ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκέρσον: "Αυτές οι λεπτομέρειες"

Γκέρσον: "Αυτές οι λεπτομέρειες"
Γκέρσον

Ρεσιτάλ έδωσε ο Πίνι Γκέρσον στη συνέντευξη Τύπου. Ζοτς: "Έχω Διαμαντίδη, δεν θέλω διαιτησία"

" Πιστεύω ότι ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς στα οκτώ χρόνια που είμαι εδώ. Όποιος και να κέρδιζε θα ήταν δίκαια νικητής. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να δούμε όταν στο πρώτο ματς είμαστε +17 πέφτουμε στο +7, στο δεύτερο είμαστε δύο φορές με +12 και δίνουμε δικαίωμα στον Ολυμπιακό να γυρίσει το παιχνίδι, σήμερα ξαναχτίζουμε διαφορά +12 και μετά από ένα κομμάτι που κάναμε παιδαριώδη λάθη, δίνουμε δικαίωμα στον αντίπαλο να γυρίσει το ματς".

" Θεωρώ ότι στον τομέα αυτό έχουμε περιθώρια να βελτιωθούμε. Μπορούμε να κρατήσουμε τη διαφορά, όλα αυτά όμως, είναι στο πλαίσιο της δικής μας δουλειάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες και θα ήθελα να αναφερθώ και στο μπλοκ στο Διαμαντίδη. Ο Δημήτρης κάνει πολλά τέτοια μπλοκ και στο ΣΕΦ είχε γίνει τέτοια μία περίπτωση με τον Ματσιγιάουσκας, η οποία δυστυχώς είχε δοθεί φάουλ".

"Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός με τον Διαμαντίδη και χωρίς αυτόν. Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε φάσεις που οι διαιτητές έκαναν λάθος, υπάρχουν. Απαντώντας στα λεγόμενα του Πίνι, θέλω να πω ότι μας σέβονται μεν οι διαιτητές επειδή είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά υπάρχουν και στιγμές που δεν μας σέβονται και σφυρίζουν άλλα αντί άλλων".

"Μπορούμε να μιλήσουμε για το επιθετικό που έκανε ο Πεν μπροστά από τον πάγκο μας και υπάρχουν καταστάσεις που ίσως δεν αξίζει να τις αναφέρουμε τώρα



".

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο Γκέρσον που είπε: "Δεν θα αναφερόμουν στη διαιτησία αν δεν με ρωτούσαν και είπα ότι αξίζετε τον σεβασμό", για να απαντήσει ο Ομπράντοβιτς: "Δεν θέλω τη διαιτησία, δεν την έχω ανάγκη, αφού έχω αυτόν (δείχνοντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που καθόταν δίπλα του). Έχω τον Διαμαντίδη".

"Όπως είπε και ο Πίνι, προσπαθούμε κι οι δύο να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Παίζουν δύο μεγάλες ομάδες με πολύ κόσμο και είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για το μπάσκετ. Θέλω ακόμα μία φορά να το διευκρινίσω, ότι για τρίτο συνεχόμενο ματς η ατμόσφαιρα μεταξύ παικτών, προπονητών και γενικά όσων ασχολούνται ενεργά με το παιχνίδι, και πρωταγωνιστούν, είναι εκπληκτική.

Έχουμε το επόμενο παιχνίδι την Κυριακή για να το κερδίσουμε μαζί και το Πρωτάθλημα. Πρέπει να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και να κερδίσουμε. Ο Πίνι αναφέρθηκε στις βολές, έτσι και για μας δεν είναι νορμάλ τα ποσοστά τριών πόντων τα οποία είναι πεσμένα.

Ο Κώστας Tσαρτσαρής, πριν το μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ του Διαμαντίδη, αστόχησε σε τρίποντο μετά από καλή επίθεση. Ήταν ζεστός σήμερα, ξεκίνησε 2/2 τρίποντα και το παιχνίδι βάδιζε προς το τέλος. Θα μπορούσε να είχε μπει το σουτ του και να είχε άλλη εξέλιξη. Ο Μπετσίροβιτς, αστόχησε σε ανοιχτά σουτ τα οποία τα έχει και μπορεί να τα βάλει. Όλα αυτά όμως, είναι πλέον ιστορία"



.

Όσον αφορά στην τελευταία φάση, που ο Παναθηναϊκός επέλεξε να κάνει φάουλ, είπε: "Να τους δώσω την ευκαιρία να βάλουν τρίποντο και να χάσω; Μήπως αυτό είναι φυσιολογικό; Όπως ότι είχε ο Μπουρούσης είχε 4/5 τρίποντα. Ο Μπουρούσης;", για να πάρει την απάντηση από τον Γκέρσον: "Στην προπόνηση τα βάζει όλα. Άλλωστε και σήμερα προπόνηση δεν ήταν"; είπε ο Ισραηλινός αστειευόμενος.

Για τη συνέχεια, ο Ζοτς, είπε: "Έχουμε πολύ καλό αντίπαλο, γεμάτη ομάδα με καλούς παίκτες και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι αθλητές μας είναι ότι χρειαζόμαστε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά, για να κερδίσουμε. Χωρίς αμφιβολία και ο Ολυμπιακός κι εμείς προετοιμάζουμε το ματς στις λεπτομέρειες, αλλά είναι και παιχνίδι λαθών.

Γι' αυτό το λόγο πρέπει να παίζουμε ακόμα κι αν έχουμε κάνει λάθος και να το διορθώνουμε. Έχουμε πολύ μεγάλο στόχο μπροστά μας, αλλά ότι και να γίνει οι παίκτες όπως είπε κι ο Πίνι, πρέπει να προσέχουν τις λεπτομέρειες. Αυτή είναι η ζωή, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μία κερδίζει ο ένας μία ο άλλος"

.

Τέλος, αναφερόμενος στην καλή μέρα που βρέθηκαν οι Μπατίστ και Τομάσεβιτς, είπε: "Το παιχνίδι σου δίνει τις απαντήσεις. Αν θεωρείς ότι έχεις κάπου πλεονέκτημα, βάζεις εκεί την μπάλα, αλλά πρέπει να φτάσει γρήγορα".

Διαμαντίδης: "Κέρδισε η καρδιά"
Τελευταίος πήρε τον λόγο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής, που με την τάπα του στον Άκερ και το επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι, έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό: "Πρώτα από, όλα μπράβο και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και ο κόσμος που το είδε πρέπει να χάρηκε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μπάσκετ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ καλά επιθετικά, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εμείς γίναμε λίγο νευρικοί, δεν είχαμε καλές επιθέσεις και ο Ολυμπιακός, είχε πιο καθαρό μυαλό. Μετράει και η έδρα μας που βοήθησε, αλλά στο τέλος της κανονικής διάρκειας δεν μπορέσαμε να κάνουμε καλές επιθέσεις, αλλά βγάλαμε κάποιες άμυνες. Ούτε στην παράταση είχαμε καθαρό μυαλό, αλλά δεν μετράει μόνο το μπασκετικό κομμάτι.

Είχαμε καρδιά και κερδίσαμε, κάναμε το 2-1 κι έχουμε ακόμα ένα ματς στο ΣΕΦ για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε, ώστε να πάρουμε τη νίκη και το Πρωτάθλημα. Δεν με έφτιαξε ούτε το κόψιμο, ούτε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά η νίκη.

Νομίζω ότι ο κάθε παίκτης κάνει το παιχνίδι του και αν μπορεί να βοηθήσει θα το κάνει. Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Ευχαριστώ τον κόουτς για τα καλά λόγια, αλλά το μυστικό μας είναι ότι είμαστε 15 παίκτες και αυτό είναι το πλεονέκτημα, είμαστε όλοι μαζί. Δεν ξέρω αν με είδε ο Άκερ, απλά προσπάθησα να τον κόψω. Αμέσως μετά το παιχνίδι σου μένει μόνο η νίκη, αλλά όταν πας μόνος σου και το σκέφτεσαι έρχονται πολλά στο μυαλό σου"





.

Γκέρσον: " Να τον έστελνε να καθαρίσει τις λάμπες"

Απολαυστικός ήταν στην τοποθέτησή του, ο Πίνι Γκέρσον. Ο Ισραηλινός κόουτς, θυμήθηκε φάσεις από το ισραηλινό Πρωτάθλημα, ξεκαθάρισε ότι έγινε φάουλ στον Πεν, έκανε διάλογο με τον Ζοτς και είπε ότι αν ο Άκερ ήταν έμπειρος θα είχε στείλει τον Διαμαντίδη να καθαρίσει τις λάμπες.

"Ξέρετε το συναίσθημά μας μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Για εκτός έδρας ματς, παίξαμε αρκετά καλά, αλλά η τύχη πάει με τους Πρωταθλητές. Παίξαμε πολύ καλά, αλλά κανείς δεν θα θυμάται αυτό το ματς αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα. Όλοι θα θυμούνται το τελευταίο σκορ στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο.

Δεν μετράει αν θα χάσουμε ένα ματς ή θα νικήσουμε, αλλά η τελειότητα στις λεπτομέρειες και με αυτή την κατάσταση θα κλείσουμε. Ξέρετε στον αθλητισμό δεν μπορείς να υποσχεθείς κάτι, αλλά πιστεύω ότι αν οι παίκτες μας είχαν εμπειρία από δύσκολες καταστάσεις, όπως τέτοιους τελικούς και Final Four, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Ο Μπατίστ έβαλε μεγάλο τρίποντο και ο Διαμαντίδης πήρε το ριμπάουντ και σημείωσε καλάθι. Γι' αυτό χάσαμε"

.

Για το πότε θα κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, είπε: "Κερδίσαμε μία φορά στην κανονική περίοδο και ήμασταν κοντά σήμερα. Οι παίκτες μας πιστεύουν, υπάρχει θέληση για τη νίκη και αν δεν πιστεύεις δεν υπάρχει λόγος να παίζεις, αλλιώς θα μπορούσαμε να παίζουμε με τον Πανιώνιο για την τρίτη θέση".

Για την τακτική στα φάουλ και τις χαμένες βολές, τόνισε: "Έκαναν φάουλ στον Σόφο επειδή ξέρουν ότι δεν βάζει τις βολές. Εμείς κάναμε το ίδιο στον Τομάσεβιτς. Για τον ίδιο λόγο, ο κόουτς δεν έβαλε τον Γιαβτόκας γιατί έχει 35%. Εμείς έπρεπε να τις βάλουμε, αλλά ο Μάτσε που έχει 90% τις έχασε. Συμβαίνουν κι αυτά. Όσο ανεβαίνει η πίεση κατεβαίνουν τα ποσοστά, αλλά το μόνο που δεν μπορώ να κάνω, είναι να σουτάρω για αυτούς.

Σας θυμίζω ότι όσο ο Σόφο ήταν στο παρκέ τον έστειλαν στη γραμμή δύο φορές και έχασε και τις τέσσερις βολές. Τότε ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 12 πόντων. Παρότι δεν το κάνω συνήθως, σήμερα έβαλα τον Σχορτσιανίτη να παίξει παρά το γεγονός ότι έκανε μόλις είκοσι λεπτά προπόνηση χθες"

.

"To έχω ξαναζήσει"
Για το επιθετικό ριμπάουντ του Διαμαντίδη, ο Πίνι Γκέρσον, έκανε και μία ιστορική αναδρομή: "Το έχω ξαναζήσει, πρόκειται για ένα ριμπάουντ Πρωταθλήματος! Ο Σαρπ είχε χάσει ένα μποξ άουτ σε ένα παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και του το θύμιζα για πέντε χρόνια.

Για το σημερινό ματς, το είχα πει ότι θα χάσουν το σουτ στην τελευταία επίθεση. Μικρά πράγματα κρίνουν το πρωτάθλημα. Στο τέλος του τάιμ άουτ είπα "πάρτε το ριμπάουντ, θα χάσουν το σουτ", το ορκίζομαι"

.

Η κορυφαία στιγμή, στην παράσταση που έδωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ήρθε στο τέλος της τοποθέτησής του, όταν μίλησε για τον Άλεξ Άκερ, που δέχθηκε την τάπα από τον Διαμαντίδη, τον οποίο χαρακτήρισε παίκτη του αγώνα: "Πρέπει να ξέρεις να κερδίζεις τα παιχνίδια. Αν ο Άκερ ήταν έμπειρος και ήταν 30 χρονών, θα έκανε μία προσποίηση και θα έστελνε τον Διαμαντίδη να καθαρίσει τις λάμπες. Μετά θα έβαζε το καλάθι".

Ο Πίνχας, μίλησε και για την αποθεραπεία, ενόψει του επόμενου παιχνιδιού: "Εκτός από τον Σκούνι, οι παίκτες μας μοιράστηκαν τον χρόνο και θα επανέλθουν. Έχουμε μία μέρα για ξεκούραση και δύο για προπόνηση".

Για την τελευταία φάση και το ενδεχόμενο να έγινε φάουλ στον Πεν από τον Διαμαντίδη, είπε: "Αυτό ήταν σίγουρα φάουλ. Είναι λογικό να σφυρίζουν έτσι οι διαιτητές, αφού παίζουμε εναντίον των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Δουλεύουν σκληρά, τους σέβονται οι διαιτητές και θα έπρεπε να ήμασταν δέκα πόντους πάνω για να δώσουμε στον Μπατίστ το ελεύθερο σουτ και το επιθετικό ριμπάουντ, στον Διαμαντίδη. Αν είσαι έξυπνος κερδίζεις το παιχνίδι, αλλιώς κοιτάζεις το επόμενο ματς, την επόμενη σεζόν, τους επόμενους παίκτες που θα έρθουν και τον επόμενο κόουτς"

.

Μάτσε: "Μπορεί και να ήταν φάουλ"
Από πλευράς παικτών του Ολυμπιακού, μίλησε ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και για τους δύο, αλλά μία ομάδα έπρεπε να νικήσει. Είχαν και οι δύο την ευκαιρία να κερδίσουν. Ήταν από τους καλύτερους τελικούς, αλλά πρέπει να τελειώσουν αυτά τα παιχνίδια της τύχης.

Στην κανονική περίοδο χάσαμε με παρόμοιο τρόπο, στο ΣΕΦ.Στην τελευταία φάση μπορεί να ήταν φάουλ. Αν γινόταν αυτή η φάση στη μέση του αγώνα ίσως να ήταν φάουλ. Οι διαιτητές θα έδιναν πλεονέκτημα για το Πρωτάθλημα σε μία ομάδα αν το έδιναν. Ίσως να ήταν"

.

*Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κρατούσε τα κλειδιά του καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και το γεγονός σχολίασε ο Γκέρσον. Ο Ιτούδης είπε ότι είναι τα κλειδιά της νίκης, αλλά ο Ζοτς, ελαφρώς εκνευρισμένος με την αρκετή ώρα που κατανάλωσε ο Πίνχας στην τοποθέτησή του, αλλά και από τη ζέστη που επικρατούσε στην αίθουσα Τύπου, είπε: "Εδώ γράφει ΠΑΟ. Ξέρεις τι σημαίνει; Πρωταθλητές Ευρώπης".




































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ