STOIXIMAN GBL

Η Α1 "13άρι" η Α2 αναβολή...

Με 13 ομάδες και χωρίς Καβάλα-Δάφνη θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α1. Αναβλήθηκε η Α2

Η Ένωση λαμβάνοντας επίσημα θέση έστειλε την εξής επιστολή αναγράφοντας στην ανακοίνωση: "Με αφορμή την επιστολή της ΕΟΚ σχετικά με το ερώτημα του ΕΣΑΚΕ για το αν κάποια ομάδα προερχόμενη από την Α2 δικαιούται να συμμετάσχει στην Α1, ο Σύνδεσμος κοινοποιεί την παρακάτω επιστολή:

"Αντιπαρερχόμενοι τους ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας κατά του Συνδέσμου μας σας επισημαίνουμε ότι το υπ΄ αριθμ. 1304/17-10-2008 ερώτημά μας προς την Ομοσπονδία σας ως υπερκείμενης αρχής του αθλήματος και συνακόλουθα αρμόδιας για την ερμηνεία των κανονισμών της ήταν και παραμένει "αν ομάδα που έχει συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας της παρούσας αγωνιστικής περιόδου έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αυτής περιόδου".

Στο ερώτημα αυτό το οποίο γεννήθηκε λόγω κενού στο σχετικό κανονισμό της Ομοσπονδίας σας αποφύγατε να απαντήσετε και ως εκ τούτου εκλαμβάνουμε την υπεκφυγή σας σαν αρνητική απάντηση. Τέλος και ως εκ περισσού σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύνδεσμός μας όπως από την ίδρυσή του πράττει, θα διευθετήσει σύννομα όλα τα θέματα που άπτονται της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος αρμοδιότητάς του"



.

Αναβολή στην Α2

Για ποιο λόγο αποφασίστηκε η αναβολή; Μα φυσικά για τον ίδιο που η πρώτη αγωνιστική της Α1 ξεκίνησε με έξι αγώνες κι όχι με εφτά. Για τον ίδιο που έχουν... χυθεί τόνοι από μελάνι όλες αυτές τις ημέρες.

Η Καβάλα (που συγχωνεύτηκε με το Πανόραμα), δεν έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα στην Α1, την ίδια ώρα που η Δάφνη διαμαρτύρεται ότι αυτή θα έπρεπε να πάρει την 14η θέση στη "μεγάλη κατηγορία".

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που ο σύλλογος της Αθήνας έχει ήδη δώσει ένα παιχνίδι στην Α2.

Μπάχαλο... Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πολλές από τις ομάδες της Α2 πληροφορήθηκαν την απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος το πρωί της Παρασκευής κι ενώ αρκετές ομάδες βρισκόντουσαν ήδη καθ' οδόν για να δώσουν αγώνα το Σάββατο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η απάντηση της ΕΟΚ σχετικά με το ερώτημα του ΕΣΑΚΕ για το ποια ομάδα δικαιούται να ανέβει στην Α1 Κατηγορία Ανδρών τη σεζόν 2008-09 είναι η εξής:

"Ύστερα από την ανάμειξη των αναρμόδιων διορισμένων από την πολιτεία οργάνων (Ε.Ε.Α.), την εκτός κάθε λογικής και πρακτικής καθυστέρησης στην έκδοση απόφασης από το ΑΣΕΑΔ και την αποδεδειγμένα πλήρη αδυναμία του ΕΣΑΚΕ να πάρει αποφάσεις εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων του και προς ομαλοποίηση της κατάστασης, αναβάλλουμε την αγωνιστική της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, αποστέλλουμε εκ νέου την επικυρωθείσα από 29/5/2008 βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2007-2008 και καλούμε τον ΕΣΑΚΕ όπως εντός των επομένων 48 ωρών προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με το εάν και ποιο Αθλητικό Σωματείο-ΑΕ έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε επί τέλους την Πολιτεία να προχωρήσει στην απόδοση πλήρους αυτονομίας στην Αθλητική Ομοσπονδία ή στον σαφή επαναπροσδιορισμό ρόλων και αρμοδιοτήτων προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον συγχύσεις και αδιέξοδα"

.

Παπακωνσταντίνου: "Η Καβάλα θα παίξει στην Α1"


Ο πρόεδρος της Καβάλας Κώστας Παπακωνσταντίνου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Novasports-FM" και τόνισε πως η ΕΕΑ θα έπρεπει να έχει εξετάσει και άλλα πράγματα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα;



" Είμαστε πικραμένοι από τις τελευταίες αποφάσεις, αλλά αισιοδοξούμε γιατί η Καβάλα πρέπει να είναι η ομάδα που θα παίξει στην Α1. Αυτό δεν είναι μια άποψη, αλλά η πραγματικότητα".

Το θέμα με το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1;


" Ότι δεν έχουμε το πιστοποιητικό είναι μια πραγματικότητα. Αυτό συνέβη λόγω της εσφαλμένης αντίληψης της ΕΕΑ, η οποία θα έπρεπε να εξετάσει πολλά πράγματα. Όπως την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που βγήκε στις 10 Οκτωβρίου, την προσπάθεια δημιουργίας μια ομάδας για να παίξει στην Α1, τα διαρκείας που έχει αγοράσει ο κόσμος. Έχει αναστατωθεί όλη η πόλη της Καβάλας και ετοιμάζουμε διαμαρτυρία. Αυτή η τυπολατρία στην περίπτωση μας είναι πρωτοφανής. Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες ομάδες που έπαιξαν χωρίς το πιστοποιητικό. Θεωρούμε ότι η ΕΕΑ έχει ξεφύγει από το ρόλο της".

Το φάκελο της Καβάλας:


" Ο φάκελος μας είναι πλήρης. Η ΕΟΚ μας εγκρίνει, ο ΕΣΑΚΕ μας αποδέχεται, όπως και το ΑΣΕΑΔ και είμαστε ακόμα εκτός πρωταθλήματος. Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Ίσως βρεθήκαμε σε άσχημη στιγμή. Όλη η πόλη της Καβάλας είναι αναστατωμένη".

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Καβάλας;

" Θα ζητήσουμε να επανεξεταστεί ο φάκελος από την ΕΕΑ. Έχουμε στείλει επιστολή στον ΕΣΑΚΕ με την οποία ζητάμε να πράξει το ίδιο. Η τυπολατρία είναι οξύμωρη στην περίπτωση μας. Η Καβάλα είναι και θα παίξει στην Α1".
































TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ