EUROLEAGUE

Η χειρότερη αρχή

Η χειρότερη αρχή
Σάρας

Η ζώνη κι ο Νίκολας, υποχρέωσαν τον ΠΑΟ σε ήττα από την Έφες (74-64) στην πρεμιέρα του Top-16

Ηγέτης των Τούρκων, ήταν ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος σημείωσε 29 πόντους (τους 23 στο πρώτο ημίχρονο), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του. Οι γηπεδούχοι "έχτισαν" πάνω στο 46-35 του ημιχρόνου και κατάφεραν να πάρουν διαφορά 10 πόντων, που ενδέχεται να τους φανεί χρήσιμη στη συνέχεια.
Την επόμενη αγωνιστική, οι Τούρκοι, υποδέχονται τη Σιένα και έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν στην κορυφή του ομίλου και να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση. Από την πλευρά τους οι "πράσινοι", πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και του Αντρέ Χάτσον, ο οποίος είχε 10 πόντους, ο Κερέμ Γκονλούμ, είχε 9 με 7 ριμπάουντ, ενώ ο Εντέρ Αρσλάν, προσέθεσε ακόμα 6, έδωσε 5 ασίστ και πήρε 6 ριμπάουντ. Από πλευράς "πρασίνων", οι Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους, είχαν από 12 πόντους και ο Σπανούλης 10.

Ο αγώνας
Το ξεκίνημα άνηκε στην ελληνική ομάδα, που πήρε γρήγορα προβάδισμα 8 πόντων (8-16), αλλά ο Νίκολας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τρία συνεχόμενα τρίποντα έβαλε και πάλι την Έφες στο παιχνίδι. Ένα καλάθι του Ζίζιτς, διαμόρφωσε το 17-21 της πρώτης περιόδου, αλλά η συνέχεια αποδείχθηκε πολύ άσχημη για τους παίκτες του Ομπράντοβιτς.

Η καταπληκτική ματς-απ ζώνη που επιστράτευσε για ακόμα μία φορά ο Μπλατ και η κυριαρχία στα ριμπάουντ, οδήγησαν σε εύκολα καλάθια τους γηπεδούχους που με τη βοήθεια του Γκονλούμ, άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά. Τα πολλά λάθη του "τριφυλλιού" κι ακόμα δύο τρίποντα του Νίκολας, ανέβασαν στα μισά της δεύτερης περιόδου τη διαφορά στους 9 πόντους (36-27). Ο Μπατίστ μείωσε προς στιγμή, αλλά το πρώτο τρίποντο του Γκονλούμ, μετά από 131 ματς στην Ευρωλίγκα, έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του (39-29). Η Έφες έφτασε ως το +12, ο Μπατίστ, κράτησε την ομάδα του και ο Χάτσον, "έγραψε" το 46-35 του ημιχρόνου.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, στο δεύτερο μέρος, όταν οι Πεν, Γκρέγκορι και Νίκολας, ανέβασαν τη διαφορά στους 15, πριν οι Γιασικεβίτσιους και Σπανούλης, μειώσουν σε 59-48. Από εκεί και πέρα, όμως, ένα λέι απ του Κούκο κι ακόμα ένα καλάθι από τον Χάτσον, έκαναν το σκορ 63-48, για να λήξει έτσι το τρίτο δεκάλεπτο.

Όταν η τουρκική ομάδα έφτασε στο +19, στην τέταρτη περίοδο, μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έδειξε να πιστεύει ακόμα στη νίκη, αφού με δικό του σερί 0-5 (τρίποντο και δύο βολές), μείωσε στους 15. Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι ισορρόπησε, ο Χάτσον σημείωσε ένα δίποντο, ο Σπανούλης απάντησε, αλλά στη συνέχεια και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες γεγονός που ήταν υπέρ της Έφες Πίλσεν, που έδειχνε να "κλειδώνει" τη νίκη.

Η ελληνική ομάδα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Οι Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ, μείωσαν σε 70-60, δύο λεπτά πριν τη λήξη. Για ακόμα μία φορά, ο Χάτσον, ήταν αυτός που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τάπα στον "Σάρας", που κατέληξε σε εύκολο λέι απ του Νίκολας, ο η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς το μέρος των Τούρκων, που επικράτησαν με 74-64, πραγματοποιώντας εξαιρετικό ξεκίνημα στο Top-16.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 46-35, 63-48, 74-64

Οι σκόρερ των ομάδων:

Έφες (Μπλατ): Νίκολας 29 (5), Πεν (1), Γουντς 7, Γκρέγκορι 2, Γκόνλουμ 9 (1), Ράιτ, Κούκο 8, Αρσλάν 6, Χάτσον 10

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 2, Σπανούλης 10 (1), Μπετσίροβιτς 6, Μπατίστ 12, Ζίζιτς 4, Χατζηβρέττας 6 (2), Ντικούδης 7 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Ουίνστον, Γιασικεβίτσιους 12

Ομπράντοβιτς: " Απίστευτο κι όμως αληθινό"
Στην έλλειψη ομαδικότητας, αλλά και την αδυναμία περιορισμού του Νίκολας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν μπορούσε να πιστέψει το πόσο άσχημα αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός.

" Είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά είναι η αλήθεια. Αγωνιστήκαμε σίγουρα, χειρότερα από κάθε άλλη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα. Επίσης πρέπει να πω ότι η Έφες Πίλσεν, έπαιξε πολύ καλά, με μεγάλη συγκέντρωση και χρησιμοποιώντας όλη την ποιότητα που έχουν ως ομάδα, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Αν ένας παίκτης, όπως ο Ντρου Νίκολας, τον οποίο δεν ξέρω πόσες φορές έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν, σημειώνει 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, είναι απίστευτο".

" Πιστεύω ότι η ομάδα μου έπαιξε πολύ άσχημα επιθετικά. Δεν ήμασταν ομαδικοί και δεν καταφέραμε να αγωνιστούμε όπως πρέπει. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη και γι' αυτό μας νίκησαν. Αυτά συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο παλέψαμε, αλλά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Στο Top-16, κάθε κατοχή, κάθε πόντος είναι πολύτιμα. Ξεκινάμε σε αυτή τη φάση με μία ήττα εδώ και η κατάσταση γίνεται δύσκολη για μας".

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Νίκος Χατζηβρέττας: " Χάσαμε ένα παιχνίδι το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε. Η Έφες Πίλσεν έπαιξε πραγματικά καλά και ήταν ανώτερη από μας. Δεν μπορείς να πεις πολλά, αλλά να συγχαρείς τους αντιπάλους. Πρέπει να ανακάμψουμε άμεσα. Δεν υπήρχε λόγος για την κακή μας εμφάνιση στο παιχνίδι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την ήττα γρήγορα".

Μπλατ: " Δεν είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό"
Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες του, έδωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ, που τόνισε ότι η ομάδα του έκανε πολύ καλά αυτά που έπρεπε για αυτό νίκησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

" Πρώτα απ' όλα πρέπει να πω ότι η νίκη ανήκει στους παίκτες. Μπήκαν στο παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία, μεγάλο ομαδικό πνεύμα και την ψυχή της Έφες Πίλσεν. Παίξαμε εναντίον μίας σπουδαίας ομάδας απόψε. Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύω ότι κάναμε αυτά που έπρεπε στο παιχνίδι και τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, αλλά απόψε ο τρόπος που αγωνιστήκαμε και αυτά που προσπαθήσαμε να κάνουμε, τα κάναμε καλά. Για να σημαίνει κάτι αυτή η νίκη, θα πρέπει να επικρατήσουμε και της Μοντεπάσκι Σιένα, την επόμενη αγωνιστική, πάλι εδώ στο Αμπντί Ιπεκτσί".

Τέλος, ο σέντερ της Έφες Πίλσεν, Ερμάλ Κούτσο, είπε για το ματς: " Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ξεκινάμε από την αρχή την Ευρωλίγκα. Δεν παίξαμε με καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου. Ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος για μας, αλλά είμαστε καλή ομάδα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο ίδιο επίπεδο ή ακόμα και να βελτιωθούμε. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι η ήττα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, από την Όγιακ Ρενό, αποτέλεσε κίνητρο για το αποψινό ματς. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι ξεκινάμε στο Top-16 με μία μεγάλη νίκη, αλλά έχουμε ακόμα πέντε αγώνες και ακόμα δεν υπάρχει κάτι στα χέρια μας".





































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ