλίγκα. Απέρριψε ήδη την Αρμάνι.

Ο ατζέντης του μιλάει με τον Ολυμπιακό. Οι ώρες που κυλάνε θα δείξουν αν μπορεί να επιτευχθεί και συμφωνία. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία. Και αξίζει...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ