EUROLEAGUE

Η "χρβάτσκα" πλευρά του Παναθηναϊκού

Η "χρβάτσκα" πλευρά του Παναθηναϊκού

Με αφορμή τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα (4/2, 20:00), το Euroleague Greece θυμάται τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του προερχόμενοι από την Κροατία.

Το Euroleague Greece ανατρέχει στο παρελθόν και θυμάται τους Κροάτες που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της "πράσινης" ιστορίας. Από τον Άριαν Κόμαζετς στον Άντριγια Ζίζιτς και από τον Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Ρόκο Λένι Ούκιτς, αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της "χρβάτσκα" στο "τριφύλλι".

Ρόκο Λένι Ούκιτς: Έφτασε στο ΟΑΚΑ την πρώτη χρονιά της προεδρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ως μία από τις "ηχηρές" μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι του 2012. Κι η αλήθεια είναι πως, εν αντιθέσει με ό,τι έκανε ως τότε στην Ευρώπη, έβαλε την "υπογραφή" του στο "τριφύλλι" τη διετία που ακολούθησε. Με όπλο την εξαιρετική του άμυνα, ταίριαξε απόλυτα με τη λογική του Αργύρη Πεδουλάκη, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάκτηση δύο διαδοχικών νταμπλ. Αν μάλιστα, τη δεύτερη σεζόν, δεν είχε πρόβλημα με τους αχίλλειούς του, είναι πιθανό να παρέμενε στην ομάδα για μία ακόμη χρονιά.

Άντριγια Ζίζιτς: Αφού φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, πέρασε κι από τον Παναθηναϊκό. Παλιάς κοπής σέντερ, με ικανότητα στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Βρέθηκε στο "τριφύλλι" τη χρονιά που μεσολάβησε από την κατάκτηση της Euroleague σε Αθήνα και Βερολίνο, έχοντας πάντως θετική παρουσία.

Νίκολα Πρκάτσιν: Συνυπήρξε με τον Άντριγια Ζίζιτς, ερχόμενος στον Παναθηναϊκό στα μισά της σεζόν 2007-'08. Το "τριφύλλι" είχε... θέματα στη φροντ λάιν, κι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάλεσε τον 33χρονο τότε σέντερ για να δώσει λύσεις. Στην Ευρώπη βέβαια δεν άλλαξε η ιστορία, αφού ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε πρόωρα από την Euroleague. Εντός των συνόρων όμως, πέτυχε τον στόχο.

Γιούριτσα Ζούζα: Έχει φτάσει τα 38 κι ακόμα παίζει! Όταν φόρεσε βέβαια τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ νεότερος (μόλις 25 ετών), δίχως να κάνει κάτι τρομερό με την πράσινη φανέλα. Έφυγε μετά από μόλις ένα χρόνο για λογαριασμό του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο -μαζί με τους Γιάννη Γκαγκαλούδη και Ίαν Βουγιούκα.

Νταμίρ Μουλαομέροβιτς: Έμεινε μόλις ένα χρόνο στο "τριφύλλι" αλλά κατάφερε να αφήσει το στίγμα του, όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague στη Μπολόνια. Ο "Μούλα" είχε μερίδιο στην επιτυχία του 2002, αλλά η πράσινη δεν ήταν η μοναδική φανέλα που φόρεσε στα μέρη μας. Ακολούθησαν ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ. Ως μέλος των "ερυθρολεύκων" μάλιστα υπήρξε (αρνητικός) πρωταγωνιστής στο μεγάλο "διπλό" που πήρε ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ (73-74) το 2006, για την 4η αγωνιστική της Α1. Πλέον, εργάζεται ως προπονητής στην Τσιμπόνα.

Άριαν Κόμαζετς: Από τους πρώτους που έφτασαν στον Παναθηναϊκό, έχοντας πάντως κάτι παραπάνω από σύντομη παρουσία. Μόλις ένα χρόνο έμεινε στην ομάδα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε επίσης σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, πριν κλείσει την καριέρα του στην Ιταλία με τα χρώματα της Αβελίνο.

Ντίνο Ράτζα: Μία διετία, αλλά τι διετία έμεινε στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" τον απέκτησαν με σκοπό να κάνει τη διαφορά στη φροντ λάιν. Και την έκανε! Με την πράσινη φανέλα κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για δύο διαδοχικές χρονιές, έχοντας μεγάλο μερίδιο επιτυχίας στο "διπλό" στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος το 1999. Παρόλ' αυτά, στην πορεία φόρεσε και την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στόγιαν Βράνκοβιτς: Ο πλέον εξέχων εκπρόσωπος της "χρβάτσκα" στον Παναθηναϊκό, όλα αυτά τα χρόνια. Η ανάδειξή του σε μέλος της καλύτερης πεντάδας των τελευταίων τριάντα ετών στο "Honouring Our Legacy" είναι δείγμα της αναγνώρισης της προσφοράς του στην ομάδα. Η τάπα στον τελικό του Παρισιού ήταν το highlight της καριέρας του στο "τριφύλλι", με το οποίο δέθηκε όσο λίγοι παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Με τέσσερα χρόνια στις πλάτες του ως παίκτης του Παναθηναϊκού άλλωστε, έκανε αισθητή την παρουσία του.

Υπάρχει ένας ακόμη που θα μπορούσε να προστεθεί στη λίστα. Η μοίρα έπαιξε όμως τέτοιο παιχνίδι που δεν μας επέτρεψε να τον δούμε με το τριφύλλι στο στήθος...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ