ΑΡΗΣ

"Η 2η θέση και η παραμονή"

"Η 2η θέση και η παραμονή"
Ματσόν

Ο Αντρέα Ματσόν δεν θέλει να μιλάει για την παραμονή του, αλλά μόνο για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

- Κόουτς φτάσαμε λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος ο Άρης είναι στην 2η θέση. Ουσιαστικά είναι στα... χέρια σας να την κρατήσετε ως το τέλος...

"Πραγματικά έχουμε την τύχη στα χέρια μας και πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έμειναν για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την δεύτερη θέση. Είναι ένας στόχος που έχουμε βάλει στην διάρκεια της πορείας μας με βάση τις εμφανίσεις μας και μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού αποδείξαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε.

Υπάρχουν τέσσερα σημαντικά παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου τα οποία πρέπει να κερδίσουμε. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και μαχητικότητα για να μπορέσουμε να πάρουμε τις νίκες. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που είναι το επόμενο παιχνίδι και όχι τα πλέι οφ"

.

- Αισθάνεστε πίεση για την 2η θέση;

"Όχι δεν νιώθουμε πίεση από κανέναν. Όταν δουλεύεις σε τόσο υψηλό επίπεδο και θέλεις να πρωταγωνιστείς μαθαίνεις να ζεις με την πίεση, να την διαχειρίζεσαι προς όφελος σου και δεν την αφήνεις να σε επηρεάζει σε κανένα επίπεδο. Αυτό κάνουμε κι εμείς".

- Οι φίλαθλοι βέβαια από την πλευρά τους θέτουν υψηλούς στόχους για την ομάδα, ζητώντας συμμετοχή στους τελικούς των πλέι οφ αλλά ακόμη και το πρωτάθλημα. Πως το αντιλαμβάνεσαι;

"Σίγουρα οι φίλαθλοι θέλουν να δουν την ομάδα τους να κερδίζει τίτλους και να είναι στην κορυφή. Αλλά εμείς δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο, θα είναι μεγάλο λάθος και θα μας βγάλει... από τον δρόμο. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον επόμενο αγώνα για το πρωτάθλημα, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα πλέι οφ τότε έχουμε χάσει και κινδυνεύουμε να μην πετύχουμε τίποτα".

- Οπότε κάποια ερώτηση για μία υποθετική μονομαχία στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό δεν θα πάρει απάντηση...

"Είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Ο Άρης είναι μία νορμάλ ομάδα η οποία κάνει μία εξαιρετική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καταφέραμε να κερδίσουμε δύο φορές τον Ολυμπιακό, μία ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ και καταπληκτικούς παίκτες. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό.

Αν φτάσουμε στους τελικούς, κάτι που είναι στόχος μας δεν το κρύβω, τότε θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά αν το κάνουμε τώρα θα είναι λάθος. Δεν θέλω να λέω μεγάλα πράγματα για τους τελικούς. Είναι καλύτερα να κρατάμε ήπιους τόνους, να μην μιλάμε πολύ. Να δουλεύουμε... στο σκοτάδι, να μην μας υπολογίζουν για να τους κάνουμε την ζημιά. Έτσι πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Δεν μας υπολόγιζαν και το πλήρωσαν"

.

- Ο Άρης έδειχνε ότι βρήκε έναν ρυθμό αλλά ήρθε η διακοπή. Πόσο θα σας επηρεάσει;

"Ελπίζω ότι αρκετά. Σίγουρα αυτή η διακοπή των δύο εβδομάδων δεν θα μας κάνει καλό. Η ομάδα είχε βρει έναν καλό ρυθμό και τώρα πρέπει μέσα από τις προπονήσεις να τον διατηρήσουμε, αλλά αυτό θα φανεί στον επόμενο αγώνα μας".

- Επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ένα μεγάλο ντέρμπι το οποίο θα γίνει με την παρουσία των φιλάθλων του Αρη. Μία εξέλιξη θετική...

"Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι θα έχουμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους μας. Ήταν μία καλή απόφαση από όλες τις απόψεις. Από οικονομική άποψη γιατί τα έσοδα από τα εισιτήρια θα βοηθήσουν την ΚΑΕ αλλά και από αγωνιστική μιας και η παρουσία τους μας δίνει δύναμη, είναι ένα κίνητρο για εμάς να γίνουμε καλύτεροι και να τους χαρίσουμε την νίκη".

- Ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί με νέο προπονητή. Πως κρίνεται το ντέρμπι;

"Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα ενώ για τους παίκτες του η αλλαγή προπονητή θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν, μία θέση στο ρόστερ της ομάδος.

Θα ήμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, θα μελετήσουμε τον αντίπαλο μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη και να παραμείνουμε στην δεύτερη θέση. Παίζουμε στο γήπεδο μας, με την παρουσία των φιλάθλων μας οπότε έχουμε πλεονέκτημα. Αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο, να έχουμε από την αρχή τον έλεγχο για να έρθει η νίκη"

.

- Στην Ευρωλίγκα η ομάδα κέρδισε τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια όλων. Πάντως έμεινε μία πικρή γεύση, ότι θα μπορούσε να προκριθεί στην φάση των "8". Συμφωνείς ότι ο Άρης του TOP 16 άξιζε την πρόκριση;

"Θεωρώ ότι στην Ευρωλίγκα κάναμε μία σπουδαία πορεία, γενικά η χρονιά είναι σημαντική για τον σύλλογο μιας και κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια απουσίας να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Άρης ουσιαστικά είναι πρωτάρης στην Ευρωλίγκα της ULEB και θεωρώ ότι στην δεύτερη φάση οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν την ομάδα και νομίζω ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μην προκριθούμε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σε ξέρουν στην ULEB αλλά νομίζω ότι από φέτος μας έμαθαν. Οι διαθέσεις τους φάνηκαν στον αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας στο Αλεξάνδρειο. Επίσης και η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας, παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε λόγω κάποιων λεπτομερειών, κάποιων σφυριγμάτων εναντίον μας. Η παρουσία μας στην δεύτερη φάση ήταν καλύτερη από την πρώτη, είχαμε αποβάλλει το άγχος της πρόκρισης που μας είχε επηρεάσει στην κανονική περίοδο"

.

- Κόουτς έχει ξεκινήσει μία διαδικασία συζητήσεων για την ανανέωση του συμβολαίου σου...

"Ναι έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο και χαίρομαι για την πρόταση, με τιμάει το ενδιαφέρον της ομάδος να με διατηρήσει στην δύναμη της. Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα, η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν με τιμάει αλλά θέλω να μείνω συγκεντρωμένος μόνο στην δουλειά μου αυτή την στιγμή. Θα αποφασίσω στο τέλος, να τελειώσουν όλα καλά και βλέπουμε".

- Το καλοκαίρι πάντως ακόμη πριν αρχίσουν οι αγώνες είχες δεχθεί κριτική από μερίδα των φιλάθλων και άντεξες...

"Οι φίλαθλοι μας πρέπει σε αυτό το θέμα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, αντίστοιχο με αυτό των Ισπανών που έχουν εμπιστοσύνη περιμένοντας να δουν πρώτα τα αποτελέσματα. Δεν διαβάζω εφημερίδες, ούτε ακούω ραδιόφωνα για να γνωρίζω τι λένε αλλά κοιτάω μόνο την δουλειά μου. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, ελπίζω ότι θα αλλάξει η νοοτροπία τους σε αυτό το θέμα και όχι μόνο απέναντι σε μένα αλλά και στους επόμενους που θα έρθουν".

- Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές του Αντρέα Ματσόν μέχρι τώρα;

"Είναι πολλές αλλά σίγουρα στις καλύτερες θα βάλω την πρώτη νίκη στην Ευρωλίγκα, στην πρεμιέρα με την Φενέρμπαχτσε. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, επιστρέφαμε στην ελίτ της Ευρώπης και θέλαμε να κερδίσουμε προκειμένου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Επίσης στις καλύτερες στιγμές βάζω πάντα και την τελευταία νίκη που κάναμε, τώρα αυτή με το Αιγάλεω που ήταν πολύ σημαντική. Στις χειρότερες στιγμές επίσης βάζω πάντα την τελευταία ήττα, αυτή είναι που μένει".

- Το μήνυμα προς τους φιλάθλους του Άρη;

"Είναι πάντα το ίδιο, να έρθουν και να μας στηρίζουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γινόμαστε καλύτεροι όταν τους έχουμε στο πλευρό μας και θέλουμε την βοήθεια τους για να μπορέσουμε να φτάσουμε ψηλά, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε".













































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ