ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Πρίντεζης: Η επιστροφή

Γιώργος Πρίντεζης: Η επιστροφή
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Δύο χρόνια μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ, ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε την μεγάλη απόφαση και σκοπεύει να επιστρέψει στον χώρο του μπάσκετ. Το SPORT24 και ο Βαγγέλης Ιωάννου έχουν τις λεπτομέρειες.

Τον Ιούνιο του 2022 -και σε ηλικία 37 ετών- ο Γιώργος Πρίντεζης αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, όντας ο μακροβιότερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είκοσι σεζόν στους "ερυθρόλευκους" είναι μια ολόκληρη ζωή. Με Ευρωλίγκες, πρωταθλήματα, κύπελλα και χιλιάδες αναμνήσεις.

Ο «Αγιος Γεώργιος» του Ολυμπιακού θα τιμηθεί δεόντως (όπως έγινε και με τον Βασίλη Σπανούλη) από την ομάδα που δόξασε και δοξάστηκε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Η φανέλα με το νούμερο 15 - σε περίπου δυο μήνες από τώρα- θα κοσμεί τον ουρανό του ΣΕΦ.

Είκοσι έξι μήνες μετά την αποχώρησή του από τη δράση οι φίλοι των Πειραιωτών θα έχουν την ευκαιρία να τον αποθεώσουν για μία ακόμη φορά. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τον κόσμο του Ολυμπιακού, τους πρώην συμπαίκτες και προπονητές του. Μπάλα μπορεί σπάνια να πιάνει στα χέρια του, αλλά το ΣΕΦ το επισκέπτεται πολύ συχνά.

Αυτές τις μέρες ο 39χρονος, πλέον, Πρίντεζης ετοιμάζεται για μία ακόμη μπασκετική γιορτή στη Σύρο: Για το φημισμένο και καθιερωμένο τουρνουά μπάσκετ Stoiximan AegeanBall Festival, που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του αθλήματος στο αγαπημένο του νησί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, o άνθρωπος που μπήκε στο πάνθεον του Ολυμπιακού και της EuroLeague με το «πεταχτάρι» της Κωνσταντινούπολης το 2012, για να ακολουθήσουν απίστευτες επιτυχίες, έχει αποφασίσει να επιστρέψει στο μπάσκετ. Προφανώς σε κάποιο διοικητικό πόστο, καθώς η ιδέα να ασχοληθεί με την προπονητική (όπως ο Σπανούλης) ποτέ δεν του άρεσε.

Τα δυο χρόνια , που έχουν περάσει από την απόσυρσή του, ήταν αρκετά για να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του. Μετά το «ριτάιρινγκ» , λοιπόν, η πολιτική περιβολή, το επίσημο κοστούμι και η ενασχόληση με τα μπασκετικά δρώμενα από άλλο πόστο.

Στον απλό κόσμο που τον ρωτάει, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ανοίγεται, αλλά, πλέον, στο μυαλό του έχει ωριμάσει η ιδέα της... επιστροφής, αρκεί να υπάρξουν, βέβαια, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για να πετύχει , όπως έκανε και ως παίκτης.

Ο χώρος του μπάσκετ έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα, αλλά και από ανθρώπους που -όχι μόνο έπαιξαν καλά το παιχνίδι - διακρίθηκαν για το ήθος και την προσωπικότητά τους. Και ο Γιώργος Πρίντεζης είναι αναμφίβολα ένας απ αυτούς...

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ