EUROLEAGUE

Η ακτινογραφία της ΤΣΣΚΑ

Η ακτινογραφία της ΤΣΣΚΑ
Παπαλουκάς

Η ακτινογραφία της ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ ήταν άκρως εντυπωσιακή στην κανονική περίοδο τελειώντας τους 14 αγώνες, μόλις μια ήττα, έχοντας εξασφαλίσει με πανηγυρικό τρόπο την πρωτιά.
Για πολλούς οι Ρώσοι είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, κάτι που αποδεικνύεται κι από τους αριθμούς -δεύτεροι στα δίποντα (55%) και στις ασίστ (223)- που μαρτυρούν την επιθετική ποιότητα τους.

Κι όλα αυτά παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον "καλύτερο παίκτη της Ευρώπης", τον Θοδωρή Παπαλουκά. Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ μετράει σε κάθε παιχνίδι 9.9 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 1.5 κλεψίματα, δικαιώνοντας τον τίτλο του "κορυφαίου" στη θέση "1".

Από πέρσι ο Έτορε Μεσίνα έχει διατηρήσει τον ίδιο βασικό αμερικάνικο κορμό στην περιφέρεια, δηλαδή τους Τζέι Αρ Χόλντεν (9.6π), Τράιαν Λάνγκτον (13.1π, 4.9ρ) και Ντέιβιντ Βάντερπουλ (7.2π, 3.3ρ, 3.3ασ, 1.6κλ).

Οι τρεις τους μαζί με τον Παπαλουκά είναι οι παίκτες που πιέζουν ασφυκτικά, εξασκώντας δηλαδή το μεγάλο όπλο της ΤΣΣΚΑ, που δεν είναι άλλο από την άμυνα στο μισό γήπεδο. Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλοί Αμερικάνοι όπως ο σουτέρ Λάνγκτον κι ο all-around Βάντερπουλ (παίζει τρεις θέσεις), που να δείχνουν τέτοιο ζήλο στα... μετόπισθεν.

Στην επίθεση οι Ρώσοι στηρίζονται στην υποδειγματική εκτέλεση του πικ-εν-ρολ από τους Παπαλουκά-Ζεβροσένκο (7.7 πόντοι), στο μακρινό σουτ του Λάνγκτον και φυσικά στο πληθωρικό ταλέντο των Ντέιβιντ Άντερσεν (11π με 60% στα τρίποντα) και Ματίας Σμόνις (12.9π), που σκοράρουν με όλους τους τρόπους και όλες τις αποστάσεις.

Το ρόλο του μπακ-απ σέντερ παίζει ο υψηλόσωμος -πλην γρήγορος- Τόμας Βαν Ντε Σπίνγκελ, ενώ στον υπόλοιπο πάγκο κάθονται οι Κασίροφ, Κουρμπάνφ, Ζ. Πασούτιν κι ο ταλαντούχος Πονκρασόφ που έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Στην κανονική περίοδο η ΤΣΣΚΑ νίκησε και τις δύο φορές τον Άρη, γνωρίζοντας την ήττα μόνο από την Ορτέζ στο Πο!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νάπολι-ΤΣΣΚΑ: 64-74
ΤΣΣΑ-Άρης: 83-68
Ορτέζ-ΤΣΣΚΑ: 73-67
ΤΣΣΚΑ-Μπενετόν: 83-67
Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ: 59-78
Ούλκερ-ΤΣΣΑ: 64-74
ΤΣΣΚΑ-Νάπολι: 82-72
Άρης-ΤΣΣΚΑ: 62-65
ΤΣΣΚΑ-Ορτέζ: 78-58
Μπενετόν-ΤΣΣΚΑ: 60-68
ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις: 88-72
Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ: 70-78
ΤΣΣΚΑ-Φενέρ: 85-66




























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ