Η 1η μέρα του Eurobasket με 10 αριθμούς
Η χειρότερη επιθετική επίδοση του Ισραήλ από το 1961, τα 20 σερί άστοχα σουτ (!) και οι υπόλοιποι αριθμοί που ξεχώρισαν από την πρεμιέρα του Eurobasket (VIDEO).
Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ενδιαφέρων Eurobasket μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Η πρεμιέρα σε Ελσίνκι και Τελ Αβίβ περιείχε από μία μεγάλη έκπληξη σε κάθε όμιλο, αλλά και πάρα πολλά αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία. Θετικά και αρνητικά. Τα βρήκαμε, ξεχωρίσαμε 10 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε...
110
Ο απολογισμός της Σλοβενίας στο efficiency στην αναμέτρηση με την Πολωνία ήταν μία... τρίχα καλύτερος από αυτόν της Ελλάδας (109). Βάσει στατιστικής, αυτές οι δύο ήταν οι καλύτερες σε απόδοση ομάδες της πρεμιέρας.
48
Οι 48 πόντοι που πέτυχε το Ισραήλ στον αγώνα με την Ιταλία αποτελούν τη χειρότερη επιθετική επίδοσή του σε Eurobasket τα τελευταία 56 χρόνια! Η τελευταία φορά που σημείωσε λιγότερους πόντους ήταν στις 4 Μαΐου 1961, σε έναν αγώνα με τη Γαλλία (41). Οι 48 πόντοι είναι επίσης οι λιγότεροι που έχουν επιτευχθεί χρονικά σε Eurobasket από τις 7/9/2013, όταν η Φινλανδία είχε μείνει στους 44 πάλι απέναντι στους Ιταλούς. Νωρίτερα την ίδια μέρα η Ισπανία είχε δεχτεί 39 πόντους από την Τσεχία...
42
Τόσα ήταν τα λάθη που έγιναν συνολικά στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ισλανδία . Τα περισσότερα από κάθε άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας.
32
Αυτός ήταν ο απολογισμός του Ντένις Σρέντερ στο σύστημα αξιολόγησης. Όσοι και οι πόντοι που πέτυχε στη νίκη της Γερμανίας επί της Ουκρανίας . Ο άσος των Ατλάντα Χοκς ήταν πρώτος και στους δύο στατιστικούς τομείς κατά την πρώτη ημέρα.
20
Συνολικά το Ισραήλ σούταρε με ποσοστό 26,3% και είχε 1/14 τρίποντα στη βαριά ήττα από την Ιταλία . Το στατιστικό που... βγάζει μάτια, πάντως, είναι άλλο. Η ομάδα του Ερέζ Έντελσταϊν δεν πέτυχε ούτε ένα καλάθι στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα! Όχι, δεν πρόκειται για λάθος. Οι Ισραηλινοί αστόχησαν στα τελευταία 20 σουτ που επιχείρησαν (14 δίποντα και 6 τρίποντα) και σκόραραν μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στα τελευταία 15 λεπτά.
13
Η Ιταλία έδειξε από τα παιχνίδια προετοιμασίας ότι θα ζήσει και θα πεθάνει με τα τρίποντα. Στην πρεμιέρα της... θριάμβευσε χάρις σε αυτά. Οι “ατζούρι” πέτυχαν 13 τρίποντα σε 27 προσπάθειες , δηλαδή δύο παραπάνω από τα εύστοχα δίποντα που είχαν (επίσης σε 27 προσπάθειες).
9
Τόσες ήταν οι συνεχόμενες νίκες που μετρούσαν οι διοργανωτές στις πρεμιέρες του Eurobasket μέχρι να ηττηθεί το Ισραήλ από την Ιταλία . Η τελευταία διοργανώτρια χώρα που έχασε σε πρεμιέρα ήταν η Σερβία/Μαυροβούνιο το 2005 -από την Ισπανία 70-89. Η τελευταία που ηττήθηκε με μεγαλύτερη διαφορά από το 48-69 του Ισραήλ, ήταν η Σουηδία το 2003 -πάλι από την Ισπανία με 52-99.
4
Αυτή ήταν η προσφορά των αναπληρωματικών παικτών του Ισραήλ στον αγώνα με την Ιταλία : 4 πόντοι, όλοι με ελεύθερες βολές. Ο πάγκος του Ισραήλ είχε 0/10 σουτ.
0
Η Ισλανδία ήταν η μόνη ομάδα που δεν προηγήθηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο στον πρώτο αγώνα της. Τα 2/23 τρίποντα και το 31,6% με το οποίο σούταρε συνολικά η ομάδα του Κρεγκ Πέντερσεν σαφώς και έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό...
-24
Αυτός ήταν ο απολογισμός του Τόμας Ερτέλ στο δείκτη “+/-” στα 23'19'' που αγωνίστηκε στην ήττα της Γαλλίας από τη Φινλανδία . Ο αριθμός αυτός δεν θα ήταν άξιος αναφοράς, εφόσον οι “τρικολόρ” είχαν ηττηθεί με 29 πόντους διαφορά, όπως η Ισλανδία π.χ. Και ο Χέρμανσον, άλλωστε, είχε -24 στα 26'51'' που έπαιξε. Το ότι είχε όμως ο Ερτέλ -24 σε αγώνα που κρίθηκε στο καλάθι, ε αυτό δεν το συναντάμε και πολύ συχνά... Το ίδιο ισχύει και για το -13 του Κέβιν Σεραφάν σε μόλις 3'40''!