ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γουίλιαμς-Γκος: Σε εξέλιξη οι επαφές με τον Ολυμπιακό, τα θέλω του Αμερικανού και η πρόταση αλά Μιλουτίνοβ των "ερυθρόλευκων"

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος
Ο Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν για τον Ολυμπιακό και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Οι απαιτήσεις του Αμερικανού και η επιθυμία του να επιστρέψει, η πρόταση αλά Μιλουτίνοβ των “ερυθρόλευκων” και η ανάγκη να διατηρηθούν οι ισορροπίες.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αποτελεί εδώ και μέρες τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού. Η υπόθεσή του δεν είναι απλή, αφού την πόρτα του έχουν χτυπήσει και άλλες ομάδες της EuroLeague. Αυτό όμως δεν αλλάζει τον τρόπο που προσεγγίζει την υπόθεση η ομάδα του Πειραιά.

Ο Αμερικανός γκαρντ βλέπει το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του και έχει προσαρμόσει αντίστοιχα τις απαιτήσεις του, δείχνοντας όμως έμπρακτα και ότι επιθυμεί επανασύνδεση.

Συγκεκριμένα, στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τις άλλες ομάδες ζητάει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 1.5 εκατ. ευρώ, ωστόσο από τον Ολυμπιακό ζητάει 1.2 εκατ. ευρώ. Αυτό όμως είναι ένα νούμερο στο οποίο δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει η ομάδα του Πειραιά. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Το συμβόλαιο του Γουόκαπ, οι ισορροπίες και η πρόταση αλά Μιλουτίνοβ

Ο Ολυμπιακός θέλει την επιστροφη του Γουίλιαμς-Γκος στο ΣΕΦ, ενώ ο Αμερικανός δείχνει με τον τρόπο του ότι επιθυμεί την επανασύνδεση. Την ίδια στιγμή όμως οι “ερυθρόλευκοι” δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τις ισορροπίες για χάρη του πρώην παίκτη της Ρεάλ, όσο και αν τον θέλουν. Για αυτό και η δική τους πρόταση κινείται σε πολύ συγκεκριμένα πλαίσια.

Ο Ολυμπιακός έχει καταστήσει σαφές ότι το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να διαθέσει για τις ετήσιες αποδοχές του Αμερικανού είναι 900.000 με 950.000 ευρώ. Ο λόγος είναι σαφής:

Τον περασμένο Απρίλιο ο Τόμας Γουόκαπ υπέγραψε επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2027, με τις ετήσιες αποδοχές του να ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ. Αυτή ήταν η ανταμοιβή του για μία τρομερή σεζόν, όπου εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ της EuroLeague και έφτασε κοντά στο να αναδειχθεί αμυντικός της χρονιάς.

Δεν γίνεται λοιπόν να έχει μεγαλύτερο συμβόλαιο ο Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος εκτός των άλλων - με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό των "ερυθρόλευκων" - θα έρχεται πίσω από τον Τεξανό γκαρντ (που λογικά θα συνυπάρχει με τον Αϊζέια Κάναν στην αρχική πεντάδα, αφού ο Ολυμπιακός αναμένεται να ενεργοποιήσει την σχετική option μέχρι τις 5 Ιουλίου).

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν προσεγγίσει την υπόθεση του Γουίλιαμς-Γκος όπως και αυτή του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Γνώριζαν ότι ο Σέρβος είχε καλύτερα - οικονομικά - προτάσεις από άλλες ομάδες. Έμειναν όμως πιστοί στο πλάνο τους και τον σχεδιασμό τους, πείθοντας τελικά τον Μιλουτίνοβ να συμφωνήσει σε διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές λίγο πάνω από 2.7 εκατ. ευρώ.

Είναι σαφές ότι η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην πρόταση του Ολυμπιακού και του Γουίλιαμς-Γκος δεν είναι μεγάλη. Υπάρχει αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία, κάτι ωστόσο που προς το παρόν δεν συμβαίνει, άρα τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ειδικά σε μία περίοδο που όλες οι ομάδες της EuroLeague αναζητούν γκαρντ και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε μία μέρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ