ΑΡΗΣ

Γκάβελ: "Μία νέα πρόκληση"

Γκάβελ: "Μία νέα πρόκληση"
Λέουνεν

Για τον 23χρονο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ Μάαρτυ Λέουνεν ενδιαφέρεται ο Αντρέα Ματσόν

Ο Ιταλός τεχνικός τις τελευταίες μέρες παρακολουθεί το καμπ που διεξάγεται στο Λας Βέγκας με στόχος του να τσεκάρει αν υπάρχει κάποιος αξιόλογος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ που προϋπόθεση είναι να διαθέτει και τρίποντο.
Έτσι ο Ματσόν μετά τον Λους Άμουντσον ξεχώρισε τον Μάαρτυ Λέουνεν. Πρόκειται για τον 23χρονο απόφοιτο του πανεπιστημίου του Όρεγκον με ύψος 2.06μ. και στο καμπ του Λας Βέγκας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες αγωνίζεται με την ομάδα των Χιούστον Ρόκετς.

Γκάβελ: " Θα πετύχουμε"
Σε όλη του την καριέρα ο Άντον Γκαβέλ έπαιζε πάντα με καρδιά, πάθος και ένταση δίνοντας το 100% των δυνάμεων του μέσα στο παρκέ. Αυτό που επιζητούσε ήταν να φτάσει στο επόμενο επίπεδο και να αγωνιστεί σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους, διότι και εκείνος είναι "διψασμένος" για διακρίσεις.

Παίρνοντας αυτά τα στοιχεία ως γνώμονα ο Αντρέα Ματσόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 24χρονος διεθνής Σλοβάκος πλέι μέικερ θα "δέσει" αρμονικά στον Άρη που "χτίζει" ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Άντον Γκαβέλ από την Σλοβακία όπου βρίσκεται για διακοπές έκανε τις πρώτες του "κιτρινόμαυρες" δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης ως παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για να βιώσει από κοντά την "καυτή" ατμόσφαιρα του Αλεξανδρείου και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται με τον Άρη.

Άντον, πως νιώθεις για το γεγονός ότι από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεσαι στον Άρη;

" Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παίξω στον Άρη. Παρουσιάζεται μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση και ανυπομονώ να την ζήσω. Έρχομαι σε έναν από τους μεγαλύτερους και διασημότερους συλλόγους στην Ευρώπη και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω γι’ αυτόν".

Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους επέλεξες να υπογράψεις διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα;

" Όπως είπα και πριν, ο Άρης είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ για αυτήν την ομάδα. Επιπροσθέτως, στον Άρη θα έχω την δυνατότητα να παλέψω στο Eurocup και στο ελληνικό Πρωτάθλημα με στόχο να βοηθήσω την ομάδα και γενικά πρόκειται για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου που ήθελα πολύ να μου συμβεί".

Τι φιλοδοξείς να πετύχεις αγωνιζόμενος στον Άρη;

" Ο Άρης είναι γενικά μια ομάδα που έχει κάθε χρόνο μεγάλες φιλοδοξίες. Όλοι στην ομάδα θέλουν να κερδίσουν όσο περισσότερους αγώνες γίνεται και θέλουν να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Eurocup. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν για κάθε παίκτη που φοράει τη φανέλα του Άρη. Από την πλευρά μου θα είμαι πάντα ανταγωνιστικός και θα παίζω συνέχεια με πάθος και ένταση δίνοντας όλη μου την καρδιά μέσα στο παρκέ".

Γνωρίζεις κάποια πράγματα για τον Άρη;

" Ήξερα ανέκαθεν ότι ο Άρης είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα, αλλά και ότι τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα. Γνωρίζω επίσης τον Νίκο Βετούλα με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες πριν δύο χρόνια στη Μούρθια και πλέον εργάζεται ως βοηθός προπονητή στον Άρη. Είμαι χαρούμενος που θα τον ξανασυναντήσω, ενώ θα με βοηθήσει στην αρχή κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα για μένα. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να αποδείξω στον κόουτς Ματσόν ότι μπορώ και αξίζω να παίζω για τον Άρη. Ξέρω ότι οι προσδοκίες θα είναι υψηλές, καθώς επίσης ότι θα υπάρχει μεγάλη πίεση. Ήθελα όμως πολύ να πάω στο επόμενο επίπεδο της καριέρας μου. Θέλω όσο τίποτα άλλο να βοηθήσω την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελέσω μέλος της. Όλοι στην Θεσσαλονίκη περιμένουν από μας να είμαστε πετυχημένοι και πιστεύω ότι θα είμαστε".

Τι μπορεί να κάνει ο Άντον Γκαβέλ μέσα στο παρκέ;

" Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι είμαι ένας παίκτης που αγωνίζεται πάντα με ένταση, δίνοντας το 100% των δυνάμεων μου στην προπόνηση. Μπορώ να προσφέρω στην ομάδα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, αλλά και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Από την πλευρά μου θα εκμεταλλευθώ κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί, προκειμένου να κάνω αυτά που μπορώ προς όφελος της ομάδας μου".

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

" Το γεγονός ότι στα 16 μου χρόνια πήρα την απόφαση να κάνω το μεγάλο βήμα και να φύγω από το σπίτι μου στην Σλοβακία για να πάω στην Γερμανία και εν συνεχεία στην Ισπανία, με σκοπό να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτή η απόλυτη ελευθερία που ένιωσα σε τόσο μικρή ηλικία ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου".

Ήρθες καθόλου σε επικοινωνία με τον κόουτς της ομάδας, τον Αντρέα Ματσόν;

" Μίλησα μαζί του και μου έδωσε την αίσθηση ότι θα έχω μια καλή ευκαιρία στον Άρη. Ο κύριος Ματσόν είναι ένας πολύ καλός κόουτς και στην καριέρα του έχει προπονήσει πολλούς καλούς παίκτες. Θα είναι πολύ ωραίο για μένα να κάνω προπονήσεις και να παίζω υπό τις οδηγίες του".

Έχεις αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Σλοβακίας. Από την Εθνική Παίδων μέχρι και την Εθνική Ανδρών. Στο βιογραφικό σου μάλιστα καταγράφονται ουκ ολίγες εκπληκτικές εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σου...

" Είμαι πολύ περήφανος που παίζω στην Εθνική ομάδα της χώρας μου. Τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια προσπαθούμε να ανέβουμε στην Division 1 χωρίς όμως μέχρι στιγμής να τα καταφέρουμε. Πάντα θέλω να παίζω για την Εθνική ομάδα και πρόκειται για κάτι διαφορετικό σε σχέση με το να αγωνίζεσαι σε κάποιον σύλλογο. Μου αρέσουν και τα δύο πάντως. Απλά έχω διαφορετικό ρόλο στην Εθνική ομάδα. Εγώ και μερικοί ακόμη παίκτες πρέπει να κουβαλάμε στις πλάτες μας την ομάδα και κατά συνέπεια έχω περισσότερες ευθύνες στο σκοράρισμα. Έχω πραγματοποιήσει μερικές καλές εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Είναι ανάλογα πάντως με το που βρίσκεσαι. Στην Μούρθια για παράδειγμα είχα άλλον ρόλο σε σχέση με την Εθνική ομάδα, όπως επίσης άλλο ρόλο θα έχω στον Άρη".

Γνωρίζεις για τους φιλάθλους του Άρη;

" Έχω ακούσει από πολλούς να μου λένε τα καλύτερα για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Άρη στο Αλεξάνδρειο και ότι με την παρουσία τους δίνουν την έξτρα ώθηση που χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Έχω παρακολουθήσει επίσης μερικούς αγώνες του Άρη στην τηλεόραση, αλλά άλλο πράγμα είναι να το βιώνεις από κοντά. Θέλω λοιπόν να ζήσω αυτήν την ατμόσφαιρα και ανυπομονώ να έρθει εκείνη η στιγμή που θα παίξω για τον Άρη".

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να τους στείλεις;

" Θέλω να τους μεταφέρω την χαρά μου που θα έρθω για να αγωνιστώ στον Άρη και να τους ζητήσω να έρχονται στο γήπεδο και να μας βοηθάνε με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα την φετινή χρονιά. Ξέρω ότι θέλουν τίτλους και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τους δώσουμε χαρά".















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ