STOIXIMAN GBL

Γκάλης VS Πρέλεβιτς

Γκάλης VS Πρέλεβιτς
Γκάλης VS Πρέλεβιτς

Με αφορμή το σαββατιάτικο (18/10) ματς του Αρη με τον ΠΑΟΚ, θυμηθείτε κάποια σπουδαία παιχνίδια των Νίκου Γκάλη και Μπάνε Πρέλεβιτς σε ντέρμπι "αιωνίων" αλλά και τις μεταξύ τους... μπουνιές (VIDEOS).

Ηταν και οι δυο τους τεράστιοι αθλητές... Ο λόγος για τον Νίκο Γκάλη και τον Μπάνε Πρέλεβιτς οι οποίοι είχαν "μονομαχήσει" πολλές φορές σε παιχνίδια του Αρη εναντίον του ΠΑΟΚ αποτελώντας τους ηγέτες των δύο ομάδων.

Τα χρόνια βέβαια πέρασαν και αμφότεροι έχουν έναν διαφορετικό ρόλο στους δύο συλλόγους, με τον Γκάλη από φέτος να είναι κοντά στην διοίκηση του Αρη και τον Πρέλεβιτς τα τελευταία χρόνια να είναι πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΚΑΕ.

Με αφορμή το ντέρμπι του Σαββάτου (18/10, 17.00) ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, ας θυμηθούμε την στιγμή που οι δυο τους ήρθαν στα... χέρια αλλά και κάποια παιχνίδια των "αιωνίων" στα οποία οι ίδιοι πρωταγωνίστησαν (σ.σ. ενδεικτικά αναφέρουμε τρία για τον καθένα).

Τελείωσε το ντέρμπι, άρχισαν οι... μπουνιές

Το Μάιο του 1991 ο Αρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 81-80 σε ένα συγκλονιστικό ματς και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα και ο Πρέλεβιτς με τον Γκάλη μετά το τέλος του αγώνα πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν τις... μπουνιές, σε μια άσχημη στιγμή για τους δύο πρώην αθλητές. Των οποίων βέβαια η σχέση πλέον είναι καλή και θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΚΑΕ είχε βρεθεί στο Παλέ στην εκδήλωση που είχε γίνει προς τιμήν του Γκάλη τον Μάιο του 2013.

Τρόπαιο με... 35 πόντους από τον Γκάλη

Ο Αρης "γονάτισε" τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου του 1989 με σκορ 91-86 και κατέκτησε το τρόπαιο, σε ματς που έγινε στο Παλέ. Ο Γκάλης είχε πάρει από το... χεράκι τους "κίτρινους" για να φτάσουν σε εκείνη την επιτυχία και είχε πετύχει 35 πόντους.

Νέος τίτλος με "σφραγίδα" Γκάλη

Νέα μεγάλη εμφάνιση για τον Γκάλη σε τελικό Κυπέλλου. Με 35 πόντους του, ο Αρης το 1990 κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 75-62. Μετά το τέλος του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ, είχε φτάσει η ώρα για να γίνει ο γύρος του θριάμβου από πλευράς "κιτρίνων".

Ο Γιαννάκης πήρε το ματς, ο Γκάλης κράτησε ζωντανό τον Αρη

Σε ένα συγκλονιστικό ματς (το 1991) ο Αρης καταφέρνει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 86-85 στο φινάλε του αγώνα. Ο Γιαννάκης ήταν αυτός που έδωσε την νίκη με τρίποντο αλλά ο Γκάλης προηγουμένως είχε κάνει πολλή δουλειά για να φτάσουν οι "κίτρινοι" στην νίκη καθώς πέτυχε 31 πόντους.

Το... σούπερ τρίποντο του Πρέλεβιτς

Το ντέρμπι των δύο "αιωνίων" είχε οδηγηθεί στην παράταση και απέμεναν 3,5 δευτερόλεπτα για την λήξη. ΠΑΟΚ και Αρης ήταν ισόπαλοι με 96-96, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς πήρε τάιμ άουτ για να καταστρώσει τα σχέδια του "Δικεφάλου" αλλά ο Πρέλεβιτς φρόντισε να το πάρει... πάνω του. Με τρίποντο λίγο μετά το κέντρο, διαμόρφωσε στην εκπνοή το τελικό 99-96 (στις 21 Δεκεμβρίου του 1991) για τους "ασπρόμαυρους".

"Σκότωσε" τον Αρη, "πήγε" τον ΠΑΟΚ στον τελικό

Ο ΠΑΟΚ το 1995 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στην Λαμία και στον ημιτελικό ο Πρέλεβιτς δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στον Αρη. Πέτυχε 29 πόντους και έτσι έκανε ευκολότερο το έργο του "Δικεφάλου" που κέρδισε τους "κίτρινους" με 80-63.

Ασταμάτητος Μπάνε στο +32 του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Αρη στο Παλέ, τον Απρίλιο του 1996. Ο "Δικέφαλος" κέρδισε τους "κίτρινους" με 102-70, με τον Πρέλεβιτς να έχει... κέφια και να πετυχαίνει 29 πόντους με έξι τρίποντα.

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ