ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκέρσον: "Θα ήταν... κλοπή"

Γκέρσον: "Θα ήταν... κλοπή"
Ομπράντοβιτς Γκέρσον

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε ότι είναι η πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Περιμένοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Πίνι Γκέρσον τα είπε λίγο με τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους, που βρέθηκαν στην αίθουσα Τύπου. " Ο Παναθηναϊκός δεν έχει λεφτά για νερό", είπε στον υπέυθυνο Τύπου του Παναθηναϊκού, με το γνωστό του χιούμορ, ενώ απευθυνόμενος στον υπεύθυνο Τύπου του Ολυμπιακού τού είπε ότι θα το πληρώσει εκείνος.

"Mέτρησε η εμπειρία"
Οσον αφορά το παιχνίδι, ο Ισραηλινός προπονητής είπε: " Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, που πήρε με ωραίο τρόπο το Πρωτάθλημα. Δεν θα σας πω τι είπα στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι. Ο Παπανικολάου και ο Αλβέρτης ξέρουν πώς να κατακτούν τίτλους. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν καλά και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έκαναν τα πράγματα που έπρεπε και πήραν το ματς.

"Μένω και του χρόνου"
Για τη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο σχετικά με την παραμονή του στο Λιμάνι, ξεκαθάρισε πως "δεν έγινε πριν το πρώτο ματς. Είχε γίνει νωρίτερα. Δεν χρειάζομαι να νιώθω την εμπιστοσύνη κάποιου. Αν ήθελα να είμαι προπονητής σε άλλη ομάδα, θα το έκανα, αλλά μου αρέσει εδώ. Όμως, μια ομάδα πρέπει να έχει συνέχεια κι όχι να κρίνονται τα μέλη της από τρεις νίκες σε μια σεζόν επί του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν θα θυμάται τι καναμε τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει να κερδίζουμε τίτλους και όχι να έχουμε τη νοοτροπία τι να κάνουμε για να... κλέψουμε το πρωτάθλημα. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήξερα, ότι θα πρέπει να παλέψω για την κορυφή κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα.

"Έχουμε χειρότερο ρόστερ"
Όλοι βλέπουν τις διαφορές στα ρόστερ των δύο ομάδων. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε ένα δυνατό ρόστερ για την επόμενη Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Με τη Μακάμπι στο Ισραήλ, σε μερικά ματς ακόμη και να καθόμουν μέσα στα αποδυτήρια δεν θα υπήρχε διαφορά. Δεν χάσαμε το φετινό πρωτάθλημα σήμερα, αλλά κατα τη διάρκεια της σεζόν, όταν ο Σόφο δεν έπαιξε κόντρα στον Άρη και ο Άκερ βγήκε με πέντε φάουλ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Λέγαμε και στο προηγούμενο ματς στο ΣΕΦ για τη φαντασία. Αν παίζαμε με ολόκληρο το ρόστερ μέσα στη χρονιά, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Είμαστε η μόνη ομάδα που νίκησε τρεις φορές τους πρωταθλητές Ευρώπης. Στους τρεις μήνες ο Άκερ δεν έκανε προπόνηση τον έναν, ο Μάτσε επτά μήνες ήταν εκτός δράσης και ο Σόφο έπαιξε στα μισά παιχνίδια.




Όμως, οι παίκτες που έχω έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Έπαιξαν ακόμη και τραυματίες. Αν είμαι εδώ και του χρόνου θα κτίσουμε ένα δυνατό ρόστερ και ελπίζω να έχω την υποστήριξη της διοίκησης για να κάνω τις κινήσεις που θέλω. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε τόσο στην Ευρώπη, όσο και την Ελλάδα. Αν παίρναμε το πρωτάθλημα θα ήταν σα να το... κλέβαμε. Θα ήταν έκπληξη. Έπεισα τους παίκτες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε δυο σειρές αγώνων με μειονέκτημα έδρας.

Τα φάουλ στην τρίτη περίοδο ήταν 19-6 και χρεωθήκαμε δύο τεχνικές ποινές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, που δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Είναι αλήθεια, ότι όσο καιρό βρίσκομαι στην Ελλάδα δεν έχω βρίσει ποτέ διαιτητές, κάτι που έκανα στο παρελθόν, ειδικά στη χώρα μου όπου με καταλάβαιναν. Εδώ όμως δεν ξέρουν τι λέω. Είπα στο ημίχρονο στον Ομπράντοβις ότι θα μας δώσουν δύο τεχνικές ποινές ακόμη κι εγώ και ο Ελληνιάδης μέναμε στα αποδυτήρια".



Zoτς: " Η καλύτερη σεζόν μας"
Με μπλουζάκια που έγραφαν "Triple Crown", εμφανίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, τόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο και ο Δημήτρης Ιτούδης. Τους "Ζοτς", μάλιστα, ήταν λίγο μεγάλο και ο ίδιος αστειεύτηκε λέγοντας ότι έχει κάποιους φίλους που θα τους κάνει σίγουρα, ενώ δεν θα τον πείραζε να γινόταν το ίδιο λάθος και του χρόνου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ξεκίνησε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, για την εκπληκτική σειρά αυτών των αγώνων. Έπαιξαν πολύ καλά και ο σεβασμός τον οποίο τρέφαμε για τον αντίπαλό μας, αποδείχθηκε και μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και θεωρώ ότι στη σειρά των τελικών ήμασταν καλύτεροι. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για μία φανταστική σεζόν. Οι τελευταίες μου κουβέντες πριν βγει η ομάδα για ζέσταμα, ήταν πως ότι και αν γινόταν στο τελευταίο ματς, η περίοδος ήταν καταπληκτική και θα έπρεπε να παίξουν όπως ξέρουν στο τελευταίο παιχνίδι".

"Άσχετα με την κούραση, την πνευματική ή τη σωματική, οι παίκτες μας βρήκαν το κουράγιο για να αντεπεξέλθουν στο τελευταίο ματς και να κατακτήσουν τον τίτλο. Συγχαρητήρια για τη φανταστική σεζόν στους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας, τους αθλητές μας, που και οι 15 είχαν τον ρόλο τους και προσέφεραν βάζοντας τις ικανότητες τους μέσα στο σύνολο. Γι' αυτό το λόγο πέτυχαν".

"Ευχαριστώ κόσμο, διοίκηση και τεχνικό τιμ"
Στη συνέχεια, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο στον κόσμο, όσο και στη διοίκηση: " Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" και ένα μπράβο στον κόσμο. Όπως είχα πει από την αρχή ο κόσμος ήταν μαζί μας και μας βοήθησε στο να εκπληρώσουμε τις δικές του προσδοκίες. Επίσης ευχαριστώ πάρα πολύ τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, στους οποίους οφείλεται αυτό το μεγάλο δημιούργημα και το γεγονός ότι εμείς είμαστε εδώ όλα αυτά τα χρόνια με την αμέριστη συμπαράσταση και συγκατάβασή τους, για ότι κάνουμε".

" Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τεχνικό τιμ με το οποίο είμαστε από την αρχή μαζί. Όλοι από οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκονται, είναι πάντα κοντά στην ομάδα και είναι δύσκολο να βρω άλλες λέξεις για μία τόσο φανταστική σεζόν. Αναμφίβολα, αυτή είναι η καλύτερη σεζόν για τον Παναθηναϊκό και αυτό που μας χρειάζεται είναι να ξεκουραστούμε αλλά και να βρούμε τις λύσεις και τον δρόμο για το χτίσιμο της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν".

"Περιμένω την επόμενη προπόνηση"

Όταν ρωτήθηκε, τι περιμένει πλέον αφού έχει κατακτήσει τόσους τίτλους, είπε: " Όπως πάντα την επόμενη προπόνηση. Όταν αρχίσει η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, θα δω ποιοι θα είναι στην ομάδα και σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες που θα γυρίσουν από τις εθνικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι, όταν επιστρέφουν οι παίκτες από τις εθνικές στις οποίες αγωνίζονται με επιτυχία και σε υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά στην ερώτηση, όσο αισθάνομαι ότι αγαπάω αυτό που κάνω, η αδρεναλίνη μου είναι στα ύψη, και ζω για την προπόνηση και την πορεία μίας ομάδας, θα συνεχίσω. Αν δεν έχω το ίδιο πάθος και τη θέληση, θα σταματήσω γιατί υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή".

Για την κούραση των παικτών, είπε: " Είναι πολύ δύσκολο να παίζουν τόσα ματς. Είναι σημαντικό ότι από σήμερα ως την κλήση στις εθνικές, θα έχουν ένα μήνα για να ξεκουραστούν αλλά γι' αυτούς είναι πιο εύκολο γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν. Μιλάμε για παίκτες που έχουν σημαντικό ρόλο στις εθνικές ομάδες. Είναι μεγάλη τιμή να παίζεις για τη χώρα σου και θα πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν για να βοηθούν τη χώρα τους. Πολύ σημαντική είναι και η πνευματική κούραση και εκεί χρειάζεται να ξεκαθαρίσει ο κάθε παίκτης μέσα στο μυαλό του, πως μπορεί να ξεκουραστεί".

Όσον αφορά στην κούραση που φάνηκε κατά τη διάρκεια των τελικών, τόνισε: " Υπήρχε η κούραση και ήταν δεδομένη. Σε όλα τα πλέι οφ και ειδικά στους τελικούς, είχαμε σημεία που περνούσαμε μία κρίση και δεν είχαμε την έξτρα φρεσκάδα, για να γεμίσουμε τους χώρους, να παίξουμε άμυνα, να δώσουμε βοήθειες κ.τ.λ".

"Σπουδαίος ο Παπανικολάου"
Για τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι, Δημήτρη Παπανικολάου, τόνισε: " Είναι ένας από τους παίκτες μας, με μεγάλη εμπειρία. Είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης με δύο τριπλ κράουν. Έχει τεράστια εμπειρία και δίνει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα. Για μας είναι ένας σπουδαίος παίκτης που νομίζουμε ότι ήρθε στην πιο κατάλληλη ηλικία. Βάζει πάντα το καλό της ομάδας πάνω από οποιαδήποτε προσωπική επιτυχία, κάτι που είναι σημαντικό για έναν παίκτη με εικόνες από συλλογικό και εθνικό επίπεδο".

Έγινε και ερώτηση για τους Σπερς και κατά πόσο μπορεί ο Παναθηναϊκός να τους νικήσει, είπε: " Το μόνο που σκέφτομαι είναι να βγω λίγο έξω, ποιους Σπερς μου λέτε τώρα";

"Σήμερα έπαιξαν όλοι"
" Σήμερα στο τελευταίο ματς, όσοι έπαιξαν βοήθησαν πολύ. Στα προηγούμενα ματς δεν συνέβη αυτό. Ο Παναθηναϊκός, κέρδισε και τους τρεις τίτλους και τον τελευταίο λόγω πλουσίου σε ταλέντο, ήθος, αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Διαθέτουν ιδιαίτερα χαρίσματα, που μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτές τις δύσκολες αποστολές. Επίσης το πλέον σημαντικό είναι ότι αυτοί οι σπουδαίοι παίκτες είναι χαμηλού προφίλ και δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε τέτοια ατμόσφαιρα και μπορούμε κι εμείς που είμαστε εδώ να έχουμε μία καλή ατμόσφαιρα, αλλά είναι διαφορετικό να περνάς από τόσες φάσεις μέσα στη σεζόν και να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η ατμόσφαιρα. Ίσως μετά από χρόνια κάποιοι από αυτούς που θα βρεθούν μεταξύ τους να θυμηθούν, ότι το 2007 είχαμε πάρει και τους τρεις τίτλους και πως αυτός ο προπονητής μας ήταν συνέχεια πάνω από το κεφάλι μας και μας... έπρηζε".

"Σπουδαίος ο Πίνι"
Λίγο πριν το τέλος, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά, στο πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων και στον Πίνι Γκέρσον: " Αισθάνομαι πολύ περήφανος για τη φιλία μου με τον Πίνι, είναι σπουδαίος άνθρωπος και κόουτς. Επαναλαμβάνω ότι η ατμόσφαιρα μεταξύ των φορέων των δύο ομάδων, ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο αγωνιστικής συμπεριφοράς και ήμασταν αντίπαλοι μόνο μέσα στο γήπεδο. Αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν έχω απέναντί μου τον Πίνι Γκέρσον. Η επιτυχία μας είναι μεγαλύτερη γιατί κερδίσαμε έναν αντίπαλο που είναι πάντα ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό".

Τελειώνοντας αναφέρθηκε και στην άνοδο της επιθετικής συγκομιδής της ομάδας του: " Αν βάζαμε και κάποια άλλα ελεύθερα σουτ ίσως να είχαμε και πάνω από 100 πόντους. Σήμερα είχαμε καλύτερη παραγωγική διαδικασία".

* Οκτώ συλλήψεις έγιναν από τους αστυνομικούς, οι τρεις για πλαστά εισιτήρια και οι άλλες για χρήση φωτοβολίδων, ενώ δύο άντρες της εταιρίας σεκιούριτι μεταφερθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς έσκασε μια κροτίδα στα χέρια τους και ο ένας έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά στα δάκτυλά του.








































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ