NBA

Γράμμα από το Χιούστον

Γράμμα από το Χιούστον
Σπανούλης

Ο Φραν Μπλάνμπερι, αρθρογράφος των Χιούστον Κρόνικλς γράφει στο SPORT 24 για τον Βασίλη Σπανούλη

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος απορρίπτει, κατ' αρχήν, την παραφιλολογία περί ανταλλαγής του Σπανούλη, σημειώνει ότι οι Ρόκετς ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στον Έλληνα άσο, χωρίς όμως να δίνει περιθώρια αλλαγής της στάσης του Βαν Γκάντι. Από την στιγμή που οι Ρόκετς νικούν χωρίς τον Γιάο, είναι λίγο δύσκολο, ο κόουτς του Χιούστον να κάνει αλλαγές, στην ομάδα του, σκεφτόμενος τον Βασίλη.
Ο Φραν Μπλάνμπερι γράφει, ακόμη, σε τι μειονεκτεί μέχρι στιγμής ο Σπανούλης τονίζοντας όμως ότι οι Ρόκετς θέλουν τον Έλληνα για πολλά χρόνια στο Χιούστον.

Το πλήρες ρεπορτάζ, για το SPORT 24, από τον Φραν Μπλάνμπερι έχει ως εξής:

1. Οι Ρόκετς δεν ψάχνουν να ανταλλάξουν τον Σπανούλη. Αντιθέτως, ο στόχος είναι να τον προωθήσουν σιγά-σιγά, πιστεύοντας ότι θα έχουν κέρδος στο μέλλον. Λέγοντας αυτά, αν υπάρξει κάποια ομάδα η οποία επιθυμεί ένα trade προσφέροντας ανταλλάγματα τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την ομάδα, ενδεχομένως να σκεφτούν να συμπεριλάβουν τον Σπανούλη στο σχετικό πακέτο και σε περίπτωση που το ζητήσει η ενδιαφερόμενη ομάδα. Θυμηθείτε, όμως. Λέω ... ότι θα το σκεφτούν.



2. Γνωρίζω ότι ο Σπανούλης είναι δυσαρεστημένος από την μικρή συμμετοχή του στο παιχνίδι των Ρόκετς, αλλά δεν μπορώ να σας πω ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, πολύ σύντομα. Οι Ρόκετς μετράνε ένα 7-2, με τον Γιάο εκτός ομάδας και ο Βαν Γκάντι δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες που χρησιμοποιεί. Άρα δεν τίθεται θέμα άμεσων αλλαγών στα σχέδια του προπονητή.



3.Ο Σπανούλης θέλει να παίξει και ενδεχομένως να πίστευε ότι ήρθε στο Χιούστον, έχοντας εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω ότι είναι ένας νέος παίκτης με μεγάλη προοπτική. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είχε μια πολύ μεγάλη όσο και σύντομη επιτυχημένη καριέρα στην Ευρώπη. Πήγε γρήγορα στον Παναθηναϊκό, πέτυχε και στην Εθνική Ελλάδος. Αλλά θα του πάρει αρκετό χρόνο για να μάθει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στην Ευρώπη.



4.Θα έλεγα ότι το πρόβλημά του εντοπίζεται στην άμυνα κι αυτό πάντα θα είναι πρόβλημα με τον Βαν Γκάντι προπονητή. Επίσης κάνει πολλά λάθη, κάτι που προβληματίζει τον κόουτς. Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι οι Ρόκετς είναι απογοητευμένοι. Τον θέλουν για πολύ καιρό στο Χιούστον. Είναι πρόκληση, άλλωστε, να πείσουν τον Σπανούλη και όχι να τον απογοητεύσουν, ώστε να τον έχουν μαζί τους για πολλά χρόνια.







TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ