ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκέρσον: "Μπάσκετ όχι πόλεμο"

Γκέρσον: "Μπάσκετ όχι πόλεμο"
Ομπραντοβιτς, Γκερσον

Όπως αναμενόταν, σε ακόμα μια συνέντευξη Τύπου, οι δύο προπονητές αναφέρθηκαν περισσότερο στο πολεμικό κλίμα και όχι στο αγωνιστικό κομμάτι

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έδωσε συγχαρητήρια σε αυτόν που τον πέτυχε με το αντικείμενο και ο Πίνι Γκέρσον, στήριξε τις απόψεις του "Ζοτς" λέγοντας ότι δεν κάνουμε σωστή δουλειά, όταν για να φτάσει μία ομάδα στο γήπεδο, πρέπει να τη συνοδεύεται από 100 αστυνομικούς.
"Είναι μία μεγάλη νίκη για την ομάδα. Πέντε μέρες πριν ξέραμε ότι θα πρέπει να παίξουμε τρία εκτός έδρας ματς, με Παρτιζάν, Παναθηναϊκό και Μπανταλόνα και ο ΠΑΟ είναι η καλύτερη ομάδα από τις τρεις. Όλοι ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο παιχνίδι για να κερδίσει κάποιος. Εκτιμώ τον αγώνα των παικτών και τις τελευταίες δύο μέρες που ο Σόφο μπήκε στους αγώνες, είμαστε άλλη ομάδα. Μας έδωσε πίσω το παιχνίδι που χάσαμε εάναντίον του Άρη και τώρα είμαστε πάλι στο παιχνίδι".

"Τα τελευταία δύο παιχνίδια εναντίον της Παρτιζάν και του Παναθηναϊκού, μας έδωσαν μεγάλη ώθηση για το μέλλον, αλλά όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο δεν μπορεις να γιορτάζεις για πάνω από μία μέρα. Από αύριο ξεκινάμε για το παιχνίδι με την Μπανταλόνα που είναι πολύ δύσκολο".

"Δεν υπάρχουν μυστκά για τις νίκες. Με τον "Σόφο" γίνεται δουλειά για τη φυσική του κατάσταση. Είμαι λυπημένος που ο Σχορτσιανίτης δεν παίζει πάνω από 20 λεπτά. Οι παίκτες αρχίζουν να πιστεύουν, έχουμε καλύτερο ινσάιντ γκέιμ, δουλεύουμε 6 μήνες, έχουμε και απουσίες. Δεν είμαι μάγος να μαζεύω παίκτες και να βάζω κατευθειαν 100 πόντους. Για να κάνεις ομάδα θέλει χρόνο. Η επικοινωνια των παικτών είναι καλύτερη γι' αυτό μειώσαμε τα λάθη στα τελευταία παιχνίδια από 20 στα 10 και κάτω. Αυτό μας δίνει πιο πολλές κατοχές και μας βοηθούν".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε και στον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας: "Θα είμαι χαρούμενος αν μπορώ να λύσω το πρόβλημα προσαρμογής του "Μάτσε" αλλά δεν αναμένεται σύντομα. Αυτή είναι η νίκη της ομάδας, ο Παναθηναϊκός, έχει καταπληκτικούς παίκτες και αν ο "Μάτσε" γυρίσει θα είμαστε καλύτεροι στην επίθεση αλλά μάλλον όχι στην άμυνα".


Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπουρούσης, είπε: "Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν πολύ σημαντική νίκη σε μία καυτή έδρα και την θέλαμε πολύ όπως και ο ΠΑΟ.Πλέον την ξεχνάμε και σκεφτόμαστε την Μπανταλόνα. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Κόκκαλη και τους αδελφούς Αγγελόπουλους, και στον κόσμο που θέλουμε να γυρίσει κοντά μας".


Εν συνεχεία πήρε τον λόγο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Έπαιξαν πολύ καλά. Ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Έφες Πίλσεν. Όχι μόνο στο μισό γήπεδο, αλλά ουσιάστικά δεν είχαμε άμυνα στο τρανζίσιον λόγω της κακής κυκλοφορίας της μπάλας και των επιθετικών επιλογών δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε άμυνα γρήγορα από το αμυτντικό τους ριμπάουντ".

"Επίσης, χάσαμε πολλές μπάλες και ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο είναι τα ποσοστά στα τρίποντα. Τα σουτ μας ήταν σωστά δημιουργημένα και υπήρχαν φάσες που ήμασταν μόνοι μας και δεν σκοράραμε. Είχαμε μεγάλη θέληση, αλλά ίσως να άφησε και κάποιο σημάδι κούρασης το πρόγραμμα που ήδη γνωρίζαμε. Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, έγινε την Τετάρτη αντί για την Πέμπτη και της Κυριακής, Σάββατο. Γνωρίζετε άλλωστε, ότι μία μέρα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ σημαντική".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη διάθεση των παικτών: "Για τους παίκτες, θέλω να πω ότι έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα και ήταν εμφανής στο παρκέ, η θέλησή τους για τη νίκη".

Για το καλό που θα μπορούσε να κάνει η ήττα, είπε: " Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αφυπνιστεί η ομάδα, είναι ήδη. Δουλεύουμε πολύ καλά και είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Έχουμε μπροστά μας το πρόγραμμα, ξέρουμε τις δυνατότητές μας και γμωρίζουμε καλά ότι εξαρτάται η πορεία μας, από τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε στα προηγπούμενα χρόνια. Ο επόμενος αγώνας είναι για τους "16" της Ευρωλίγκας και κάθε μπάλα είναι σημαντική. Το ίδιο ισχύει και στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Και ο λόγος στα επεισόδια...
Αυτά ήταν τα λόγια των δύο προπονητών, όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η μεγαλύτερη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναλώθηκε στα πολλά αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ένα εκ των οποίων χτύπησε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Ομπράντοβιτς: "Επειδή θα του κάνετε ερώτηση για τον κόσμο θα αναφερθώ εγω πρώτα. Είχε εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, και το μεγαλύτερο μέρος του ματς πέρασε έτσι μόνο με φωνές. Αισθάνομαι πολύ λυπημένος για τα αντικείμενα που έπεσαν και αναμφίβολα αυτό είναι κομμάτι που το κάνουν χούλιγκανς. Δυστυχώς εμείς από το παρκέ δεν έχουμε τη δυνάτότητα να σταματήσουτμε αυτά τα φιανόμενα. Ίσως η λύση είναι να σταματήσει ο διπλανός του αυτόν που το κάνει, γιατί από τους 15.000 μικρός είναι ο αριθμός που τα δημιουργεί αυτα. Εμείς περιμένουμε την προσέλευση στο πολύ σημαντικό ματς της Τετάρτης και ελπίζουμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι ιδανική όπως στα ματς με Έφες και Ολυμπιακό (στη μεγαλύτερη διάρκειά του)".

Στη συνέχεια, ο Σέρβος κόουτς, ρωτήθηκε αν άλλαξε κάτι στη σχέση του με τον κόσμο, αφού όταν οι οπαδοί φώναξαν το όνομα του, όταν έφαγε το αντικείμενο, τους είπε να σταματήσουν: "Η σχέση με τον κόσμο είναι δεδομένη, μιλάμε για τους νορμάλ ανθρώπους. Έχουμε σημαντικό ματς την Τετάρτη και θέλουμε να διασκεδάσουμε με τον κόσμο που μας αγαπάει. Το επεισόδιο τελείωσε, δεν αλλάζει κάτι για την άποψη μου για τους φιλάθλους. Ίσως αυτός που χτύπησε τον κόουτς να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να λέει μπράβο στον εαυτό του, γιατί έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, χτυπώντας τον προπονητή της δικής του ομάδας".

"Σήμερα ήταν μεγάλη μέρα για το μπάσκετ, ένα φεστιβάλ με δύο μεγάλες ομάδες. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε μόνο για το μπάσκετ. Είδατε ότι οι σχέσεις του προπονητικού τιμ των δύο ομάδων είναι έξοχες. χαιρετηθήκαμε πριν το ματς και δίνουμε το καλό παράδειγμα στον κόσμο".

Γκέρσον: "Θα πω κάτι που είπα και μετά το παιχνίδι με την Παρτιζάν, όπου είχαμε τα ίδια φαινόμενα. Εκτιμώ τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο και υποστηρίζουν την ομάδα τους, αλλά όταν πετάς τέτοια πράγματα αυτό θα τους βλάψει όλους. Δυστυχώς χτύπησε ο Ομπράντοβιτς και λυπάμαι γι' αυτό ας μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι μπάκσετ, άκουσα τον Ομπράντοβιτς να λέει ας παίξουμε μπάσκετ νικήστε ή χάστε στο γήπεδο. Μας βλέπει όλη η Ευρώπη. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ μεγάλη ομάδα με καλούς οπαδούς και ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσουν να γίνονται αυτά τα πράγματα. Μιλάω και για τους δύο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Κερδίζει περισσότερες φορές ο ΠΑΟ και εμείς σήμερα, ας το δεχθούν και προχωράμε".

"Είδα όλον τον κόσμο, να αποθεώνει τον Ομπράντοβιτς, κατά την είσοδό του στο γήπεδο. Είναι ο μεγαλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και είναι η δεύτερη ή τρίτη φορά που τον ακούω να μιλάει για επεισόδια. Αν οι οπαδοί τον σέβονται ας κάνουν αυτό που λέει θα είναι καλύτερα για όλους μας. Δεν υπάρχουν πολλοί που κάνουν αυτά που έκανε σήμερα και να λένε αυτά που είπε. Οι περισσότεροι θα εκμεταλλευόντουσαν αυτό που κάνουν οι οπαδοί".

"Μιλάω πρώτα στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο κόσμος έρχεται να διασκεδάσει το ματς, έρχομαι από μία χώρα που υπάρχει πόλεμος κάθε μέρα, ερχόμαστε να παίξουμε μπάσκετ κι όχι να πολεμήσουμε. Μιλάμε τόση ώρα για τα αντικείμενα. Σας λέω την αλήθεια και το ίδιο έλεγα και στο Ισραήλ. Δεν θέλω να πηγαίνω σε αγώνα με αστυνομικούς. Δεν κάνουμε έτσι αθλητισμό. Αυτό με ενοχλεί. Σπρώξτε την ομάδα στη νίκη με φωνές και θα κάνετε καλό. Ο Παναθηναϊκός, επέστρεψε στο ματς και ξαφνικά σταμάτησε το παιχνίδι. Ποιος ξέρει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν δεν γινόταν η διακοπή;".

Πανηγυρισμοί στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια

Πανηγυρισμοί, φωνές και αγκαλιές στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι ξέσπασαν με το που πέρασαν τη φισούνα του ΟΑΚΑ και πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί των πρωταθλητών Ελλάδας.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια οι ήττες του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό είναι πολλές και η πίεση που έχουν δεχθεί παίκτες και προπονητές μεγάλη και ψυχολογικά επίπονη. Όμως, αυτό που αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πίνι Γκέρσον έσπευσε να ηρεμήσει τους παίκτες του λέγοντας: "Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τους πανηγυρισμούς και να κοιτάηξουμε το επόμενο ματς με την Μπανταλόνα".

Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες μαζεύτηκαν για το καθιερωμένο "ζντο" και στη συνέχεια οι τόνοι έπεσαν, αλλά όχι για πολύ, αφού λίγο αργότερα οι φωνές και οι αγκαλιές επανήλθαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Λίγο αργότερα και με το μυαλό καθαρό, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης τόνισε ότι "τώρα ξεκινάει η χρονιά για εμάς. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ανίκητος και σήμερα το αποδείξαμε. Ο κόουτς μας έκανε πάρα πολύ καλή προετοιμασία και κατάφερε να μας βγάλει τον καλύτερο μας εαυτό".

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είπε: "Θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη και είχαμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη στο Βελιγράφι επί της Παρτιζάν". Όσο για το μαρκάρισμά του πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε: "Ήταν μια ομαδική δουλειά. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και το πετύχαμε".














































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ