EUROLEAGUE

Η άποψη του Κιριλένκο για τον Ιτούδη

Η άποψη του Κιριλένκο για τον Ιτούδη

Ο Αντρέι Κιριλένκο μιλά για την επιστροφή του στην Ευρώπη, την ΤΣΣΚΑ και τη VTB United League, ενώ καταθέτει την άποψη του και για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Επισήμως, ο Αντρέι Κιριλένκο επέστρεψε στην Ευρώπη και την ΤΣΣΚΑ, την περασμένη Παρασκευή (27/2), οπότε η "ομάδα του στρατού" υποδέχθηκε τη Φενέρμπαχτσε. Και έχασε . Δυο ημέρες αργότερα, οι Ρώσοι υποδέχθηκαν τη Ρίγα, για το 23ο παιχνίδι τους στη VTB United League και ο ΑΚ47 πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, στο comeback από το ΝΒΑ .

Ουδόλως συμπτωματικά, μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης φιλοξένησε την πρώτη συνέντευξη του Ρώσου σταρ, στην οποία μιλά για την απόφαση του να φύγει από το ΝΒΑ, τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Ιτούδη και τις αλλαγές που διαπίστωσε, μετά την τριετή απουσία του.

"Είναι ξεκάθαρο πως στα χρόνια που έλειπα, η VTB United League έχει βελτιωθεί. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι υψηλού επιπέδου, ενώ οι περισσότερες ομάδες παίζουν σύγχρονο μπάσκετ. Η Ούνικς, η Νίζνι Νόβγκοροντ, η Χίμκι και η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι πολύ επικίνδυνοι αντίπαλοι. Επίσης, υπάρχουν και άλλες φιλόδοξες ομάδες, όπως είναι η Ζενίτ ή η Αβτοντόρ. Γενικά, όλοι μπορούν να απειλήσουν. Όλοι είδαμε τι έκαναν οι Μπίσονς. Παρά λίγο να νικήσουν τη Χίμκι, στο τελευταίο παιχνίδι. Και πάντα έχει ενδιαφέρον μια λίγκα, όταν γίνονται απροσδόκητα πράγματα".

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, είχε πει πως θα ήθελε να "κλείσει" την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ. Νιώθει πλήρης με όσα έζησε στα 13 χρόνια που ήταν στο ΝΒΑ;

"Εσύ τι νομίζεις; Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος, με όσα πέτυχα. Πάντα θα έχω αυτές τις αναμνήσεις, να με συντροφεύουν στη ζωή μου. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Κέρδισα τόσες απίστευτες εμπειρίες, που είναι δύσκολο να τις μετρήσω".

Είχε παίξει με τους Τζον Στόκτον, Καρλ Μαλόουν, Κέβιν Γκαρνέτ, Πολ Πιρς και Ντερόν Ουίλιαμς. Έχει κάποια ενδιαφέρουσα εμπειρία να διηγηθεί;

"Έχω παίξει δίπλα σε πολλούς απίστευτους επαγγελματίες και όταν είσαι στην ίδια ομάδα, με τύπους σαν και αυτούς, δεν έχεις παρά να μάθεις πράγματα. Προσπαθείς να ακούς τι έχουν να πουν και να θυμάσαι. Από την άλλη, πρόκειται για συνηθισμένους ανθρώπους, σαν εσένα και εμένα, οι οποίοι πέτυχαν πολλά, λόγω της πολύ σκληρής δουλειάς που έκαναν. Αν αρχίσω να διηγούμαι ιστορίες, θα καθίσουμε εδώ για ώρες".

Τι έχει να πει για τον Ιτούδη; Μπορεί να τον συγκρίνει με κόουτς του ΝΒΑ;

"Δεν ξέρω αν είναι σωστό να κάνουμε τις όποιες συγκρίσεις. Γενικά μιλάω, όταν λέω πως κάθε κόουτς είναι ξεχωριστός. Αν και ο Δημήτρης Ιτούδης μου θυμίζει με κάποιους τρόπους τον Μπλατ. Είναι πολύ απαιτητικός, πολύ διπλωματικός και πολύ σκληρός, όταν το απαιτούν οι συνθήκες, ενώ ξέρει πότε να είναι ψύχραιμος. Βέβαια, είναι λίγες ακόμα οι ημέρες που είμαστε μαζί. Ενδεχομένως να μπορώ να πω περισσότερα σε ένα μήνα".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ