EUROCUP

Γκραν Κανάρια-Πανελλήνιος: 73-51

Γκραν Κανάρια-Πανελλήνιος: 73-51
Σμιθ INTIME SPORTS

Ένα ημίχρονο άντεξε ο Πανελλήνιος στην έδρα της Γκραν Κανάρια και ηττήθηκε με 73-51

Οι "Ολυμπιονίκες" παρουσίασαν το καλό τους πρόσωπο μόνο στα πρώτα 15 λεπτά του ματς, αλλά στη συνέχεια άρχισαν σταδιακά να χάνουν τον ρυθμό τους με αποκορύφωμα την τελευταία περίοδο. Το μόνο θετικό για την ελληνική ομάδα ήταν ότι δεν απώλεσε τη διαφορά με την οποία είχε νικήσει στο πρώτο ματς, η οποία ενδέχεται να της φανεί χρήσιμη στη συνέχεια.
Την τελευταία αγωνιστική (12/1) ο Πανελλήνιος θα υποδεχθεί τη Νανσί και χρειάζεται μόνο νίκη για να μην μπει σε περιπέτειες.

Ο αγώνας
Με τον Μοράν να την οδηγεί η Γκραν Κανάρια μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε παρά το νευρικό ξεκίνημα και των δύο ομάδων, να προηγηθεί με 7-4 στα μισά του δεκαλέπτου. Ντέιβις και Σμιθ όμως είχαν διαφορετική άποψη, καταφέρνοντας να οδηγήσουν τους "Ολυμπιονίκες" σε σερί 0-7 και το προβάδισμα με 7-11. Η ελληνική ομάδα έφτασε ως το +5 (8-13) πριν ο ΜακΝτόναλντ διαμορφώσει το 10-13 της πρώτης περιόδου.

Το προβάδισμα έμεινε στους παίκτες του Ζούρου και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά οι γηπεδούχοι άρχισαν να συνέρχονται κυρίως χάρη στη βοήθεια που πήραν από τους Αμερικάνους τους. Το 12-17 έγινε 19-19 και στη συνέχεια 20-19 υπέρ τους 3 λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Ξανθόπουλος έδωσε για ακόμα μία φορά την πρωτοπορία στην ομάδα του (22-23) αλλά η συνέχεια άνηκε στην ισπανική ομάδα που εμ τους Αγκουστίν και Μοράν έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενη με 29-25.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για τον Πανελλήνιο στην τρίτη περίοδο, αφού δεν κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Σιγά-σιγά η Γκραν Κανάρια άρχισε να οικοδομεί μία σημαντική διαφορά που έφτασε ως το +9 (40-31) μετά από 4 λεπτά. Με τον Μπλέικνι οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επανέλθουν, αλλά οι παίκτες του Μαρτίνεθ δεν έχασαν τον έλεγχο. Απάντησαν με σερί 7-0 και προηγήθηκαν με 13 πόντους (47-34), πριν το δεκάλεπτο τελειώσει με σκορ 51-40.

Με μόλις δύο πόντους στα πρώτα 5 λεπτά της τελευταίας περιόδου, ο Πανελλήνιος έχασε οριστικά τη μάχη της ανάκαμψης, αφού έμεινε πίσω με 20 πόντους (62-42). Από εκεί και μετά το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία με τους Ισπανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη με 73-51.

Tα δεκάλεπτα: 10-13, 29-25, 51-40, 73-51

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Γκραν Κανάρια (Μαρτίνεθ): Φίσερ 2, Ογκουστίν 19, Σαβάν 4, Μπέλας 4, Νόρις, Κίκερτ, Μοράν 13 (3), Κάρολ 5 (1), Σάντερς 11 (3), ΜακΝτόναλντ 15

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 3 (1), Χαραλαμπίδης 3 (1), Καλαϊτζής, Τζόνσεν 2, Σμιθ 18 (2), Πέτρουλας, Γεωργαλής, Μπλέικνι 15 (1), Ντέιβις 5 (1), Βουγιούκας 3, Όστοϊτς 2

Για τα αναλυτικά στατιστικά της Γκραν Κανάρια εδώ . Για αυτά του Πανελληνίου εδώ .

Ζούρος: "Στο χέρι μας η πρόκριση"

Ο Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Δεν είναι δυνατόν να κερδίσεις ένα παιχνίδι, στο οποίο κάνεις 24 λάθη και ο αντίπαλος παίρνει 15 επιθετικά ριμπάουντ. Το να μην βάλεις πολλούς πόντους στην επίθεση, μπορεί να συμβεί. Το να μην παίζεις όμως άμυνα και να χάνεις τόσα ριμπάουντ, δεν επιτρέπεται. Τώρα έχουμε άλλη μία ευκαιρία την Τρίτη για να πάρουμε την πρόκριση, η οποία είναι στο χέρι μας, αν κερδίσουμε τη Νανσί.

Δυστυχώς σήμερα είχαμε κάποια προβλήματα, καθώς ο Μανώλης Παπαμακάριος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο στην προθέρμανση και δεν αγωνίστηκε, ενώ και ο Ξανθόπουλος χτύπησε κατά τη διάρκεια του αγώνα και με δική του ευθύνη ζήτησε να αγωνιστεί. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Αρη για το ελληνικό πρωτάθλημα

".























TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ