ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκέρσον: "Καλύτερα έτοιμους πολεμιστές"

Γκέρσον: "Καλύτερα έτοιμους πολεμιστές"
παγκος ομαδικη

Ο Πίνι Γκέρσον τόνισε πως "καλύτερα να έχεις έτοιμους πολεμιστές, παρά ταλέντα"

Ο Πίνι Γκέρσον ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας: "Καταλαβαίνετε ότι είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα και ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη η σειρά. Παίξαμε μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό που βοήθησε την ομάδα του με κόσμιο τρόπο και αξίζει με αυτό τον κόσμο να παίξει στην Ευρωλίγκα.

Θέλω να ευχαριστήσω δύο από τους παίκτες μου. Τον Χαρίση που έπαιξε τραυματίας και τον Παπαμακάριο που είχε πρόβλημα στη μέση, σε αντίθεση με τον Άκερ που δεν ακολούθησε την ομάδα και πρέπει η διοίκηση να επιληφθεί του θέματος. Και θα σας πω ένα πράγμα. Στον στρατό λέμε... ακολούθηστε με κι όχι πάτε μπροστά και θα σας ακολουθήσω. Αυτό που έκανε ο Άκερ ήταν απαράδεκτο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, είχαμε μία πολύ καλή άμυνα που κράτησε τον Άρη κάτω από 40%, ενώ στην επίθεση πήραμε σουτ με ψηλά ποσοστά. Όσο για την διαιτησία ήταν τρεις διαιτητές επιπέδου Ευρωλίγκα που θεωρώ ότι τα πήγαν καλά και θα συμφωνήσει και ο κ. Ματσόν".

Για την χρησιμοποίηση του Σχορτσιανίτη είπε: "Έγινα σαν προπονητής του χαντμπολ. Τον έβαζα τον Σοφοκλή στην επίθεση και τον έβγαζα στην άμυνα. Δεν ήταν τόσο εύκολη η χρησιμοποίησή του, καθώς ο Άρης στόχευσε πάνω του, ενώ στην επίθεση έκανε κάποια λάθη.

Πλέον, στους τελικούς εξαρτάται από τον Σοφοκλή το πώς θα παίξει και θα προπονηθεί. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεν έρχεται απλά στην προπόνηση. Προπονείται κιόλας. Σήμερα έκανε ένεση για να παίξει. Ίσως αυτό, να μην το έκανε στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα των οπαδών του και θα θέλει να βλέπει τον Σχορτσιανίτη να παίζει. Έτσι εγώ βρίσκομαι κάπου ανάμεσα ώστε να τους κρατάω ευτυχισμένους".

Σε ερώτηση, αν θέλει να απευθύνει κάποιο μήνυμα στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, απάντησε: '"Εχω καλή σχέση μαζί του όπως και με τον Ματσόν και τους υπόλοιπους. Τα τρία φετινά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολα και δυνατά. Δεν θα έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, δεν ξέρουμε ποιους στρατιώτες θα έχουμε αλλά πολλές φορές είναι καλύτερο να έχεις στρατιώτες που είναι έτοιμοι για την μάχη παρά ταλέντα. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και αυτό φαίνεται από το ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης".

Για το αν πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απάντησε: "Θα πάμε να πολεμήσουμε. Κανένας δεν θα μας δώσει τίποτα εύκολα".

Ματσόν: "Έχουμε κι άλλον τελικό"

Ο Αντρέα Ματσόν μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: "Δεν είναι εύκολο να μιλάς μετά από μία τέτοια ήττα. Είχαμε ένα φανταστικό κοινό, ο πρόεδρος ήρθε στα αποδυτήρια και μας είπε ότι όλη η οικογένεια του Άρη είναι πολύ περήφανη για την προσπάθεια μας, ο στόχος μας εξακολουθεί να υπάρχει και είναι η έξοδος στην Ευρωλίγκα. Από την πλευρά μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω γιατί βρισκομαστε σε μία τέτοια θέση από την στιγμή που στην κανονική περίοδο κάναμε τόσες νίκες.

Στην τρίτη περίοδο είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε, αλλά κάναμε κάποια λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει. Στο τεταρτο δεκάλεπτο είχαμε ελεύθερα σουτ και καλές επιλογές, αλλά ήμασταν άστοχοι. Έτσι είναι το μπάσκετ. Φυσικά υπάρχει μεγάλη πίκρα, αλλά μπορούμε να μάθουμε πράγματα και από αυτό το παιχνίδι.

Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε την Τρίτη είναι την βοήθεια του κόσμου μας, και όπως είπε και ο κ. Γκέρσον με τα παιχνίδια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και την πορεία μας μας, αξίζει να είμαστε στην Ευρωλίγκα. Παίξαμε 7 δυνατά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και του ευχόμαστε καλή τύχη στον τελικό και εμείς από την πλευρά μας έχουμε τον δικό μας τελικό που ξεκινά την Τρίτη το βράδυ.

Για την μη επίτευξη της υπέρβασης και την σειρά που ακολουθεί με τον Πανιώνιο τόνισε: "Το παιχνίδι της Τρίτης είναι για μας κλειδί, αλλά δεν πρέπει να νιώθουμε απογοήτευση σα να ήρθε το τέλος του κόσμου. Θα πρέπει να είμαστε θυμωμένοι με τους εαυτούς μας και να αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο. Πάντως, δεν καταλαβαίνω γιατί παίζουμε στην κανονική περίοδο τόσα παιχνίδια και δεν κατοχυρώνεται ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα όπως ισχύει για παράδειγμα στην Ιταλία".

Για τις επιλογές των παικτών του στην τελευταία περίοδο μετά το 72-71 σχολίασε: "Βάλαμε την μπάλα μέσα στο καλάθι αλλά γίνανε παγίδες και έτσι αναγκαστήκαμε να βγάλουμε την μπάλα έξω όπου οι σουτέρ μας μείνανε ελεύθεροι. Ήταν σωστές οι επιλογές και δεν πρέπει να κρινόμαστε από το αν μπήκε ένα σουτ ή όχι".

Για την παρουσία του Σκέιλς στην σειρά με τον Ολυμπιακό απάντησε: "Δεν πρέπει να κρίνουμε από τα χρήματα που παίρνει κάποιος παίκτης. Σήμερα είχαμε τον Σεραπίνας σε πολύ καλή μέρα στην αρχή του παιχνιδιού αλλά φορτώθηκε με φάουλ. Ο Σκέιλς είναι ο σουτέρ μας και ήταν επόμενο να πάρει προσπάθειες. Εχασε κάποια σουτ που μπορούσαν να μας δώσουν τη νίκη, σε άλλα παιχνίδια έβαλε τα σουτ και κερδίσαμε και ελπίζουμε στα επόμενα παιχνίδια να τον έχουμε σε καλύτερη κατάσταση".

Βασιλόπουλος: Τώρα έχουμε... πέντε τελικούς"

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δήλωσε: "Καταρχήν θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη και στον κόσμο του που ήταν εκπληκτικός. Αντικειμενικά εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα και είχαμε ευκαιρία να νικήσουμε εδώ και στο πρώτο ματς. Είχαμε υπομονή σε άμυνα και επίθεση. Δεν έγινε κάτι σπουδαίο περάσαμε στον τελικό και τώρα καλούμαστε να σταθούμε στο υψος των περιστάσεων. Σίγουρα έχει αξία η νίκη μας, καθώς παίζαμε σε μια καυτή έδρα, ενώ ο Άρης είχε καλή ψυχολογία. Είναι λογικό όταν νικάς, να πανηγυρίζεις. Τώρα, έχουμε τους τελικούς και νομίζω ότι θα πάμε σε πέντε ματς.

Για τον ίδιο, είπε: "Δεν είναι θέμα εξιλέωσης. Ήμουν πιο χαλαρός και αυτό που ήθελα, ήταν να βοηθήσω να φθάσει η ομάδα μου στη νίκη".

Καστλ: "Η χρονιά δεν τελείωσε"

Ο Τερελ Καστλ τόνισε: "Προσπαθήσαμε να παίξουμε σκληρά και να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε και δίκαια κέρδισε. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει για μας. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και θα πάμε να παίξουμε με τον Πανιώνιο όσα παιχνίδια χρειάζονται για να παίξουμε του χρόνου στην Ευρωλίγκα".

Αγγελόπουλος: "Άριστο κοουτσάρισμα"

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έδωσε συγχαρητήρια (με δηλώσεις του στο Superbasket.gr) στην ομάδα του Ολυμπιακού. Όπως είπε: "Είχαμε πολλά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, όλοι ήταν ενωμένοι και είχαν ψυχή. Το κοουτσάρισμα από τον Πίνι Γκέρσον ήταν άριστο. Ελπίζω να δω το ίδιο κοουτσάρισμα και την ίδια ψυχή απ’ όλη την ομάδα και στους τελικούς του πρωταθλήματος".







































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ